Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Laviņš par debijas spēka paņēmieniem un slovāku nepatīkamajiem faniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laviņš par debijas spēka paņēmieniem un slovāku nepatīkamajiem faniem
Martins Laviņš. Foto: IIHF

Svētdienas uzvarā pret Slovākiju debiju pasaules čempionātā piedzīvoja 21 gadu vecais uzbrucējs Martins Laviņš, kurš laukumā devās uz trīs nomaiņām, bet, pēc paša aprēķiniem, paguva izdarīt četrus spēka paņēmienus. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš stāstīja, ka bijis mierīgs, un novēlēja šādu debiju katram jaunajam hokejistam.

Martins Laviņš par debiju uzzināja tikai svētdienas rītā, pēc Latvijas izlases treniņa. Tomēr neziņa par gaidāmo spēli nav ietekmējusi uzbrucēja gatavošanos. "Nogulēju trīs stundu diendusu, vispār kā lācis ziemas miegā. Mierīgi iegāju dušā. Biju mierīgs," pēc šodien aizvadītā treniņa teica Laviņš. "Uzrakstīju vecākiem, ka spēlēšu. Tētis pateica, lai spēlēju gudri, apmēram to pašu, ko vienmēr. Neko īsti savā pirmsspēles rituālā nemainīju. Kā esmu gatavojies vienmēr, tā gatavojos arī šoreiz."

Martina tētis ir Rodrigo Laviņš, kurš ar 226 spēlēm ir Latvijas izlases rekordists un aizvadījis 12 pasaules čempionātus elitē, kā arī vēl divus zemākās divīzijās. "Pēc spēles vēl neesam runājuši. Uzrakstīja, ka malači, apsveica ar uzvaru. Teica, lai nododu sveicienus Gudim un Oskaram Cibuļskim, ar kuriem viņš spēlējis. Patīkami, ka viņš ir spēlējis ar tiem pašiem komandas biedriem, kuri tagad ir man. Vien iedomājoties par to – tas ir sapņa piepildījums."

Debitants Laviņš pasaules čempionāta ievadā netika iekļauts Latvijas izlases pieteikumā, gaidot spēlētāju pievienošanos no Ziemeļamerikas. Pret Slovākiju viņš tika pieteikts kā 13. uzbrucējs, pirmo reizi pie teikšanas tiekot pirmās trešdaļas vidū.

"Izkāpu uz ledus, un uzreiz dabūju ripu ārā no zonas. Slovāks nāca dot iekšā, es iedevu pretī. Pēc tam iedevu vienam pretinieku zonā. Pašam tā vieglāk ieiet spēlē. Atzīmēties ar spēka paņēmienu vai ko citu, izjust spēli, saprast ātrumus. Pretī ir NHL spēlētāji, bet arī viņi ir parasti cilvēki, nevis roboti vai citplanētieši. Ja iesi un domāsi, ka viņi jau no NHL, viņi mūs vazās pa zonu, tad tur nekas nebūs," teica 21 gadu vecais Laviņš.

Spēles statistikā norādīts, ka Laviņš uz ledus pavadīja 2:20 minūtes – viena nomaiņa pirmajā periodā un divas otrajā. Padziļinātāku statistiku IIHF nepiedāvā, bet pašam Laviņam visas nomaiņas ir svaigā atmiņā, līdz ar to arī statistika. "Tā, bija četri spēka paņēmieni, vienu reizi izdevās atņemt ripu. Un vienu reizi iemetu ripu pretinieku zonā," pasmējās Laviņš. Viņš pauda, ka pirmajā periodā bija paredzēts doties uz ledus vēl divās nomaiņās, bet Latvijas izlase tieši pirms tam pārkāpusi noteikumus, tādējādi izjaucot treneru ieceri.

"Nav viegli, bet tāds ir mans darbs. Man jābūt gatavam par 100%. Labi apzinos, ka mani jebkurā brīdī var iemest spēlē, tāpēc cenšos uz soliņa izkustēties, aktīvi skatīties spēli, uzkurināt soliņu. Tas man palīdz," stāstīja Laviņš.

"Patiesībā esmu ļoti pateicīgs Laurim Dārziņam. Pirms pirmā izgājiena viņš atnāca pie manis, uzsita pa plecu un teica, lai esmu gatavs – ka jebkurā brīdī var izlaist. Teica: negaidām, ka tagad iziesi un kādu nositīsi, vienkārši spēlē savu hokeju. Tas palīdzēja. Nomierinājos, varēju pateikt paldies," norādīja Laviņš, kurš pirmajā nomaiņā uz ledus devās kopā ar Oskaru Batņu un Mārtiņu Dzierkalu.

"Visiem jaunajiem novēlu tādu debiju. Es trešajā periodā neizgāju uz ledus, bet man bija labākās vietas visā arēnā. Tā bija viena no labākajām spēlēm, kurās esmu piedalījies, ņemot vērā atmosfēru un spēles gaitu. Cepuri nost Gudļevskim, bullīšos Dans Ločmelis. Spēle bija super! Protams, gribējās trīs punktus, bet – spriedzes ziņā neko vairāk nevarēja vēlēties. Skatītājiem Latvijā arī bija emociju karuselis," teica Laviņš, kurš ir otrais jaunākais spēlētājs valstsvienībā – aiz bullīšu varoņa Ločmeļa.

