Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Diskvalificētā Ķīnas badmintoniste beidz karjeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Diskvalificētā Ķīnas badmintoniste beidz karjeru
Foto: Reuters/Scanpix

Viena no trešdien Londonas olimpiādē diskvalificētajām badmintonistēm, Ķīnas sportiste Ju Jana, paziņojusi par karjeras beigšanu.

"Tā bija mana pēdējā spēle. Ardievas Badmintona federācijai, ardievas manam dārgajam badmintonam," īsi aiziešanu no sporta pēc fiasko olimpiādē komentēja Ju Jana.

Jana kopā ar Vanu Šaoli bija vienā no duetu komandām, kas tika pieķerta, spēlējot tā, lai zaudētu un nākamajās kārtās iegūtu vieglākas pretinieces.

Trešdien tika diskvalificētas divas Dienvidkorejas un viena Indonēzijas komanda. Visām astoņām sportistēm liegts piedalīties sacensībās, tiesa, no olimpiskajām spēlēm viņas netika izmestas, ļaujot uzkavēties Londonā.

Ķīnas Olimpiskā komiteja kritizēja savas sportistes: "Šaoli un Janas uzvedība pārkāpa olimpisko spēļu ideālus un godīgas spēles garu. Ķīnas delegācija ir noskumusi par savu sportistu rīcību."

Izmantotie resursi:
AP

  +7 [+] [-]

, 2012-08-02 08:16, pirms 12 gadiem
tagad vares kada Nike un Adidas rūpnīcā strādāt nu lai veicas

  +7 [+] [-]

, 2012-08-02 08:17, pirms 12 gadiem
Cepuri nost Ķīnas federācijas priekšā.... (pats biju domājis, ka būs sūdzību utt..)! Respect

  +1 [+] [-]

, 2012-08-02 08:26, pirms 12 gadiem
dood rakstīja: Cepuri nost Ķīnas federācijas priekšā.... (pats biju domājis, ka būs sūdzību utt..)! Respect
Paga es sākumā ar biju šokā, bet veids kā tas tika darīts bija briesmīgs, par to dsq vēl bija maigs sods. Būtu vēl jāliek maksāt, lai atmaksātu biļtes skatītājiem.

     [+] [-]

, 2012-08-02 08:32, pirms 12 gadiem
Un vakar te bija pilns ar stratēģiem, taktiķiem un vel vells zin kādiem gudriniekiem, kas ar putām uz lūpām metās aizstāvēt diskvalificētos pārus..
Kharlamov! Joprojām pārdzīvo par negodīgo diskvalifikāciju un itkā atņemtajām medaļām???

  +2 [+] [-]

, 2012-08-02 08:45, pirms 12 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Un vakar te bija pilns ar stratēģiem, taktiķiem un vel vells zin kādiem gudriniekiem, kas ar putām uz lūpām metās aizstāvēt diskvalificētos pārus..
Kharlamov! Joprojām pārdzīvo par negodīgo diskvalifikāciju un itkā atņemtajām medaļām???
Viņam tak viss rietumnieciskais ir slikts un Putins ir dieviņš.

     [+] [-]

, 2012-08-02 08:47, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Viņam tak viss rietumnieciskais ir slikts un Putins ir dieviņš.
Jā, es saprotu, ja tiktu uzbrukts krievu sportistiem, tad ok, bieži jau te ir pārāk nepamatoti uzbraucieni, vairāk balstīti uz emocijām... bet par ķinietēm? Un viņš vēl tik ļoti ņema pie sirds manus komentārus, ka likās, esmu personīgi viņu aizskāris Kas zin....

