Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

Video: Helmanis: "BBL kauss ir liels panākums visai pilsētai"

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis
Pēcspēles komentāri pēc "BBL CUP 2014" "Liepāja/Triobet" un "Tartu Rock" spēles 2014. gada 28. septembrī, Liepājā.
Vērtējums: +1

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 00:32, pirms 10 gadiem
Jā, pirmkārt apsveicu Liepājas basketbolu!
Otrais, vēlos iemest akmeni sporta žurnālistikas lauciņā. Tāpat kā jebkurā sporta veidā Latvijā, arī basketbolā ir redzamas (dzirdamas) akūtas problēmas žurnālistu (ne)sagatavotībai intervijai vai preses konferencei. Neesmu eksperts lai pateiktu kāpēc, bet manuprāt žurnalistikas latiņa (šoreiz tikai par sportu) ir par zemu. Šādas video konferences pēc spēles ir pielīdzināmas vakuumam visumā (skābekļa trūkums), jo pats žurnālists uzdod jautājumu, kur pēc atbildes īpaši pats nealkst jeb jautājums jautājuma pēc. Piemēram Helmanim jautājumu - Kāda bija spēle?, var uzdota paplašinātā formā, iepinot vienā jautājumā vairāk mazus jautājumus, lai arī pats intervējamais sajūt jautājuma dziļumu un interesi par procesiem. Kaut vai randomā tagad ja es ģenerēju, tad: Turnīrs noslēzies, apsveicu ar uzvaru, kādas sajūtas pēc spēles ar kausu rokās, ņemot vērā, ka turnīra izspēle bija spraiga, neviens nebrauca šeit atpūsties, bet cīnīties par uzvaru, kā jūs trenner tagad redzat to panākuma atslēgu turnīra garumā?

  +1 [+] [-]

, 2014-09-30 13:18, pirms 10 gadiem
Ar acīm. Tādu atbildi Tu saņemtu no jebkura loģiski domājoša homo sapiens. Pats strādāju par reportieri 10 gadus. Un par šādu jautājumu būtu drā...is praktikantus bez lubrikanta! Jautājumam jābūt vienam, konkrētam un saprotamam. Jebkuras normālas intervijas mērķis ir parādīt intervējamā cilvēka domas un emocijas, nevis zīmējoties ar gudrelību murmināt 3min garus un nesakarīgus jautājumus. Starp citu - pirms te kādu sadomā apgaismot ar atklāsmēm žurnālistikā, apgūsti latviešu valodu un loģiku. Tajās Tu esi impotents. Veiksmi.