Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

''Tribīnēs šķiet, ka apskaujas visa valsts'' – Šveices preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

''Tribīnēs šķiet, ka apskaujas visa valsts'' – Šveices preses reakcija
Rūdolfs Balcers, Rodrigo Ābols, Kaspars Daugaviņš 2023. gada 23. maijā. Foto: Romāns Kokšarovs/AP/Scanpix

''Papildlaiks ir tikai piedeva, faktiski saldais ēdiens. Tas nevar garšot nevienam šveicietim, jo latvieši iemet uzvaras vārtus. Atkal ekstāze, atkal brīdinājums par trokšņa līmeni, atkal zosāda,'' Šveices žurnālists Marko Lofels pēc otrdienas spēles pret Latviju uzsvēra izcilo atmosfēru Rīgas arēnā un uzskaitīja trīs iemeslus, kāpēc viņa komanda iekļūs pasaules čempionāta pusfinālā.

Treneris Fišers baidījās no spēles pret Latviju – Eishockey WM: Trainer Fischer hatte Angst vor Lettland-Spiel

https://www.nau.ch/sport/eishockey/...

Pasaules ledus hokeja čempionāta grupu turnīra pēdējā spēle Šveicei neko neizšķīra, pirmā vieta apakšgrupā jau bija nodrošināta. Turnīra līdzrīkotājai Latvijai zaudējums 60 minūtēs nozīmētu turnīra beigas. Galveno treneri Patriku Fišeru darīja bažīgu tieši šī starta pozīcija, viņš pēc spēles teica SRF.

“Mums šī spēle neko nenozīmēja, taču vajadzēja spēlēt pret ļoti motivētu komandu,'' teica treneris, kurš veica izmaiņas sastāvā un pataupīja dažus līderus. Latviešiem bija ''nazis pie kakla'”. Piedevām, tā ir stipra komanda.

''Esmu lepns, kā sākām spēli. Man patika, kā mēs spēlējām,'' Fišers teica pēc 3-4 zaudējuma papildlaikā, norādot, ka komanda izmantojusi pareizo stratēģiju un nav ļāvusi pretiniekiem ieskrieties. Treneris atzina, ka no svētdienas lūkojas ceturtdaļfināla virzienā.

Zosāda Rīgā – šādā atmosfērā nav zaudētāju

https://www.srf.ch/sport/eishockey/...

Pēc uzvaras pār Šveici, visa Latvija jutās pacilāta. Atmosfēra Rīgas arēnā bija elpu aizraujoša.

Kad valstsvienības rekordists Andress Ambīls panāca 3-2 Šveices labā, nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām tiekot pie 145. punkta izlasē, Rīgas arēna pēkšņi kļuva ļoti klusa. No iemetiena brīža tribīnēs risinājās milzīga balle. Ambīla metiens trāpīja ne tikai Latvijas vārtos – tas aizķēra drosmīgo mājinieku sirdis.

Klusums turpinājās tikai dažas sekundes, jo vairākums no 9178 skatītājiem zināja: viņu mīluļiem atbalsts nepieciešams vairāk nekā jebkad. Latvijai bija nepieciešami vēl vieni vārti, citādi pašmāju PČ būtu galā pirms izslēgšanas spēļu sākuma. Bundzinieks uzdod toni un visa arēna atsaucas: ''Latvija, Latvija, Latvija!''

Mans ciparotais pulkstenis katru minūti brīdina, ka ilga uzturēšanās šādā troksnī var sabojāt manu dzirdi. Ignorēju norādi, paskatos apkārt un pie sevis nodomāju: kāda gan nozīme īslaicīgai zvanīšanai ausīs, kad vari piedzīvot ko tādu!

Pie 3-3 tiek pārrauti visi dambji. Krietnu minūti pēc Ambīla ''atvēsinātāja'', Šveice neveikli nokļūst 1-pret-2 situācijā. Rodrigo Ābols, labākais latvietis ar atrāvienu, piespēlē Kasparam Daugaviņam, kurš neatstāj izredzes Jorenam van Potelbergem. Aizmirstiet visu, ko rakstīju par trokšņa līmeni. Pie 3-3 kļūst vēl skaļāk. Un pamatlaika pēdējās sekundēs, pat vēl skaļāk.