     [+] [-]

, 2012-08-02 08:49, pirms 12 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Jā, es saprotu, ja tiktu uzbrukts krievu sportistiem, tad ok, bieži jau te ir pārāk nepamatoti uzbraucieni, vairāk balstīti uz emocijām... bet par ķinietēm? Un viņš vēl tik ļoti ņema pie sirds manus komentārus, ka likās, esmu personīgi viņu aizskāris Kas zin....
Neņem galvā to komonisma atlieku.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-02 09:02, pirms 12 gadiem
Pareizi ir, ko nevar celt, to nevar nest. Ja tik vien nevar ka godīgi nospēlēt dažas badmintona spēles - tad te komentāri lieki, lai tik beidz karjeru!

 +11 [+] [-]

, 2012-08-02 09:02, pirms 12 gadiem
Es ar metos aizstāvēt šīs spēlētājas. Bet kad noskatījos video, pašam kauns palika. Piekrītu visiem, kas nosoda viņas, tas bija cirks ne spēle. No sporta tur nemiņas.

     [+] [-]

, 2012-08-02 09:30, pirms 12 gadiem
Man kaut kad neaiziet - kurā noteikumu punktā ir rakstīts, ka jāspēlē ar vēlmi uzvarēt?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-02 09:47, pirms 12 gadiem
Pašas ziepes sataisija, tagad vieglākais ceļš kā tikt ārā no ziepēm ir pamest šo sporta veidu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-02 09:59, pirms 12 gadiem
Yablon..... rakstīja: Pašas ziepes sataisija, tagad vieglākais ceļš kā tikt ārā no ziepēm ir pamest šo sporta veidu.
es gan domāju, ka Ķīnas sporta vadība lika beigt karjeru, jo šis notikums godu nedara un Valsts tēlu nespodrina. Jau tā uz Ķīnu skatās greizi, bet šis gadījums nebija pieņemams arī pašiem. Tik, interesanti, vai šo lēmumu, atdod spēli, piņēma pašas sportistes, jeb arī no treneriem kāds teica lai tā spēlē....

     [+] [-]

, 2012-08-02 10:09, pirms 12 gadiem
MsLFi rakstīja: Man kaut kad neaiziet - kurā noteikumu punktā ir rakstīts, ka jāspēlē ar vēlmi uzvarēt?
Tu laikam esi mūžīgais zaudētājs? Sports ir cīņa par pirmo vietu, vai par savu personisko rekordu vai lai kaut vai nepaliktu pēdējais. Sportistes pārkāpa olimpisko zvērestu un pelnīti tika diskvalificētas.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-02 10:20, pirms 12 gadiem
mx3 rakstīja: Tu laikam esi mūžīgais zaudētājs? Sports ir cīņa par pirmo vietu, vai par savu personisko rekordu vai lai kaut vai nepaliktu pēdējais. Sportistes pārkāpa olimpisko zvērestu un pelnīti tika diskvalificētas.
Kāds sakars ar mūžīgo zaudētāju? Abas spēlēja tā lai uzvarētu olimpiādē. Nav jau pirmais šāds gadījums - piemēram, tie paši šveices pludmales voleijbolisti esot pasaules kausā nospēlējuši tā, lai abi pāri iekļūtu olimpiādē - varbūt pasludinam viņus par mūžīgiem zaudētājiem un izmetam no olimpiādes?!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-02 10:20, pirms 12 gadiem
a kā var pierādīt, ka apzināti zaudēja? viņas takš nestāvēja visu spēli ar nolaistām rokām gar sāniem un laiski ik pa brīdim uzsitot pa volāniņu? tad jau jebkuru rangā augstāk esoša/stiprāka sportista zaudējumu var uztvert kā apzinātu zaudējumu?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-02 10:31, pirms 12 gadiem
gahhans rakstīja: a kā var pierādīt, ka apzināti zaudēja? viņas takš nestāvēja visu spēli ar nolaistām rokām gar sāniem un laiski ik pa brīdim uzsitot pa volāniņu? tad jau jebkuru rangā augstāk esoša/stiprāka sportista zaudējumu var uztvert kā apzinātu zaudējumu?
Laikam neesi redzējis video Eight Badminton Players Disqualified From...

