Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Latviju uzvarējusī ASV izlase pastiprināsies ar trim spēlētājiem no Stenlija kausa

Agris Suveizda

Latviju uzvarējusī ASV izlase pastiprināsies ar trim spēlētājiem no Stenlija kausa
Raiens Hārtmens. Foto: USA Today Sports/Scanpix

ASV hokeja izlases ģenerālmenedžeris Raiens Mārtins paziņojis par trīs Minesotas "Wild" spēlētāju piesaistīšanu valstsvienības sastāvam pasaules čempionātā.

Vakar Minesotas "Wild" ar rezultātu 1:5 izbraukumā kapitulēja Sentluisas "Blues" un sērijā piekāpās ar 2-4. Trīs "Wild" amerikāņi piekrituši lidot uz pasaules čempionātu Somijā – tas ir 30 gadus vecais aizsargs Džons Merils, 27 gadus vecais uzbrucējs Raiens Hārtmens un 21 gadu vecais uzbrucējs Mets Boldijs. Viņiem visiem tas būs debijas pasaules čempionāts.

Hārtmens regulārās sezonas 82 spēlēs izcēlās ar 65 (34+31) punktiem, būdams ceturtais rezultatīvākais komandā, 95 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +31, bet Stenlija kausā izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. Boldijs, kurš 2019. gadā tika draftēts ar 12. numuru, debijas sezonā 47 mačos sakrāja 39 (15+24) punktus, 10 soda minūtes un pozitīvu lietderību +17, bet Stenlija kausā guva vienus vārtus. Savukārt Merilam 69 spēlēs 20 (4+16) punkti, 22 soda minūtes un pozitīva lietderība +15, bet Stenlija kausā viena rezultatīva piespēle.

ASV vakar pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār Latviju (4:1), bet nākamo spēli aizvadīs rīt pret Austriju. Pašlaik amerikāņu pieteikumā ir aizpildītas 20 no 25 vietām – divi vārtsargi, seši aizsargi un divpadsmit uzbrucēji.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

Izmantotie resursi:
https://teamusa.usahockey.com/news_...