Uz ledus un soliņa, spēlētāji priecājas par punktu tā, it kā būtu uzvarējuši turnīrā. Tribīnēs šķiet, ka apskaujas visa valsts. Mans blakus sēdētājs, Latvijas žurnālists, eiforijā pavēršas pret mani un saka: ''Paldies jums par šo punktu. Ceru, ka Šveice kļūs par pasaules čempioni.''

Papildlaiks ir tikai piedeva, faktiski saldais ēdiens. Tas nevar garšot nevienam šveicietim, jo latvieši iemet uzvaras vārtus. Atkal ekstāze, atkal brīdinājums par trokšņa līmeni, atkal zosāda.

Trīs iemesli, kāpēc Šveice šoreiz uzvarēs ceturtdaļfinālā

https://www.srf.ch/sport/eishockey/...

Pagājuši pieci gadi, kopš Šveice sasniedza pasaules čempionāta pusfinālu. Pienācis laiks to izdarīt atkal. Vispirms jāpaskatās atpakaļ. Grupu turnīru var sadalīt trīs fāzēs.

Pirmā fāze: pienākumu izpildīšana ar labākajām atzīmēm. Šveice pirmajās trīs spēlēs satika grupas vājākās komandas – Slovēniju, Norvēģiju un Kazahstānu. Vārtu attiecība 15:0 Fišera komandai nodrošināja deviņus punktus.

Otrā fāze: spēle pret Slovākiju kā pāreja. Ceturtajā spēlē nacionāļi – die Nati – pirmo reizi sastapa pretestību. Ieguvuši 2-0 pārsvaru, šveicieši ļāva sevi izprovocēt un izsist no līdzsvara.

Trešā fāze: ambīciju pieteikšana. Nedēļas nogali Šveice sāka lēni, pret Kanādu pirmo reizi nokļūstot iedzinējas lomā. Reakcija bija vardarbība. ''The Nati'' brīžiem dominēja pret pasaules čempioni un pelnīti uzvarēja ar 3-2. Uzvara pār Čehiju nodrošināja pirmo vietu grupā.

Grupas turnīra noslēgumā treneris Patriks Fišers deva labākajiem spēlētājiem atpūsties. Zaudējumu pagarinājumā pret Latviju nevajag pārvērtēt. Šveice fokusējas uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu.

Trīs iemesli, kāpēc Šveice iekļūs pusfinālā. Pirmkārt, sastāva dziļums. Visas četras maiņas var produktīvi nospēlēt uzbrukumā, bet Leonardo Dženoni un Roberts Meijers veido spēcīgu vārtsargu tandēmu. Otrkārt, pareizais prāta stāvoklis. Treškārt, augstāka izpildījuma kvalitāte, salīdzinot ar Vāciju.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-24 23:27, pirms 11 mēnešiem
Lūdzu pārskatīt automātiskā tulkojuma rezultātu.... Teksts ir nebaudāms.

Ja zem šāda mēsla parakstās sc autors, tad tas nav ok

  -3 [+] [-]

, 2023-05-24 23:41, pirms 11 mēnešiem
Visi Indieši un Briti pateicas par šo ledus hokeja rakstu 👍

  -1 [+] [-]

, 2023-05-25 00:31, pirms 11 mēnešiem
Noviks ritigi sakopejis tekstus,smiekli nāk.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-25 08:49, pirms 11 mēnešiem
Lai nu kā,bet šveicieši pamazām,bet nesatricināmi kā 90.-os.g. kļūst par mūsu klientiem.
Par lielu Latviju !

     [+] [-]

, 2023-05-25 09:07, pirms 11 mēnešiem
Teiksts ir vienkārši vārdiem neaprakstāms. Tiešām nevar pārlasīt un saprast, ka piemēram ar ''ciparoto pulksteni'' ir domats digitālais pulkstenis?

     [+] [-]

, 2023-05-25 10:00, pirms 11 mēnešiem
Ļoti labs lasīju ar interesi, nesaprotu ko tie valodnieki te cepas.