  -1 [+] [-]

, 2012-08-02 10:41, pirms 12 gadiem
viss ko nepareizi darija kinietes bija tas ka parak uzskatami paradija ka velas zaudet, bet pec butibas tas ir salidzinams ar 10000 citiem gadijumiem kad necinas un zaude. vinas ienkarsi bija godigas un neimiteja cinu ka citi. kiniesi ir pasaules godigakie cilveki

     [+] [-]

, 2012-08-02 11:00, pirms 12 gadiem
Visiem krtikiem, kas domaa, ka bija nepareizi vinjas diskvalificet, es tiesam ieteiktu noskatīties spēles video...

Un iedomāties sevi sēžam kaut vai Dinamo spēlē, nopirkušam biļeti pa 15 LVL un skatīties, kā Ivanāns stāv vārtos, lai tikai nebūtu jaspēlē pret kādu stipru pretinieku nākamajā kārtā...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-02 11:14, pirms 12 gadiem
Laikam neesi redzējis video Eight Badminton Players Disqualified From...

noskatījos video, nokaunos un atsaucu savu iepriekš rakstīto... korejietēm sejā izmisums, ka nekādi neizdodas ZAUDĒT

  -1 [+] [-]

, 2012-08-02 16:19, pirms 12 gadiem
Ezitis rakstīja: Visiem krtikiem, kas domaa, ka bija nepareizi vinjas diskvalificet, es tiesam ieteiktu noskatīties spēles video...

Un iedomāties sevi sēžam kaut vai Dinamo spēlē, nopirkušam biļeti pa 15 LVL un skatīties, kā Ivanāns stāv vārtos, lai tikai nebūtu jaspēlē pret kādu stipru pretinieku nākamajā kārtā...
pats mazliet atšķirību nejūti?! Dinamo spēlētāji par spēlēm saņem naudu un skatītāji ir tie, no kuriem tā nauda tieši vai netieši nāk. Dinamo spēles vari salīdzināt ar teātri, jo tur ir galvenais izpatikt skatītājiem, nevis cīnīties par uzvaru pie tukšām tribīnēm.
olimpiskajās spēlēs sportistiem (vismaz vairumam) par piedalīšanos nemaksā neko un viņi skatītājiem nav neko parādā. par skatītājiem, lai viņiem būtu interesanti, ir jādomā organizatoriem, kuri no tā gūst ienākumus. iedomājies pats sevi šo sportistu vietā - tev ir dota varbūt vienīgā iespēja dzīvē izcīnīt olimpisko medaļu, tu saproti, ka zelts tev praktiski nespīd, bet tu būtu priecīgs arī par sudrabu vai bronzu. tev ir jāspēlē spēle un ir zināms, ka uzvaras gadījumā tev būs jāspēlē pret sportistu "X", kurš ir galvas tiesu pārāks par visiem citiem pretiniekiem, pret kuru tu esi neskaitāmas reizes spēlējis un zaudējis bez variantiem, principā tu saproti, ka ja tev būs jāspēlē pret šo pretinieku, tev turnīrs būs beidzies un sapnis par olimpiskajām medaļām būs izsapņots. turpretīm zaudējuma gadījumā, tev būs jāspēlē pret pretinieku "Y" pret kuru tev ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance un visai labas izredzes uzvarēt arī šajā spēlē. Domā tev neliktos neloģiski un netaisnīgi tas, ka uzvaras gadījumā tev ir jāspēlē pret spēcīgāku pretinieku, nekā tad, ja tu spēli zaudētu?! domā tev būtu baigais prieks spēlēt, zinot, ka uzvaras gadījumā tavs sapnis par olimpiskajām medaļām faktiski būs izsapņots?! sportistam principā liek skriet ar galvu sienā un tiek apgalvots, ka tas ir cēli un godājami. problēma tikai tā, ka cilvēks jau tomēr saprot, ka skriet ar galvu sienā un vēl par to priecāties ir maigi sakot stulbi.