Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Fanu telts pārceļas pie "Arēnas Rīga", šodien ciemos Gunārs Jākobsons un Ēvalds Grabovskis

Agris Suveizda

Fanu telts pārceļas pie "Arēnas Rīga", šodien ciemos Gunārs Jākobsons un Ēvalds Grabovskis
Gunārs Jākobsons
Foto: Mārtiņš Aiše. LHF

Hokejā pavasaris ir klāt! Kā jau ierasts, ik gadu maijs ir tas laiks, kad par hokeju runā visur un visi. Tiek aktīvi spriests, diskutēts, prognozēts un dzimst jaunas cerības. Hokeja fani pilnā gatavībā gaida, ko rādīs iemīļotā hokeja izlase. Pēc divu gadu pārtraukuma visuzticīgākie hokeja fani ir laipni aicināti būt kopā un just līdzi oasaules čempionātam tradicionālajā fanu teltī, kas šogad mainījusi savu atrašanās vietu un nu ir pie "Arēnas Rīga", ziņo organizatori. 13. maijā pulksten 15:00 fanošanas maratonu atklās divas Latvijas sportā, un jo īpaši hokejā, pazīstamas personības – ilggadējais un leģendārais sporta žurnālists Gunārs Jākobsons un bijušais Rīgas “Dinamo” galvenais treneris un hokeja vēstures pētnieks Ēvalds Grabovskis.

Gunārs Jākobsons savu pirmo reportāžu no stadiona “Daugava” aizvadīja tālajā 1954 gadā. Kopš tā laika viņš ir bijis klāt esošs un komentējis vairāk nekā trīsdesmit pasaules čempionātus un 13 olimpiskās spēles. Kā neapšaubāmu tautas cieņas un mīlestības atzinumu, 2010. gadā Gunārs saņēma balvu par mūža ieguldījumu sportā.

Ēvalds Grabovskis ar hokeju saistīts no 15 gadu vecuma. Bijis gan spēlētājs, gan treneris, no kuriem piecus gadus – Rīgas “Dinamo” vecākais treneris, vadījis triju valstu nacionālās izlases un strādājis Bulgārijā, Vācijā, Šveicē, Polijā kopumā izcīnot 4 čempionu titulus. Ēvalds vairākus gadus veicis Latvijas hokeja federācijas ģenerālsekretāra pienākumus, līdz visbeidzot pievērsies Latvijas hokeja vēstures popularizēšanai, dibinot biedrību “Latvijas hokeja vēsture”, kā rezultātā sociālajā vietnē Facebook izveidots profils Hokeja ģimene, izgatavota pārvietojama izstāde “Hokejs-mūsu lepnums” un sarakstīta grāmata “Hokeja elpas skartie”. Hokeja vēsturi Ēvalds ir sakārtojis, nesen izdotajā albumā “Hokeja ģimene”.

Ar visu Ēvalda Grabovska paveikto būs iespējams iepazīties Optibet Fanuteltī pie Arēna Rīga un, protams, just līdzi Latvijas izlases spēlēm Pasaules čempionātā hokejā no Somijas.

Pirmā tikšanās 2022. gada 13. maijā, plkst. 15:00, Latvijas izlases pirmās spēles pret ASV valsts vienību sākums 16:20.

Nāc līdzi just!

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Sebris,
Latvijas Fanu organizācija