Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Tas bija super emocionāli. Pirms gada likās, ka izlasē vairs nevelku"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Daugaviņš: "Tas bija super emocionāli. Pirms gada likās, ka izlasē vairs nevelku"
Kaspars Daugaviņš. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš guva trešos vārtus Latvijas izlases uzvarā pār Šveici (4:3 P), un pirmo reizi valstsvienības sastāvā spēlēs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. “Kaut kur nospēlējām vienkāršāk, kaut kur bija paviršas kļūdas, bet visi kaplēja. Šādās reizēs tas laikam izrādās svarīgāk, nekā meistarība,” atzina uzbrucējs.

“Ceru, ka man labākais gols vēl ir priekšā,” izteicās trešo vārtu autors. Pēc vārtu guvuma, kas nodrošināja izlasei nepieciešamo punktu iekļūšanai ceturtdaļfinālā un atgrieza līdzsvaru rezultātā, Daugaviņa emocijas plūda pāri malām – ja līdz šim čempionātā kapteiņa prieki uz ledus bijuši itin rezervēti, tad šoreiz sanāca pat šķirties no ķiveres, ar kaujā saucienu un roku mājienu noraujot jumtu arī piepildītajai arēnai.

“Tas, protams, bija super emocionāli. Ja man pirms gada likās, ka izlasē jau vairāk nevelku, tad tagad iemest to svarīgo golu un beidzot pašam tikt ceturtdaļfinālā, kur ne reizi neesmu spēlējis, un mājās, pie šādām tribīnēm – labākas sajūtas laikam nav,” atzina Daugaviņš. Uzbrucējs savā 11. pasaules čempionātā labāko astoņnieku sasniedzis pirmo reizi.

“Komandas raksturs un fizika,” lūgts nosaukt panākuma atslēgas, izcēla komandas kapteinis. “Reizēm varbūt izskatās, ka tajā aizsardzības zonā nedaudz klibojam un krītam priekšā ripām, bet tā ir fizuha, ko mēs ielikām. Spēlējām līdz galam, ticējām sev. Kaut kur nospēlējām vienkāršāk, kaut kur bija paviršas kļūdas, bet visi kaplēja. Šādās reizēs tas laikam izrādās svarīgāk, nekā meistarība.”

Daugaviņš nenoliedza, ka tieši dueļi ar Šveici Latvijas izlasei vienmēr bijuši principiāli: “Viņi mūs vienmēr grib apspēlēt uz ātrumu un skilu. Vienmēr cenšamies spēlēt no otrā numura, turēt ciešu vidējo zonu, lai viņi met ripas iekšā. Protams, ka viņiem ir vairāk iniciatīvas, un viņi izskatās ātrāki, bet, tajā pašā laikā, nebija tā, ka mūs rāva gabalos un kruķīja pa zonu trīs minūtes. Protams, bija momenti, bet izmantojām arī pretinieku vājās puses. Viņi ir uz uzbrukumu tendēti, un reizēm iekrīt aizsardzībā – īpaši jau trešajā golā.”

Pašā mača izskaņā pieredzējušais uzbrucējs saķērās ar Šveices uzbrukuma līderi Kevinu Fialu, abiem izpelnoties pa divu minūšu noraidījumam. Daugaviņš gan atklāja, ka asumi sākušies jau pirms tam, un noliedza, ka tas būtu bijis taktisks gājiens, lai iegūtu iemetienu neitrālajā zonā: “Jau iepriekš biju saķēries ar vienu aizsargu – viņš bija sapratis, ka iemetiens būs iekšā [uzbrukuma zonā], bet beigās bija ārā. Tās ir arī emocijas.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

 +10 [+] [-]

, 2023-05-24 00:45, pirms 11 mēnešiem
Kapteiņa cienīga spēle, izcili Kaspar.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-24 01:13, pirms 11 mēnešiem
Nu tā objektīvi skatoties, nevelk jau ar, ar Indraši un Bukartu vienā maisā bāžami...
Vairākumā uzticēto lomu arī nespēj pildīt...
Šodien arī daudz kļūdu, kas varēja dārgi maksāt, bet nu atcerēsimies to golu, ne neprecīzās piespēles un nevajadzīgo noraidījumu... šodien jāpiedod, bet slidas droši var kārt uz naglas, izlases kontekstā....

  +6 [+] [-]

, 2023-05-24 01:35, pirms 11 mēnešiem
Pats galvenais, ka Daugaviņš iemeta Latvijas izlasei pašu svarīgāko golu, panākot neizšķirtu un ievedot Latviju plovos. Visu cieņu! Tai brīdī daudz laika vairs nebija palicis un kas zina, vai kāda līdzīga iespēja maz vēl būtu..

  -3 [+] [-]

, 2023-05-24 01:43, pirms 11 mēnešiem
Pret Zviedriem pēkšņi pieteikts spēlētājs ar uzrakstu "Raitcha" uz muguras. Slepenais Latvijas izlases ierocis. Daugaviņš "it kā" satraumējies, un "Raitcha" nāk viņa vietā. Spēcīgs papildinājums izlasei. Pretinieks "ievelk asti kājstarpē" un " atdod spēli" dēļ tīra respekta. Nekas no nekurienes.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-24 03:27, pirms 11 mēnešiem
Bonzoo rakstīja: Pret Zviedriem pēkšņi pieteikts spēlētājs ar uzrakstu "Raitcha" uz muguras. Slepenais Latvijas izlases ierocis. Daugaviņš "it kā" satraumējies, un "Raitcha" nāk viņa vietā. Spēcīgs papildinājums izlasei. Pretinieks "ievelk asti kājstarpē" un " atdod spēli" dēļ tīra respekta. Nekas no nekurienes.
Ivanāns joptvai?

 +10 [+] [-]

, 2023-05-24 04:33, pirms 11 mēnešiem
Pirms čempja skeptiski skatījos uz Daugaviņa dalību, tagad- cepuri nost, darbi runā par viņu, neatminos, ka viņš pirms tam būtu šītā kaplējis, kā šogad! Šādā garā arī Zviedrijai neklāsies viegli.

     [+] [-]

, 2023-05-24 09:55, pirms 11 mēnešiem
Prieks par viņu. Skatoties godīgi gan varēja redzēt spēles gaitā, ka nav vairs šī līmeņa hokejists. Kļūdu daudzums iespaidīgs.

  +5 [+] [-]

, 2023-05-24 10:33, pirms 11 mēnešiem
Izlases kapteinis jūs ievelk ceturdaļfinālā ...un jūs vēl pasakat,ka lohs????? Nopietni??? Jūs dalba...jobi vai kā??

     [+] [-]

, 2023-05-24 11:12, pirms 11 mēnešiem
Labākais gols ir uzvaras vārti finālā!

  -3 [+] [-]

, 2023-05-24 19:04, pirms 11 mēnešiem
Spēlē pret Šveici Daugaviņš bija pavājš visu spēli. Kopumā viņa vājākā spēle bija pret Šveici. Bieži zaudēja ripas, nebija ātruma. Fani redz tikai golus un neko citu. Protams ne visi. Bet tas nav pārmetums Daugaviņam . Vājas spēles var būt jebkuram. Čempionāta sākumā bija otrādi, daudzi kritizēja viņu pirmajās spēlēs, es slavēju. Patika kā Daugaviņš izskatījās visu čempionātu izņemot pēdējo spēli. Spēlētāju vērtē kopumā nevis tikai pēc viena kritērija iemet/neiemet.

     [+] [-]

, 2023-05-24 20:25, pirms 11 mēnešiem
Aldis Br rakstīja: Spēlē pret Šveici Daugaviņš bija pavājš visu spēli. Kopumā viņa vājākā spēle bija pret Šveici. Bieži zaudēja ripas, nebija ātruma. Fani redz tikai golus un neko citu. Protams ne visi. Bet tas nav pārmetums Daugaviņam . Vājas spēles var būt jebkuram. Čempionāta sākumā bija otrādi, daudzi kritizēja viņu pirmajās spēlēs, es slavēju. Patika kā Daugaviņš izskatījās visu čempionātu izņemot pēdējo spēli. Spēlētāju vērtē kopumā nevis tikai pēc viena kritērija iemet/neiemet.
Aizveries! Daugava ir normāls pipars. Un tu redzi tikai to ko redzi TV kastē, tā kā nepļūti par lietām kuras tu nezini, domādams ka zini.

     [+] [-]

, 2023-05-24 21:03, pirms 11 mēnešiem
Ja kaut cik objektīvi tad ir lēnāks par partreniem no maiņas viņš ir,bet malacis ka ripu pieturēt māk un piespēl iedot arī māk.Galvenais,ka Failu novāca papildlaikā,bet viss ir labi kas labi beidzas.

     [+] [-]

, 2023-05-24 22:15, pirms 11 mēnešiem
Tāds prieks par Kasparu, ka tas tomēr nebija viņa pēdējais čempis! Šogad viennozīmīgi labākais Daugaviņš kopš kāda 2015 gada!