Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Jurkevičs: "Nepaveicās ar skrējienu"

Jurkevičs: "Nepaveicās ar skrējienu"
Skrējējs Dmitrijs Jurkevičs tomēr nespēja kvalificēties pusfinālam 1500 metru distancē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64 photo agency/"Sporta Avīze"

25 gadus vecais Latvijas skrējējs Dmitrijs Jurkevičs, kuram piektdien neizdevās kvalificēties pusfinālam 1500 metru distancē, pieļāva, ka iekļūšanu nākamajā kārtā laupījusi taktiska kļūda pēdējā pagriezienā.

"Laikam laime nebija klāt, jo netrāpīju tai ātrākajā skrējienā. Manējais bija palēns, sanāca grūstīšanās. Ar treneri izvēlējāmies citādāku taktiku - turēties vairāk otrajā celiņā, lai ir mazāka grūstīšanās, bet temps nesanāca tik ātrs, kā gribējās. Ja būtu ātrāks skrējiens, būtu ticis tālāk, bet sanāca tā, kā sanāca," rezumēja Jurkevičs.

Mediju mix zonā mūsu skrējējs ieradās ar asiņainu kreisās kājas nagleni. "Saplēsa kāju," Jurkevičs norādīja, ka skrējiena laikā sportisti nemitīgi viens otram uzkāpj uz kājām, vai aizķer. "Visu laiku kaut kas sita pa kājām - tad no aizmugures, tad priekšā pats kaut kam uzskrien. Ko darīsi, pa trešo celiņu jau tādēļ neskriesi. Protams, ka grūstīšanās nesekmē rezultāta uzlabošanos. Nesanāca dažviet atklāties, tāds saspringts dažās vietās biju. Liela kļūda bija tā, ka pēdējā pagriezienā izvēlējos ne to labāko pozīciju, un vairs nevarēju turēt līdzi līderu grupai. Viņiem sanāca nedaudz atrauties. Kad pirms pēdējā pagrieziena palaidu garām skrējēju, nesanāca pēc tam viņu apskriet. Pārējie jau aizskrēja garām. Pēdējā taisnē mēģināju tikt līdzi, uzskrēju, bet drusku nepietika."

Jurkevičs atzina, ka pirms skrējiena tika apsvērta iespēja to "vadīt" jeb skriet grupas galvgalī, tomēr negatīvā pieredze Eiropas čempionātā Barselonā atturējusi no šādas taktikas. ''Tad uzskrietu daudz ātrāk, bet, kas zina, kā būtu beigās. Tagad var domāt dažādi. Nav jau viegli vilkt visus līdzi. Paši redzējāt - sportists no Somijas manā skrējienā bija vadībā, bet beigās laikam vispār palika pēdējais vai pirmspēdējais."

Kopumā iespaids par savām pirmajām olimpiskajām spēlēm daugavpilietim palikšot labs. "Ir tikai pozitīvas izjūtas - tik daudz cilvēku, tāda atmosfēra. Protams, ka gribēju tikt pusfinālā, bet drusku nesanāca. Ja skrietu pirmajā skrējienā... Tāpēc arī sajūtas ir jauktas - no vienas puses, man tā ir pirmā tāda pieredze, forši skriet kopā ar ātriem cilvēkiem, izbaudīt atmosfēru. No otras puses, nedaudz tomēr pietrūka gan rezultāta, gan veiksmes ziņā. Jāturpina trenēties. Pusfināls bija mans minimālais un maksimālais uzdevums (reizē - aut)."

Pēc finiša Jurkevičs slavēja stadiona segumu. "Diezgan paciets, bet tas ir labi, jo man vairāk patīk skriet pa cieto. Infrastruktūra šeit ir ļoti laba. Žēl, ka mums (Latvijā - aut.) tādas nav."

Vidējo distanču skrējējs neslēpa, ka gribētu startēt arī nākamajā olimpiādē, taču šis neesot īstais brīdis raudzīties tik tālā nākotnē. "Nākamie mērķi saistās ar nākamajiem startiem nākamajā un aiznākamajā gadā. Protams, arī nākamā olimpiāde ir galvā, bet ir pāragri par to domāt. Četri gadi tomēr. Jāskatās, varbūt kaut ko varētu mainīt gatavošanās ziņā. Vai distanci? Tā gan droši vien paliks tā pati."

  +6 [+] [-]

, 2012-08-04 01:27, pirms 12 gadiem
Neēsmu dzirdejis no viņa ,ka kādreiz paveiktos...

  -1 [+] [-]

, 2012-08-04 02:06, pirms 12 gadiem
Eiropas čempis Ilvar notika Helsinkos!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-08-04 07:48, pirms 12 gadiem
jā,jā........kaut kur es šādu tekstu esmu dzirdējis- un vairākkārt

     [+] [-]

, 2012-08-04 09:00, pirms 12 gadiem
Sportacentrā tādi suņi savākšies.. visus tik aprej.
latvieši

  +6 [+] [-]

, 2012-08-04 09:10, pirms 12 gadiem
Jurkevičs te riktīgi noblefoja. Vest skrējienu, tas viņam ( ar viņa šī gada rezultātu ) būtu kapitulācija pirms skrējiena. Nevis nepaveicās Dmitrijam, bet viņš vienkārši noplenderēja savu kārtējo izdevību. Viņam ļoti paveicās, ka skrējiens bija tik lēns, jo pie ātrāka viņš nebūtu paturējis pat līdz. Puika vienkārši nav sagatavojies. Šlangens tika pusfinājā ar vēl vājāku rezultātu no trešā skrējiena, jo spēja saņemties ( kaut gan Šlangens nupat vienreiz saskrēja arī 3:33 vai ko tamlīdzīgu ). Dmitrijs ar savu 3:38 rezultātu ir tieši tur kur jābūt objektīvi. Bet atkal, tāpat kā jau sākot no Barselonas, viņam veicas ar skrējienu sastāvu, bet izmantot to viņš nav pratis. Ja nesameklēs treneri, kas viņa galvā ieborēs arī kādas zināšanas par skriešanu, viņa līmenītis būs Baltija un Skandināvija.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-04 09:18, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Ai nu beidzz
cik var paļauties uz cūceni
pašam javeido pasākums....................
Lai kautko veidotu sakarīgi, ir jābūt atbilstošām zināšanā, trenētības pakāpei un iemaņām. Šogad Dmitrijam nav neviena parametra.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-04 10:25, pirms 12 gadiem
Viss jau atbilstoši spējām. STarp pasaules vadošajiem pagaidām neesam pusfināla līmenī, bet ļoti tuvu. Bet visvājākais punkts, kā priegšgājējam vārda brālim, ir taktika. Milkēvičs arī lielākajos mačos nekur tālāk netika.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-04 11:20, pirms 12 gadiem
Veicas stipriem, kas daudz un pareizi trenējas. Tomēr malacis,izpildīja Olimpisko normatīvu, tika uz Olimpiādi, tas vien jau ir lielisks panākums Latvijas sportistam, ņemot vērā Latvijas attieksmi pret mūsu labākajiem sportistiem un sportu vispār.