Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Domāju, ka Kristeram rāva krampjus. Viņš saņēmās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Domāju, ka Kristeram rāva krampjus. Viņš saņēmās"
Kristers Gudļevskis. Foto: LHF/Guntis Lazdāns

Saspringtu uzvaru pasaules čempionātā izcīnījusi Latvijas izlase, kas izlaida vadību, izglābās pusotru minūti līdz beigām un ar 3:2 bullīšos pieveica Slovākiju. Izcīnītie divi punkti ļauj tēmēt uz ceturtdaļfinālu. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc uzvaras komentēja spēlētāju veselību.

Kristers Gudļevskis atvairīja 41 no 43 metieniem un sešus no septiņiem bullīšos, kļūstot par Latvijas uzvaras galveno kaldinātāju. Pēcspēles metienu sērijas laikā Gudļevskis acīmredzami cīnījās ar veselību, taču palika vārtos un nokārtoja plus divus punktus turnīra tabulā.

"Domāju, ka Kristeram ļoti rāva krampjus. Viņš saņēmās. Domāju, ka viss būs kārtībā," pēc spēles sarunā ar Latvijas medijiem teica Harijs Vītoliņš. Trešajā periodā savainojuma dēļ no ierindas tika izsists centra uzbrucējs Haralds Egle, Latvijai pārejot uz spēli ar trīs maiņām. "Sasists ceļgals, bet tagad neko neuzzināsim. Pārāk agri. Viņš klibodams staigāja. Skatīsimies."

"Jā, šī viennozīmīgi bija mūsu līdz šim labākā spēle. Šodien komanda parādīja, ka mums ir raksturs – cīnījās no pirmās līdz pēdējai minūtei. Protams, bija kļūdas, var atrast nianses, varējām vairākumā nospēlēt labāk, bet katram ir emocijas. Mēs visi esam cilvēki. Puiši cīnījās līdz beigām, un fantastiski, ka uzvarējām. Mēs esam spēlē. Gatavojamies nākamajai," teica Vītoliņš.

Latvijas valstsvienībai apakšgrupas beidzamajā mačā pretī stāsies Amerikas Savienotās Valstis, un būs nepieciešama uzvara pamatlaikā. Turklāt Slovākija nedrīkst tikt pie punktiem pret Zviedrijas izlasi, citādi nelīdzēs arī pašu trīs punkti.

Uzvaru izdevās nodrošināt bullīšos, kaut pagarinājumā trīs ar pusi minūtes Latvija spēlēja vairākumā. Pa vidu arī tika izmantots pusminūtes pārtraukums. "Iedevām atelpu četriniekam. Tajā brīdī spiediens ir tik liels. Jūtams, ka puiši bija sakrampēti, katram gribējās uzņemties atbildību. Tas ir saprotami. Protams, gribas gūt vārtus, mums bija praktiski četras minūtes vairākumā, bet tāds ir hokejs. Galvenā beigās ir uzvara," teica Vītoliņš.

"Mēs esam spēlē. Zinām, ka pretī nāks NHL grandi, bet – mums ir raksturs. Mēs cīnīsimies. Spēle sākas no 0:0. Mēs atdosim visus spēkus, lai mēģinātu vinnēt," kaujinieciski noskaņots pirms dueļa pret ASV bija Vītoliņš.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-20 08:10, pirms mēneša
Negribēji, gurķaģīmi, savai komandai spēli aizsardzībā sakārtot, lai nav vārtsargam 41 metiens jāatvaira?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-20 09:55, pirms mēneša
Sorry, Vītoliņ, bet izņemot vartsarga raksturu, lielākā daļa no komandas neparādīja NEKO. Un īpaši aizsardzībā. Ja Gudļevskim vakar hokeja dievi nestāvētu klāt, rezultāts būtu līdzīgs spēlei ar Vāciju.
Godīgi, spēle ar zviedriem bija kopumā sakarīgāka

     [+] [-]

, 2024-05-20 10:00, pirms mēneša
Pandora rakstīja: Negribēji, gurķaģīmi, savai komandai spēli aizsardzībā sakārtot, lai nav vārtsargam 41 metiens jāatvaira?
Skatīties , kā vecākais Bukārts kārtējo reizi nesekmīgi mēģina izmest to ripu no savas zonas, bez sirds zālēm nav iespējams.

     [+] [-]

, 2024-05-20 10:47, pirms mēneša
Redz, kad vārtsargs saķer gandrīz visu tad ir cerības, bet kad vārtsargs ir viduvējs tad 1-8 un 2-7.

Tik daudz kļūdas savā zonā joprojām ir nonsens, ar tādu spēli var tikai savus vārtsargus uztrennēt un nokaitināt ne uzvarēt kaut ko.