Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Sieviešu badmintonā krējumu nosmeļ Ķīna

Andrejs Siliņš

Sieviešu badmintonā krējumu nosmeļ Ķīna
Olimpiskā čempione badmintonā Kseiru Li
Foto: AFP/Scanpix

Londonas olimpiskajās spēlēs sestdien par olimpiskajām čempionēm gan dāmu vienspēlēs, gan dāmu dubultspēlēs kļuva Ķīnas sportistes - vienspēlēs uzvaru guva Kseiru Li, savukārt dubultspēlēs labākās bija Kvinga Tjana un Junlei Žao.

Dubultspēlēs līdz finālam tika Āzijas kontinenta pārstāves, savukārt vispirms notika mačs par trešo vietu - krievietes Valērija Sorokina un Ņina Vislova ar rezultātu 2:0 (21:9 un 21:10) pārliecinoši apspēlēja Kanādas duetu Aleksa Brūsa un Mišela Lī. Finālā Kvinga Tjana un Junlei Žao tikās ar japānietēm Mizuki Fudži un Reiku Kakivu. Pirmajā setā ķīnietes izcīnīja pārliecinošu panākumu (21:10), taču ceļš pēc zelta izrādījās grūtāks - otrajā setā uzvara tikai ar 25:23.

Dāmu vienspēlēs par bronzu cīnījās Saina Nehvala no Indijas un Ksina Vanga no Ķīnas. Vanga uzvarēja pirmajā setā (21:18) un otrajā atradās vadībā ar 1:0, kad vairs nevarēja turpināt cīņu un sapnis par medaļu bija jāaizmirst - par trešās vietas ieguvēju kļuva indiete Nehvala.

Finālā Vemblija arēnā tikās divas Ķīnas pārstāves Kseiru Li un Jihana Vanga. Uzvaru izcīnīja tikai 21 gadu vecā pasaules ranga trešā rakete Li, lai gan cīņa bija fināla cienīga. Pirmajā setā Li svinēja panākumu ar 21:15, bet pasaules čempione un ranga pirmais numurs Vanga otrajā setā atguvās - 23:21. Trešajā setā gan atkal savu meistarību labāk nodemonstrēja Li, izcīnot piekto turnīru titulu šogad, taču skaidrs - vērtīgāko ne tikai 2012. gadā, bet visā karjerā.

     [+] [-]

, 2012-08-04 20:29, pirms 12 gadiem
Sieviešu vienspēlēs bija skaidrs ka uzvarēs ķīnietes, bet pārējās disciplīnās viņi nav tik spēcīgi. Žēl ka daudzi eiropieši piedzīvoja zaudējumus, izņemot vīriešu dubultspēlēs, kur Dāņi pierādīja ka Āzija nav tik ļoti lieli favorīti ka to uzskata tie kas neseko badmintonam. Tika piedzīvoti tik daudz fiasko eiropiešiem, bet tā kā Latvijā ar badmintonu ir mežonīgi bēdīgi (esam vieni no sliktākajiem pasaulē, pat kaut kādas pundurvalstis ir labākas) mūsējiem nesaprast badmintona lietas.

P.S. Apsveicu Lietuviešu un Igauņu badmintonistus ar veiksmīgo sniegumu OS, vismaz viņiem tur ir badmintons un viņi saprot kas tas ir...