Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Burāšanā olimpiskais zelts Zviedrijai un Lielbritānijai

Jānis Pārums

Burāšanā olimpiskais zelts Zviedrijai un Lielbritānijai
Makss Salminens un Fredriks Lofs pēc uzvaras
Foto: Scanpix Sweden

Londonas olimpiskajās spēlēs šodien tika sadalīti pirmie divi medaļu komplekti burāšanā. "Star" klasē vīriešiem olimpisko zeltu izcīnīja Zviedrijas burātāji, savukārt "Finn" klasē vīriem triumfs britam Benam Einslijam.

Līdz pat šodienas medaļu sacīkstēm "Star" klasē labāk startēja briti Jans Persijs un Endrjū Simpsons, kā arī brazīlieši Roberts Šeids un Bruno Prada, taču izšķirošajā startā zviedri Fredriks Lofs un Makss Salminens nodemonstrēja pārliecinošāko sniegumu, kamēr galvenie konkurenti startēja pieticīgāk. Tas arī izšķīra zelta medaļu likteni. Jāpiebilst, ka tādejādi Lofs savai Pekinas bronzai (toreiz kopā ar Andresu Ekstromu) pievienoja Londonas zeltu.

Salīdzinot ar Pekinas olimpiskajām spēlēm mainījās vietas uz goda pjedestāla – 2008.gada olimpisko čempioni Persijs un Simpsons šoreiz otrie, bet vicečempioni Šeids un Prada – trešie.

"Finn" klasē vīriešiem galvenie pretendenti uz uzvaru bija dānis Jonass Hogs Kristiansens un brits Bens Einslijs. Līdzšinējos desmit startos līdz medaļu sacīkstēm nedaudz veiksmīgāks bija dānis, taču brits bija labāks šodien, tādejādi izcīnot uzvaru summā. Sekmīgs starts šodien bronzu nodrošināja francūzim Džonatanam Lobēram.

Burāšana. "Star" klase vīriešiem

VietaSportistiValstsPunkti
1.Fredriks Lofs un Makss SalminensZviedrija32
2.Jans Persijs un Endrjū SimpsonsLielbritānija34
3.Roberts Šeids un Bruno PradaBrazīlija40
4.Eivinds Melebijs un Peters PedersensNorvēģija63
5.Hamišs Pepers un Džims TērnersJaunzēlande70
6.Roberts Stanjeks un Fritjohs KlēnsVācija70

Burāšana. "Finn" klase vīriešiem

VietaSportistsValstsPunkti
1.Bens EinslijsLielbritānija46
2.Jonass Hogs KristiansensDānija46
3.Džonatans LobērsFrancija49
4.Jans Peters PostmaNīderlande52
5.Ivans KļakovičsHorvātija55
6.Vasīlijs ZbogarsSlovēnija63

     [+] [-]

, 2012-08-05 18:18, pirms 12 gadiem
nu ta beidzot zviedriem zelts vasaras OS. pēdējā bija Atēnās