Skatītāju tribīnēs milzīgs pārsvars piederēja Slovākijai. Laviņš pēc ilgām pārdomām piekrita, ka spēlēšana, kad tribīnes ir noskaņotas pret tevi, dod pamatīgu enerģijas lādiņu. "Kad visi ir pret tevi, tev nav ko zaudēt. Spiediens bija uz slovākiem. Uz soliņa taisījām paši savu enerģiju, izslēdzām slovāku troksni. Laba epizode, izcīnīta ripa – visi ceļas kājās, ar nūju uzsit pa bortiņu, uzsit uz pleca. Tas palīdz, tas dzen uz priekšu. Par slovāku faniem nedomājām. Mūsējie ir 100 reizes labāki," pārliecināts bija Laviņš.

"Mums bijuši visādi stāsti. Kad tētis vēl spēlēja, bet es kopā ar mammu bijām tribīnēs – tur visādi gājis ar slovākiem. Tas daudz pasaka par viņiem… Kad man bija septiņi gadi, slovāku fans pēc spēles man ap galvu aptina karogu. Nekad to neaizmirsīšu. Vakar zināmiem cilvēkiem arī bija konflikti – viens slovāks esot uz galvas uzlējis alu. Diezgan patīkama uzvara," pasmaidīja Laviņš. Lai gan piedzīvota debija pasaules čempionātā, tas neatvieglo jauniņā dzīvi – pēc treniņa ripu spaiņa uzpildīšana uzticēta tieši viņam.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  -1 [+] [-]

, 2024-05-20 19:56, pirms 2 mēnešiem
Martins spēlēja labi
Pēc spēles var iedzert šnabi
Tā bija labākā maiņa
Momenti kā no spaiņa
Lava, batons ar dzieri
Slavkovskim deva pa pieri
Un izvilka uzvaru tīri
Mūsu spēcīgie vīri
💪🏆✌️👍🇱🇻🥇👌

  -3 [+] [-]

, 2024-05-20 20:46, pirms 2 mēnešiem
Rūjienas Stiprais rakstīja: Martins spēlēja labi
Pēc spēles var iedzert šnabi
Tā bija labākā maiņa
Momenti kā no spaiņa
Lava, batons ar dzieri
Slavkovskim deva pa pieri
Un izvilka uzvaru tīri
Mūsu spēcīgie vīri
💪🏆✌️👍🇱🇻🥇👌
Vatņiku murgi , šitādā stilā līdzīgi kublā taisītāji murgoja par Dāvi un viņa tuvajiem.

  -3 [+] [-]

, 2024-05-20 20:57, pirms 2 mēnešiem
striker rakstīja: Vatņiku murgi , šitādā stilā līdzīgi kublā taisītāji murgoja par Dāvi un viņa tuvajiem.
Tas Dāvis/Dainis gan jau ir Tvaika ielas dežūrārsts, kurš šitiem slimajiem iedod interneta pieeju uz stundu dienā... tapēc tā viņu slavē.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-20 21:46, pirms 2 mēnešiem
Rūjienas Stiprais rakstīja: Martins spēlēja labi
Pēc spēles var iedzert šnabi
Tā bija labākā maiņa
Momenti kā no spaiņa
Lava, batons ar dzieri
Slavkovskim deva pa pieri
Un izvilka uzvaru tīri
Mūsu spēcīgie vīri
💪🏆✌️👍🇱🇻🥇👌
Cīņasspars no tēva, daiļais vaigs no mammas. Lai izdodas tikpat pat spilgta (bet ar mazāk savārītiem sūdiem) karjera izlasē kā Laviņam senioram! Vakar tajos dažos iznācienos tiešām bija pamanāms.

     [+] [-]

, 2024-05-21 00:36, pirms 2 mēnešiem
Tapēc ka viņš ir Duļevskis

  +3 [+] [-]

, 2024-05-21 08:48, pirms 2 mēnešiem
Forši par tik atklātām atbildēm! Lai izdodas karjera Latvijas izlasē!

     [+] [-]

, 2024-05-21 14:14, pirms 2 mēnešiem
Ļoti patīk šis spēlētājs, labi saprot, ko no viņa gaida un iedod mazliet ekstra, lai gan nepiedalas spēles gaidā uz laukuma. Zinu, ka vēl ir tādi džeki viņa un ap viņa vecumu. Ceru uz to, ka šādi džeki būs vairāki un nesīs to saucamo MOMENTUM mūsu izlasei. Novēlu Martinam tikt ļoti augstu, prieks, ka viņam ir super vecāki, kas prot viņam pareizi palīdzēt nevis pārdzīt ar informāciju un nokārties! LAI IZDODAS!