Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Aizraujošās treka komandu sprinta sacensībās triumfē Vācija un Lielbritānija

Jānis Celmiņš

Aizraujošās treka komandu sprinta sacensībās triumfē Vācija un Lielbritānija
Olimpiskās čempiones - Kristiāna Vogela un Miriama Velte
Foto: AP/Scanpix

Londonā šovakar sadalītas olimpisko spēļu godalgas treka riteņbraukšanas sprinta sacensībās gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās. Vīru konkurencē zelts Lielbritānijai, dāmu - Vācijas komandai.

Sieviešu komandu sprinta sacensībās jau sacensību pašā ievadā divas reizes (ar pāris minūšu starpību) tika laboti pasaules rekordi. Pirmās to paveica mājinieces Lielbritānijas sportistes, taču jau pēc mirkļa to pārspēja ķīnietes. Vēl pēc brīža pasaules rekordu laboja Ķīnas komanda. Sacensībās gan ne tikai rekordi, bet arī neveiksmes. Diskvalifikāciju, par mainīšanos neatļautā vietā saņēma Lielbritānijas sportistes, taču arī tas vēl nebija viss.

Sieviešu sacensību sprinta finālā sākotnēji uzvarēja Ķīnas pārstāves, taču ātri vien bija spiestas atvadīties no iegūtajām medaļām, jo sekoja diskvalifikācija par to pašu mainīšanās neatļautā vietā. Tādējādi zelts tik Vācijai, sudrabs Ķīnai, bet mazajā finālā Austrālija pieveica Ukrainas duetu.

Vīru konkurencē sprinta sacensībās komandām uzvaru svinēja Lielbritānijas komanda, sudrabs Francijas trekistiem, bronza Vācijai, kas cīņā par trešo vietu pieveica Austrālijas trekistus.

Sprinta sacensību vietu sadalījums komandām (vīrieši):

VietasKomandas
1.Lielbritānija
2.Francija
3.Vācija
4.Austrālija
5.Jaunzēlande
6.Ķīna

Sprinta sacensību vietu sadalījums komandām (sievietes):

VietasKomandas
1.Vācija
2.Ķīna
3.Austrālija
4.Ukraina
5.Nīderlande
6.Francija

Izmantotie resursi:
london2012.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja