Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Polijas treneris: "Kā iemest vārtus Merzļikinam? Skaidrs, ka tas būs grūti"

Polijas treneris: "Kā iemest vārtus Merzļikinam? Skaidrs, ka tas būs grūti"
Roberts Kalābers. Foto: Polski Hokej

Polijas hokeja izlase šovakar pieredzēs savu atgriešanos pasaules čempionāta elites divīzijā, pirmo spēli aizvadot pret Latviju. Polijas izlases galvenais treneris Roberts Kalābers pēc rīta treniņa sarunā ar portālu Sportacentrs.com apliecināja savas komandas gatavību spēkoties ar vislabākajiem pretiniekiem un no Latvijas izlases šovakar sagaidīs ātru spēli ar lielu presingu.

Polijas hokeja izlase savu rīta treniņa pabeidza emocionālās un uzkurinātās noskaņās, skaļi paužot savu apņēmību. Līdzīga atmosfēra tiek sagaidīta arī šovakar tribīnēs - Polijas hokeja izlases preses sekretārs sarunā ar mūsu portālu norādīja, ka tribīnes būs pilnas un papildus cīņai laukumā būs arī cīņa atbalstītāju vidū, jo viņš bija informēts par Latvijas hokeja atbalstītāju reputāciju un tāpat gaidāmi daudzi Polijas līdzjutēji.

Polijas izlasi trenē slovāku speciālists Roberts Kalābers, kurš Polijas klubu "Jastrzebie" vada jau kopš 2014. gada, kamēr Polijas izlases vadību pārņēma 2020. gadā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pauda prieku par to, ka izdevies ievest valstsvienību elites divīzijā, un ļoti cer uz to, ka izdosies tajā noturēties.

"Polija elitē atgriezusies pēc 22 gadu pārtraukuma. Protams, ka esam pozitīvi noskaņoti, ir labas emocijas," sacīja Kalābers. "Esam kārtīgi sagatavojušies, lai varētu pārstāvēt Poliju un parādīt labu sniegumu arī mačos pret pasaules spēcīgākajām komandām. Mums nav biežas šādas iespējas, tāpēc vēlamies tās izmantot pēc pilnas programmas - pārbaudīt savus spēkus pret vislabākajiem."

"Ko šovakar sagaidām no Latvijas izlases? Daudz presinga," atbildēja Polijas izlases treneris. "Pretinieki centīsies spēlēt ātri. Latviešiem ir spēcīgs uzbrukums, viņi labi pietur ripu, turklāt ir spēcīgi pretuzbrukumos. Mums jākoncentrējas uz aizsardzību un saviem pretuzbrukumiem, kā arī nedrīkstam pieļaut nevajadzīgus noteikumu pārkāpumus."

"Apzināmies, ka nebūs viegli, bet cīnīsimies. Vēlos uzsvērt, ka mēs nešķirojam pretiniekus, bet gan katrā spēlē centīsimies parādīt savu labāko sniegumu," sacīja Kalābers.

Pēc rīta treniņa tika apstiprināts, ka Latvijas izlases vārtos šovakar stāsies Elvis Merzļikins, kas gan bija nojaušams arī iepriekš. Uz jautājumu, kā Polijas izlase gatavojas spēlēt pret Merzļikinu un kā plāno iemest viņam vārtus, treneris pasmējās, ka tas, protams, nebūs viegli izdarāms.

"NHL līmeņa vārtsargam kā Merzļikinam, protams, iemest būs grūti, un mūsu spēlētāji nav bieži spēlējuši pret šāda līmeņa vārtsargiem," atzina Kalābers. "Kā to paveiksim? Meklēsim iespējas. Visticamāk, to nebūs pārāk daudz, taču, ja iemetīsim, piemēram, divus vārtus un kārtīgi pacīnīsimies aizsardzībā, viss var sanākt. Taču vispirms tie divi vārti ir jāiemet, protams. Bet uz to iesim!"

Savukārt to, kurš stāsies Polijas izlases vārtos, Kalābers neatklāja, sakot, ka tas tiks darīts zināms publiski tikai līdz ar mača oficiālo pieteikumu neilgi pirms spēles. Lai gan treneris to neapstiprināja, tiek lēsts, ka pret Latviju spēli sāks Džons Marejs, ASV dzimušais spēlētājs, kurš savu pirmo sezonu Polijā aizvadīja jau 2013. gadā un šīs valsts izlasi pārstāv kopš 2016. gada.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA


