Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Šveicei palīgā dodas četri NHL spēlētāji, ieskaitot Balcera komandas biedru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šveicei palīgā dodas četri NHL spēlētāji, ieskaitot Balcera komandas biedru
Niko Hišīrs. Foto: AFP/Scanpix

Šveices Hokeja federācija pavēstījusi, ka 2022. gada pasaules čempionātā hokejā to pārstāvēs vismaz četri Nacionālās hokeja līgas hokejisti - Niko Hišīrs, Timo Meiers, Jonass Zīgentālers un Piuss Suters.

Šveices Hokeja federācija informējusi, ka tās sastāvu pirms 2022. gada pasaules čempionāta papildinājuši četri Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji - Ņūdžersijas ''Devils'' spēlētājs Niko Hiršīrs, Rūdolfa Balcera komandas biedrs Sanhosē ''Sharks'' Timo Meiers, cits ''Devils'' spēlētājs Jonass Zīgentālers un Detroitas ''Red Wings'' hokejists Piuss Suters. Tikmēr Čikāgas ''Blackhawks'' pārstāvis Filips Kuraševs inficējies ar Covid-19 un pagaidām nav zināms, vai viņš pārstāvēs Šveici pasaules čempionātā.

Niko Hišīrs šajā sezonā NHL sakrāja 60 rezultativitātes punktus (21+39), un viņš plāno piedalīties trešajā pasaules čempionātā. Pirms gada Rīgā uzbrucējs guva divus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Timo Meiers ''Sharks'' labā sakrāja 76 punktus (35+41), tādējādi aizvadot karjeras rezultatīvāko NHL sezonu. Arī viņam šis kļūs par trešo čempionātu. Aizsargs Zīgentālers 70 mačos iemeta vienus vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles, un hokejistam šis būs otrais čempionāts - aizsargs debitēja pirms gada Rīgā. Tikmēr Suters Detroitā sakrāja 36 rezultativitātes punktus (15+21), un viņš plāno doties uz otro čempionātu karjerā.

Tāpat izlasi papildinājuši divi hokejisti no Šveices kluba ''Lion'', bet trīs spēlētāji no ''Zug'' valstsvienībai pievienosies svētdien. Savainojumu dēļ Šveicei Somijā nepalīdzēs tādi spēlētāji kā Svens Andrigeto, Deniss Hollenšteins un Janiks Vēbers. Tāpat tai nāksies iztikt bez Gregorija Hofmana, spēlētājam par šo izvēli vienojoties abpusēji ar galveno treneri Patriku Fišeru.

Hofmans šīs sezonas laikā no NHL atgriezās Šveicē, palīdzot ''Zug'' izcīnīt vietējā čempionāta titulu. Tāpat spēlētājs pārstāvēja izlasi 2022. gada olimpiskajās spēlēs. ''Gregorijs vēlējās spēlēt, taču kopīgi vienojāmies, ka viņam labāk būtu šoreiz atpūsties,'' hokeja federācijas mājaslapā citēts galvenais treneris.

Rīt un parīt Šveice aizvadīs nākamās divas pārbaudes spēlēs, spēkojoties pret Zviedriju un Čehiju Eirotūres posma ietvaros. 2022. gada pasaules čempionātā tā spēlēs A apakšgrupā kopā ar Kanādas, Vācijas, Slovākijas, Dānijas, Kazahstānas, Itālijas un Francijas izlasēm. Pirmo maču Šveice aizvadīs 14. maijā pret Itāliju.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/national-tea...

     [+] [-]

, 2022-05-06 13:16, pirms 2 gadiem
te būs zelts!

     [+] [-]

, 2022-05-06 13:21, pirms 2 gadiem
Tom Mālmeister! Atkal Tu gļuko!
Rīt un parīt Šveice aizvadīs nākamās divas pārbaudes spēlēs, spēkojoties pret Zviedriju. - drusku samelojies, tas ir Eirotūres posms, kur 4 izlases viena apļa turnīrā spēlē katra ar katru. Vakar Šveice vinnēja Somiju, rīt spēlēs pret zviedriem, parīt pret Čehiju.

     [+] [-]

, 2022-05-06 13:31, pirms 2 gadiem
Spēcīgi