Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Jauks juceklis Tamperē: bez biļetēm, bez naktsmājām, bet ka tik uz spēli

Rolands Eliņš

Jauks juceklis Tamperē: bez biļetēm, bez naktsmājām, bet ka tik uz spēli
Foto: AFP/Scanpix

Šī nedēļas nogale Latvijas līdzjutējiem bija paredzēta kā atslodze pēc divu nedēļu ilgiem hokeja svētkiem. Latvijas hokeja izlase šos plānus izjauca un laipni palūdza svētkus turpināt, ar to vienīgo atšķirību, ka turpinājums ir 500 kilometru attālumā Tamperē, kur tiks aizvadīti pusfināli un medaļu spēles. Uz šo unikālo aicinājumu daudzi Latvijas fani arī atsaucās un šodien gaida spēli pret Kanādu Tamperē, kur kopā ar kolēģi Ulvi Broži portālu Sportacentrs.com pārstāv arī šo rindu autors.

Latvijas izlase vēl nekad spēlējusi PČ pusfinālā, turklāt otrdienas vakarā vēl bija aktuāls jautājums par to, vai izlase vispār spēlēs ceturtdaļfinālā, līdz ar to saprotams, ka došanās uz Tamperi nebija īsti ieplānota. Taču, kad ceturtdienas vakarā spēles pēdējo minūšu laikā zviedru spiediens nedeva nekādus rezultātus un pukstenis nepielūdzami tikšķēja uz priekšu, pamazām tika aptverts notiekošais - būs jādodas uz Tamperi.

Ar šādu noskaņojumu sarunās ar portālu Sportacentrs.com dalījās vairāki pie Tamperes "Nokia Arena" šodien pusdienlaikā satiktie fani, un gandrīz nevienam nebija simtprocentīgi izplānots pilnīgi viss. Kāds bija tikko ieradies ar mašīnu, kāds bija ceļā pavadījis visu nakti, kāds vēl bija bez spēles biļetes, kāds nebija drošs par naktsmājām - galu galā, ceļojuma organizēšana tika sākta tikai pirms 36 stundām.

"Izbraucām šonakt no Rīgas, turklāt man vēl vispirms bija jātiek uz Rīgu no Jelgavas," stāstīja viena pie arēnas satiktā Latvijas līdzjutēja. "Bijām rezervējuši pašu agrāko prāmi no Tallinas uz Helsinkiem, piebraucām tur naktī, bet jau priekšā bija kārtīga rinda ar Latvijas mašīnām, karogiem, dziesmām un sakliegšanos."

"Uz prāmja tā kopības sajūta bija vēl lielāka, bet nu daudzi arī centās izmantot brīdi un izgulēties," viņa turpināja. "Turpat gaiteņu malās cilvēki centās atpūsties un pagulēt nedaudz, interesanta atmosfēra. Forši izskatījās, ka vairākās vietās fani gāja ar Latvijas karogiem, un varēja redzēt, ka citi prāmja pasažieri, droši vien igauņiem, neizpratnē saskatās, sak, kas te notiek."

Šie līdzjutēji tikai nesen pirms sarunas bija tikuši skaidrībā par naktsmājām - iepriekšējā rezervācija naktī vēl nebija līdz galam apstiprināta, bet no rīta saimnieks jau bija uzlicis uzcenojumu. Savukārt cita Latvijas līdzjutēju grupiņa pastāstīja, ka uz Tamperi tika ar "AirBaltic" noorganizēto papildus reisu, taču ar biļešu iegādi klājies nervozi, jo līdz pēdējam brīdim, kad biļetes jau bija gatavas drukāšanai, neesot bijis skaidrības par to, vai tiešām visiem sanāks vieta lidmašīnā.

"Tas bija tā uz, ka tiešām rokas drebēja no nerviem, tad vēl tur kaut kas uzkārās un nācās gaidīt, zvanīju uz klientu centru, lai pārliecinātos, ka viss notiek un nekas nav palaists garām," stāstīja Latvijas līdzjutēji.

Vēl divi cilvēki no Latvijas pie "Nokia" arēnas gaidīja spēles tuvošanos vēl bez ieejas biļetēm. "Ceram, ka zviedri atnāks un sapratīs, ka viņi tomēr šodien nespēlē," viņi jokojās. "Bet nu sistēmā jau vēl biļetes nopērkamas, tā ka bez hokeja noteikti nepaliksim. Ceram tikai, ka izdosies nedaudz lētāk iegādāties no kāda ārzemnieka, kurš vairs negrib uz spēli."

Papildus reisi uz Tamperi tika izziņoti vakar pusdienlaikā - tobrīd mēs ar kolēģiem mašīnā jau bijām tuvu pie Tallinas. No vienas puses, varēja pasūkstēties, ka no garā brauciena, kas nokavēta prāmja dēļ (izrādās, Tallinā ir vairāki prāmju termināļi, 20km attālumā viens no otra) ievilkās 14 stundu garumā, varēja izvairīties, bet, no otras puses, varēja salīdzināt ar PČ2023 Rīgas spēļu biļešu atlaidēm, proti, tie, kas nopirka iepriekš par dārgāku cenu, arī varēja būt neapmierināti, taču toties bija droši, ka vieta spēlē viņiem būs.

Piektdienas vakarā uz nākamā prāmja no Tallinas uz Helsinkiem, par kuru laipnas un saprotošas igauņu darbinieces dēļ mums ar nokavētu un principā jau nederīgu biļeti bija jāpiemaksā tikai četri eiro, Latvijas krāsās cilvēku vēl bija maz. Mūziķi no skatuves gan tāpat pamanīja divus līdzjutējus Latvijas izlases krāsās un mikrofonā zālei vaicāja "Do you know why they are here?" (Vai zināt, kādēļ viņi ir šeit?) Neizpratne un klusums. "Because Latvia beat the Sweden!!!" (Jo Latvija pieveica Zviedriju). Tam par atbildi gan sekoja skaļi somu aplausi un izsaucieni.

Domājot par nedēļas nogali Tamperē, skaidrības jau vēl nav arī par svētdienu - kalendārā ir divas spēles, bet kurā piedalīsies Latvija? Satiktie līdzjutēji saka, ka īsti nevēlas ierēķināt sliktāko un objektīvi ticamāko variantu, proti, bronzas spēli, un tā vietā gaidīs šodienas pusfināla iznākumu.

"Bronza ir lētāka par zeltu," jokoja viena Latvijas līdzjutēja. "Taču, protams, pirksim biļetes arī uz finālu, ja vajadzēs, un būsim daudz priecīgāki."

     [+] [-]

, 2023-05-28 02:15, pirms gada
IZM un MK brīvdienās nestrādā, iespējams pofigs salīdzinoši ar 31.05. vēlēšanām...