Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Poļi negrib atdot ripu. Mūsu uzdevums ir agresīva un ātra spēle"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Poļi negrib atdot ripu. Mūsu uzdevums ir agresīva un ātra spēle"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Latvijas valstsvienības pirmā pretiniece 2024. gada pasaules čempionātā hokejā ir Polija – komanda, kas elitē iepriekšējo reizi spēlēja pirms 22 gadiem. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš stāstīja par poļu spēles stilu un padoto uzdevumiem, lai turnīrs tiktu sākts ar trīs punktiem.

"Polija ir spēlējoša komanda. Pieraduši turēt ripu un neatmesties. Visi no vietējā čempionāta. Mums jābūt gataviem rādīt savus ātrumus. Ja spēlēsim mobili, aktīvi un ātri, viņiem būs mazāk brīvā laika. Ja ir mazāk brīvā laika, tad viņi atmetīsies. Spiedīsim, lai viņu spēles kvalitāte pasliktinātos. Mūsu uzdevums ir agresīva un ātra spēle," ieskatu spēles plānā sniedza Harijs Vītoliņš.

Polija, kas elitē iepriekšējo reizi spēlēja 2002. gadā, zaudēja pēdējās sešās pārbaudes spēlēs pirms došanās uz Ostravu. Lielākais zaudējums tika piedzīvots pret Slovākiju – 1:6. Jau pirmajās sešās minūtēs slovākiem bija izdevies iemest trīs vārtus.

"Tā bija aktīva spēle no slovāku puses. Viņi piespieda poļus kļūdīties. Poļi negrib atmesties, grib pieturēt ripu. Ja sēdies virsū, tad kaut kādā brīdī [ar meistarības līmeni] ir par īsu, un tu kļūdies," norādīja Vītoliņš.

Poļu uzdevums ir spēles sākumā ieķerties un likt Latvijas izlasei nervozēt. Vītoliņš to salīdzināja ar Latvijas spēlēšanu pret galvenajiem favorītiem. "Kad mēs izejam pret spēcīgu pretinieku, arī domājam, ka svarīgi ir noturēt sākumu, un tad jau spēle aiziet. Jābūt gataviem. Tas ir tikai sākums. Emocijas… Mums arī ir lielas emocijas, bet galvenais, lai tās tiek kontrolētas. Jāspēlē līdz galam. Hokejā var zaudēt, atrodoties vadībā."

Latvijas valstsvienības pirmā vairākuma brigāde uzticēta Villem Peltonenam, bet otrā – Laurim Dārziņam. Vītoliņš atzina, ka abiem asistentiem dota brīvība un ka katrs no vairākuma virknējumiem būs ar savām niansēm.

Latvieši aizvadīja intensīvu 20 minūšu treniņu, kurā nebija lielu paužu. "Visu izrunājam ģērbtuvēs. Pasaules čempionātā ir strikti noteikts, cik daudz laika tev ir. Gribu, lai visu darām ātri – lai beigās paliek brīvais ledus, kurā katrs var pieslīpēt individuālās lietas. Rīgā varam runāt, šeit laiks ir limitēts," stāstīja Vītoliņš.

     [+] [-]

, 2024-05-11 12:04, pirms 2 nedēļām
Ir arī kāda komanda, kura grib atdot ripu?