, 2024-05-11 13:20, pirms 3 nedēļām
Atcerēsimies 1976 Katovici.
Atklāšanas spēle Psrs-Polija 4-7.
Atceros kā Jobčiks iemeta nūju skatītājos pēc 7 gola.2023 gada martā slēpojot Zakopanē sapazinos ar vienu poli ,tā notikuma aculiecinieku sporta arēnā. Mums bija prieki Latvijā, viņiem Polijā vēl lielāki.Bail ka vēsture neatkārtojas un mūsu pašpārliecinātība nesataisa ļaunu joku
, 2024-05-11 13:47, pirms 3 nedēļām
janis59 rakstīja: Atcerēsimies 1976 Katovici.
Atklāšanas spēle Psrs-Polija 4-7.
Atceros kā Jobčiks iemeta nūju skatītājos pēc 7 gola.2023 gada martā slēpojot Zakopanē sapazinos ar vienu poli ,tā notikuma aculiecinieku sporta arēnā. Mums bija prieki Latvijā, viņiem Polijā vēl lielāki.Bail ka vēsture neatkārtojas un mūsu pašpārliecinātība nesataisa ļaunu joku
Varens notikums! Ar šodienas spēli gan paralēles vilkt domāju ir lieki.
, 2024-05-11 13:50, pirms 3 nedēļām
NIPEM rakstīja: Varens notikums! Ar šodienas spēli gan paralēles vilkt domāju ir lieki.
Merzļikins var parūpēties. Dažiem faniem jānolaižas uz zemes beidzot. Medaļas jau nu mums nespīd. Vēl tiem kas jusmo par 28 yadiem augstākajā divizijā, lai paskaita cik reizes viss izškīrās pēdējā spēlē
, 2024-05-11 13:52, pirms 3 nedēļām
Viegli!
, 2024-05-11 14:12, pirms 3 nedēļām
Jobčiks toreiz poļiem bija gandrīz kā mums Helmuts. Ja ne tā stulbā aukstā kara situācija, tad Jobčiks toreiz atbilda NHL līmenim. Atceros tā laika notikumus, jāsaka gan, ka toreiz tās zvaigznes bija spilgtākas. Tagad jau labākajās komandās gandrīz viena trešdaļa ir "zvaigznes", tikai kaut kā laukumā tas nav pamanāms. Protams, ka arī hokejs ir kļuvis ātrāks un fiziskāks, tomēr individuālajā meistarībā vairs tādu džeku nav. Visi Krosbiji un Panarini varētu tikai pienest ūdeni tā laika labākajiem uzbrucējiem, un nevajag nemaz piesaukt Grecki, Lemjē, Makarovu, Balderi vai Leflēru, ir liela plejāde ar lieliskiem meistariem.
, 2024-05-11 14:34, pirms 3 nedēļām
dzabarbols rakstīja: Jobčiks toreiz poļiem bija gandrīz kā mums Helmuts. Ja ne tā stulbā aukstā kara situācija, tad Jobčiks toreiz atbilda NHL līmenim. Atceros tā laika notikumus, jāsaka gan, ka toreiz tās zvaigznes bija spilgtākas. Tagad jau labākajās komandās gandrīz viena trešdaļa ir "zvaigznes", tikai kaut kā laukumā tas nav pamanāms. Protams, ka arī hokejs ir kļuvis ātrāks un fiziskāks, tomēr individuālajā meistarībā vairs tādu džeku nav. Visi Krosbiji un Panarini varētu tikai pienest ūdeni tā laika labākajiem uzbrucējiem, un nevajag nemaz piesaukt Grecki, Lemjē, Makarovu, Balderi vai Leflēru, ir liela plejāde ar lieliskiem meistariem.
Un zaķi mežos bija lielāki....
, 2024-05-11 20:01, pirms 3 nedēļām
Ar veiksmes palīdzību redz ka sanāca samest.
, 2024-05-11 20:44, pirms 3 nedēļām
Septiņus grūti, bet četrus elementāri
, 2024-05-11 21:06, pirms 3 nedēļām
...toreiz bij 6:4...kaut kā labi atmiņā iekrita
, 2024-05-11 21:22, pirms 3 nedēļām
Es domāju pElvisam iemest pat ome varētu
, 2024-05-11 21:40, pirms 3 nedēļām
kāds merzļikins? atveram acis. jo ātrāk būs gudis vārtos, jo labāk.
Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns
39

Latvijas izlase nākamajā pasaules čempionātā spēlēs Stokholmas grupā

Svētdien noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts hokejā, kas norisinājās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Nākamo turnīru uzņems Zviedrija un Dānija, un šodien IIHF apstiprinājusi, ka Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā.
Kevins Fiala. Foto: IIHF
1

2024. gada PČ vērtīgākā spēlētāja balva ceļo pie vicečempiona Fialas

Par 2024. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju pēc svētdien notikušās finālspēles tika atzīts vicečempiones Šveices uzbrucējs Kevins Fiala.
Mirklis pēc Davida Pastrņāka vārtu guvuma. Foto: Andrea Branca/Justpictures.ch/Imago Images/Scanpix
40

Pastrņāks ienaglo uzvaras ripu, čehi sarūpē valstij pāris brīvdienas

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi mājiniece Čehija, finālspēlē ar 2:0 pieveicot Šveices valstsvienību, kurai šajā gadsimtā trešais zaudējums trijos finālos.