Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Brazīliešu airētāja iekrīt dopinga testā

Andrejs Siliņš

Brazīliešu airētāja iekrīt dopinga testā
Kisja Kataldo da Kosta
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas airētāja Kisja Kataldo da Kosta saņēmusi diskvalifikāciju un nepiedalīsies Londonas olimpiskajās spēlēs, jo veiktajās dopinga analīzēs sportistes asinīs konstatēta neatļauto vielu klātbūtne.

Pārbaudes veiktas jau 12. jūlijā Brazīlijā, bet rezultāti saņemti tikai tagad, tāpēc da Kosta neizgāja uz starta šodien paredzētajās kvalifikācijas sacensībās. Pagaidām nekas konkrētāk nav zināms. Šīs būtu bijušas 30 gadus vecās sportistes pirmās olimpiskās spēles.

Iepriekš pozitīvu dopinga analīžu dēļ no starta noņemti arī krievu riteņbraucēja Viktorija Baranova, kolumbiešu skrējējs Djēgo Palomeks.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-04 17:21, pirms 12 gadiem
epavl rakstīja: Man vienīgajam liekas ka bieži vien tās "vielas" kas atrodas sportistu organismā, tur atrodas viņiem pašiem to nezinot ?
Jo kādēļ vispār kas tāds jālieto apzināti, ja tu zini ka tevi pārbaudīs un atradīs to kas jaatrod.
A varbūt viņi paņēma, lai normatīvu izpildītu un cerēja, ka "izies"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-08-04 17:33, pirms 12 gadiem
Vēl jau ir tāda lieta kā preparāti kas "izskalo" tās vielas no organisma arī. Citreiz viss sanāk labi un neko neatrod, citreiz neizdodas tik labi un sportisti iekrīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-04 19:33, pirms 12 gadiem
Mongo rakstīja: Vēl jau ir tāda lieta kā preparāti kas "izskalo" tās vielas no organisma arī. Citreiz viss sanāk labi un neko neatrod, citreiz neizdodas tik labi un sportisti iekrīt.
Ir gan, taču parasti šīs vielas arī ir iekļautas aizliegto preparātu sarakstā un tiek pielīdzinātas dopinga lietošanai (kaut vai slavenā Viljamsu lieta iekš NFL).