Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Somija no sastāva atskaita iepriekš KHL spēlējošos Ojamaki un Kaski

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Somija no sastāva atskaita iepriekš KHL spēlējošos Ojamaki un Kaski
Niko Ojamaki svin vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens no valstsvienības sastāva pirms 2022. gada pasaules čempionāta atskaitījis piecus hokejistus, no kuriem zināmākie - Niko Ojamaki un Olivers Kaski - sezonu pabeidza Kontinentālajā hokeja līgā.

Somijas hokeja izlase pirms 2022. gada pasaules čempionāta īsinājusi sastāvu. No tā atskaitīti pieci hokejisti - divi uzbrucēji (Niko Ojamaki, Markuss Nenonens) un trīs aizsargi (Olivers Kaski, Vili Sārijarvi, Kalle Mālahti). Vien Ojamaki no visiem pieciem spēlēja Somijas sastāvā 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Par nozīmīgākajiem jāuzskata Ojamaki un Kaski atskaitīšana. Lai arī Ojamaki tika izvēlēts sastāvam olimpiskajās spēlēs, viņš laukumā devās tikai vienā spēlē. Šo sezonu hokejists pabeidza Podoļskas ''Vityaz'', 48 mačos gūstot 29 vārtus un atdodot 14 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Kaski sezonu beidza Omskas ''Avangard'', 47 regulārās sezonas spēlēs savācot 33 punktus (13+20), bet izslēgšanas divos mačos atdodot vienu piespēli. Pirms gada Kaski spēlēja čempionātā Rīgā, desmit spēlēs sakrājot trīs piespēles.

''Šie lēmumi nekad nav vienkārši. Izvēles process ir tikai pusē. Ceturtdien skatīsimies tālāk,'' izvēles skaidroja valstsvienības galvenais treneris Juka Jalonens. Gala izvēli var ietekmēt notikumi Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Zviedrijas līgas finālā.

Nešvilas ''Predators'' atrodas zaudējuma attālumā no izstāšanās no tālākas cīņas par Stenlija kausu. Komandā spēlē tādi somu hokejisti kā Mikaels Granlunds, Ēli Tolvanens un Jūse Saross, kurš gan ir traumēts. Tikmēr Zviedrijā norit finālsērija, kurā ''Lulea'' ar 3-2 pašlaik ir vadībā pret ''Farjestad''. ''Lulea'' rindās rezultatīvs ir 38 gadus vecais Sami Lepisto, kurš izslēgšanas mačos savācis 15 rezultativitātes punktus. Tāpat komandā spēlē vēl tādi somi kā Jūliuss Honka un Juhani Tirvainens, kamēr ''Farjestad'' rindās ir aizsargs Jese Virtanens.

Somija pasaules čempionātu sāks 13. maijā pret Norvēģiju, bet dienu vēlāk mājiniecei paredzēts mačs pret Latvijas izlasi.

Izmantotie resursi:
https://svenska.yle.fi/a/7-10016275

Slēpts komentārs: Bart Simpsons

  +1 [+] [-]

, 2022-05-09 18:37, pirms 2 gadiem
Bart Simpsons rakstīja: Kaski liels zaudējums Somijas izlasei.
Sķiet ka knapi tiks 1/4 šogad.
Kaski nebija pat OS izlasē,bet PČ sastāvs būs spēcīgāks.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-09 20:48, pirms 2 gadiem
Kā nu somu hokejs izdzīvos bez sava khl superļigas Jokerit superkluba ?

     [+] [-]

, 2022-05-09 21:30, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Kā nu somu hokejs izdzīvos bez sava khl superļigas Jokerit superkluba ?
varētu padomāt, ka somiem hokejs nebūtu bijis pirms krievi Jokeritu nopirka... Somu hokejs kopumā paat īsti nemanīs Jokerita iztrūkumu nākamsezon. A vēl pēc gada Jokerit būs atpakaļ, kur tam jābūt - somu līgā

     [+] [-]

, 2022-05-09 21:31, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Kaski nebija pat OS izlasē,bet PČ sastāvs būs spēcīgāks.
tak nomierinies, Tavs sarunu bieedrs ir tas trulais trollis, nolaiferis ar 2043. jauno niku.