Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Paukošanā zelts Korejai un Venecuēlai

Paukošanā zelts Korejai un Venecuēlai
Olimpiskais čempions Rubēns Limardo
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpiskajās spēlēs sadalīti medaļu komplekti paukošanā gan sievietēm, gan vīriešiem. Dāmām par olimpisko čempioni kļuva Jijeona Kima no Dienvidkorejas, bet par labāko vīru konkurencē kļuva Rubēns Limardo no Venecuēlas.

Dāmu finālā Jijeona Kima pēc smagas cīņas pret divkārtējo čempioni un ASV karognesēju atklāšanas ceremonijā Marielu Zaguni, kad dienvidkorejiete atspēlējās no iedzinējiem ar septiņiem punktiem. Finālā Jijeonai klājās krietni vieglāk - ar 15:9 pieveikta krievieti Sofiju Veļikaju. Zagunis palika bez jebkāda kaluma medaļas, jo mazajā finālā jeb cīņā par bronzu ar 10:15 atzina 21 gadu vecās Ukrainas sportistes Olgas Harlanas pārākumu.

Kungu finālā iekļuva Venecuēlas paukotājs Rubēns Limardo, kā arī norvēģis Bartošs Pjaseckis. Limardo pirms turnīra bija izsēts vien ar 12. numuru un 2011. gada pasaules čempionātā bija ieņēmis septīto vietu, bet pirms tam netika pat labāko divdesmitniekā. Tieši tāpēc pēc uzvaras pār Pjasecki finālā ar 15:10 Limardo no priekiem novilka masku un skrēja pa arēnu ar paceltām rokām.

Cīņā par bronzas medaļu Jungs Jinsuns no Dienvidkorejas ar 12:11 papildlaikā pieveica amerikāni Setu Kelsiju.


Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.