Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Loka šaušanā zelts dienvidkorejietei, divas medaļas Meksikai

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Loka šaušanā zelts dienvidkorejietei, divas medaļas Meksikai
Bo Bae Ki
Foto: AFP/Scanpix

Šodien olimpiskajās spēlēs Londonā tika sadalīts medaļu komplekts loka šaušanā sievietēm. Uzvaru izcīnīja Dienvidkorejas pārstāve Bo Bae Ki.

Galvenās favorītes bija dienvidkorejietes Bo Bae Ki un Sunga Jina Lī – viņas uzrādīja labākos rezultātus kvalifikācijā, tāpat viņas kopā ar trešo partneri uzvarēja komandu sacensībās, kļūstot par Londonas olimpiskajām čempionēm jau pirms šodienas.

128 sportistes sacentās pēc „play-off” sistēmas, katrā cīņā spēkojoties par uzvaru līdz sešiem punktiem. Ki mazliet aizķērās 1/32 finālā pret baltkrievieti, tomēr pie 2:2 spēja gūt četrus punktus un uzvarēt ar 6:2. Vēl smagāk gāja 1/4 finālā pret krievieti Kseniju Perovu – bija 1:1, 3:3, beigās gan 6:4 Ki labā. Pusfinālā korejiete diezgan viegli uzveica amerikānieti, bet finālā viņu negaidīja tautiete.

Lī ļoti pārliecinoši tika līdz 1/4 finālam, tomēr tad pēkšņi no 2:0 ar 2:6 zaudēja Meksikas loka šāvējai Marianai Avitijai. Turpinājumā Avitija pusfinālā zaudēja citai meksikānietei Aīdai Romānai, bet ieguva bronzu.

Savukārt finālā korejiete Ki un meksikāniete Romāna cīnījās ļoti sīksti – Ki bija priekšā ar 2:0, taču meksikāniete pievilka līdz 3:3. Ki atjaunoja divu punktu pārsvaru (5:3), bet Romāna atkal atspēlējās – 5:5. Izšķirošajā loka šāvienu sērijā pārāka tomēr izrādījās Ki un uzvarēja ar 6:5. 24 gadus vecā Ki kļuvusi par divkārtējo Londonas spēļu čempioni, jo, kā jau minēts, uzvarēja arī komandu sacensībās Dienvidkorejas izlases sastāvā. Meksikai šodien sudrabs un bronza – šai valstij pirmās medaļas loka šaušanā visu spēļu vēsturē.

Rīt loka šaušanā tiks sadalīts pēdējais medaļu komplekts, individuālajā ieskaitē sacenšoties vīriešiem. Jau zināmi visi 1/8 finālisti, un pagaidām veiksmīgi cīnās abi galvenie favorīti – arī dienvidkorejieši.

Loka šaušana sievietēm

VSportisteValsts
1.B.B.KiDienvidkoreja
2.A.RomānaMeksika
3.M.AvitijaMeksika
4.K.LorigaASV
5.K.PerovaKrievija
6.P.LionetiItālija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja