Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Grigals: "Esmu pozitīvs, dzīvojos, trenējos un atbalstu komandu, kā vien varu"

Grigals: "Esmu pozitīvs, dzīvojos, trenējos un atbalstu komandu, kā vien varu"
Gustavs Grigals. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Aizvadījuši divas spēles divās dienās, Latvijas izlases hokejisti šodien tika pie brīvdienas, uz ledus kāpjot tikai vārtsargam Gustavam Grigalam, aizsargam Arvilam Bergmanim un uzbrucējam Klāvam Veinbergam. 23 gadus vecais Grigals, kurš ieņēmis valstsvienības trešā vārtsarga lomu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par iedzīvošanos Tamperē un saviem uzdevumiem komandā.

"Nav jau pirmā reize. Vienkārši jākontrolē tas, ko vari kontrolēt. Jāizdara viss, kas atkarīgs no manis. Esmu pozitīvs, dzīvojos, trenējos un atbalstu komandu, kā vien varu," pauda Gustavs Grigals, kurš 2019. gada pasaules čempionātā bija aiz Elvja Merzļikina un Kristera Gudļevska mugurām, noslēdzošajā spēlē tiekot pieteikumā. Tamperē visus mačus nācies vērot no tribīnēm.

Nepadodas, visās lietās atrod pozitīvo un katru dienu treniņā atdod visu – tā Grigals raksturoja ideālo trešo vārtsargu. "Pats cenšos to sasniegt. Pat, ja treniņā netiec vārtos, var atrast laiku padarīt ko citu. Esot bez spēļu prakses, biežāk jāiet uz zāli, lai uzturētu sevi formā. Kā trešajam man dažreiz jāpastāv malā – tik bieži netieku vārtos. Īss turnīrs, un man jādod pirmajiem diviem vieta vārtos, cik viņi grib. Atbalstu viņus un vārtos tieku, kad viņi ir nogurušāki."

Grigals pasaules čempionātā dzīvo kopā ar Rodrigo Ābolu, ar kuru bijis pazīstams no bērna kājas. Abus vieno arī kapteiņa uzšuve – Grigals aizvadītajā sezonā bija Aļaskas-Fērbenskas Universitātes komandas kapteinis. NCAA ir augstākais līmenis, kurā vārtsargam drīkst uzticēt kapteiņa pienākumus.

Viesnīcā Latvijas izlases hokejistu iecienītākā izklaide ir galda teniss, norādīja Grigals, kurš spēkiem mērojies arī pret vārtsargu treneri Juri Klodānu. "Lejā savācamies, spēlējam cits pret citu – uzvarētājs paliek pie galda, zaudētājs iet prom."

"Nevienu negribu izcelt – lai pārāk nesaceras," atbildot uz jautājumu par labāko galda tenisa spēlētāju valstsvienībā, teica Grigals. Pretējā virzienā viņš jau bija pielaidīgāks. "Sliktākais… Negribu nevienu pamest zem tanka, bet nu – varbūt kāds, kurš mums stāv diezgan tuvu."

Tobrīd pusotra metra attālumā interviju sniedza pret Austriju debiju pasaules čempionātā piedzīvojušais Klāvs Veinbergs.

"Pabraukājos ar skūteri, smuka pilsēta. Vienā no pirmajām dienām izbraukājām pilsētu, sava nauda tika atstāta," smaidot teica Grigals, kurš Somijas izcenojumu vērtēja kā mazliet dārgāku nekā Latvijas skūteru cenas. "Tamperē dzīvo draugs, ar kuru spēlēju kopā – aizgājām pusdienās."

Piektdien gana apspriests temats bija Merzļikina izvēle nomainīt kājsargus un cimdus – Latvijas izlasei pielāgotais ekipējums tika nolikts malā, atgriežoties pie klubā ievalkātā. "Neesam par to runājuši, tāpēc varu spriest tikai par sevi. Man nav pieredze ar ceļsargu vai formas mainīšanu, bet ir nelielas māņticības. Piemēram, kad nav aizgājis, uz nūjas lāpstiņas uztinu melnu lenti. Tajos brīžos vienmēr ir aizgājis."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


, 2022-05-21 19:47, pirms 2 gadiem
Merzļikins māņticības vadīts nomainījis savu ekipējumu?

Varbūt vajadzēja sākt ar 80. numura nolikšanu malā? Es karmai un māņticībām neticu, bet šajā gadījumā man gribētos ticēt, ka 80. numurs ir piesmiets un pazemots! Ir jābūt vīram! Jāpasaka, ka ir pieļauta kļūda aiztiekot 80. numuru un atpakaļ ir jāņem savs.
, 2022-05-21 21:04, pirms 2 gadiem
Varētu iedot viņam iespēju vārtos pret britiem, bet visticamāk tas nenotiks
, 2022-05-22 08:15, pirms 2 gadiem
Kartejais-Wannabe-Eksperts rakstīja: Merzļikins māņticības vadīts nomainījis savu ekipējumu?

Varbūt vajadzēja sākt ar 80. numura nolikšanu malā? Es karmai un māņticībām neticu, bet šajā gadījumā man gribētos ticēt, ka 80. numurs ir piesmiets un pazemots! Ir jābūt vīram! Jāpasaka, ka ir pieļauta kļūda aiztiekot 80. numuru un atpakaļ ir jāņem savs.
Nu nav vins nekads Maikls Jordans vecit kam jamaina kaukads numurs,nu nemainis vins to numuru ja zini cik tuvu vins bija ar Matisu ka draugi un brali.
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.