Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: ''Šodien svarīgākais pret norvēģiem bija izcīnīt trīs punktus''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vītoliņš: ''Šodien svarīgākais pret norvēģiem bija izcīnīt trīs punktus''
Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pie pirmā panākuma pasaules čempionātā hokejā šovakar tika Latvijas hokejisti. Izlase spraigā cīņā ar 3:2 pieveica sīksto Norvēģiju. Pēc mača pacilāts bija valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kurš gan atklāja, ka vēl ir nianses, kurās jāveic uzlabojumi.

''Būšu lakonisks - šodien svarīgākais bija izcīnīt trīs punktus. Nevēlos kādu kritizēt, bet, kā komanda, mēs varam nospēlēt krietni labāk. Mums tagad būs divas brīvas dienas, lai izdarītu secinājumus un kaut ko pamainītu,'' pēc pirmā panākuma turnīrā atzina Vītoliņš.

''Visi esam cilvēki - reizēm kļūdāmies un pieņemam nepareizus lēmumus. Labi, ka izmantojām lielo skaitlisko vairākumu, taču tam ir jābūt vēl efektīvākam. Arī šoreiz mačā visu noteica tieši spēle skaitliski nevienādos sastāvos. Pateicoties tai, mēs arī uzvarējām. Gatavosimies nākamajai spēlei,'' pozitīvi noskaņots bija Harijs.

''Dzierkals ir bezbailīgs. Šosezon bloķēja ļoti daudz metienu. Korekcijas vienmēr var veikt, taču uzskatu, ka viņš ir ļoti labs spēlētājs, kuru laist laukumā skaitliskajā mazākumā. Visiem ir kāds zilums vai sasitums, taču Dzierkalam viss ir labi,'' nomierināja izlases stūrmanis, 25 gadus veco uzbrucēju paslavējot.

Iepriekš tika informēts, ka Latvijas izlasei uz Tamperi palīgā steigsies 24 gadus vecais aizsargs Kristiāns Rubīns. Sezona noslēdzās arī Pitsburgas ''Penguins'' uzbrucējam Teodoram Bļugeram, kas nozīmē, ka arī viņa dalība čempionātā, visticamāk, neizpaliks.

''Jaunumu par Bļugeru vēl nav. Mēģinām viņu sazvanīt un gaidām atbildi. Jebkurš hokejists, kurš pievienojas izlasei no Ziemeļamerikas ir milzīgs pastiprinājums. Mums gan ir tikai 25 akreditācijas, tāpēc uz mājām dosies Oskars Lapinskis un Klāvs Veinbergs, lai atbrīvotu vietu Rubīnam un Bļugeram,'' atklāja galvenais treneris

Nākamo spēli pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlase aizvadīs jau ceturtdien, kad spēkosies ar Čehijas hokejistiem. Mača sākums plkst. 20:20.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle