Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Hārtlijs: "Manuprāt, nospēlējām savu labāko spēli turnīrā"

Hārtlijs: "Manuprāt, nospēlējām savu labāko spēli turnīrā"
Latvijas izlases treneru korpuss uz komandas soliņa. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc piedzīvotās neveiksmes papildlaikā pret Somiju (2:3) atzina, ka spēles plāns bijis maksimāli daudz kontrolēt ripu un izdarīt spiedienu uz pretinieku aizsargiem. Treneris izteicās, ka esot ļoti lepns par parādīto sniegumu un atklāja, kādu ziņu nodevis komandai pēc mača.

"Mūsu spēlētājiem pienākas daudz uzslavu. Manuprāt, nospēlējām savu labāko spēli turnīrā - pat labāku nekā pret Kanādu. Šis bija īsts komandas darbs, esmu ļoti lepns - dabūjām šo lielo punktu," pēc mača teica Bobs Hārtlijs. Latvijas valstsvienības liktenis par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiks izšķirts otrdien grupu turnīra pēdējā spēlē pret Vāciju. ''Ja uzvarēsim pamatlaikā, dosimies uz ceturtdaļfinālu. Ieguvām zelta punktu, ļoti labi nospēlēja Jānis Kalniņš. Lepojos ar visu komandu - kā mēs spēlējām, nekad nepadevāmies un vienmēr cīnījāmies pretī."

Iniciatīvu Latvijas izlase pārņēma otrajā trešdaļā, izdarot lielu spiedienu uz Hari Seteri sargātajiem vārtiem, tomēr pietrūka paša galvenā - vārtu guvuma. Pārtraukumā pēc pirmā perioda Hārtlijs savai komandai atgādinājis par svarīgāko spēles uzdevumu, proti, neļaut pretiniekiem ripu un to vairāk pieturēt pašiem: "Esam noskatījušies visas viņu spēles turnīrā, zinām, kā viņi spēlē, dodoties uz priekšu visam pieciniekam. Uzspiedām pretiniekiem savu spēles stilu."

Šajā mačā latvieši izpildīja 35 metienus pa Somijas vārtiem, kas šajā čempionātā bija izcēlusies ar ļoti ciešu aizsardzību, sagādājot saviem vārtsargiem krietni mazāk darba. "Analizējām pretinieku spēli - viņiem ir ļoti kvalitatīva aizsargu līnija, kas labi spēlē uz zilās līnijas, sabalansējot aizsardzību un uzbrukumu. Zinājām, ka, jo vairāk spēlēsim ar ripu un vairāk dabūsim to ārā no stūriem, jo lielākas grūtības viņiem sagādāsim. Centāmies daudz mest pa vārtiem, radīt burzmu vārtu priekšā," stratēģijā ieskatu sniedza treneris.

Abi Latvijas izlases vārti tika gūti, pateicoties darbībām vārtu tuvumā. Pirmā ripa pēc Mārtiņa Dzierkala metiena izspurdza starp Seteri kājsargiem, jo vārtsargam skatu bija nosedzis Lauris Dārziņš, bet otros vārtus Dzierkals guva, pielabojot Dārziņa metienu vārtu priekšā. ''Tas noteikti ir rezultāts tam, ka metām ripas uz vārtiem. Ļoti labi slidojām un izdarījām lielu spiedienu uz somu aizsargiem. Ja nemaldos, tad pirms šīs spēles pa Somijas izlases vārtiem tika izdarīti 19-20 metieni - paskatoties uz to, ko paveicām, jau teicu, ka esmu ļoti lepns par cīņu."

Somijas valstsvienības aizsargu vidū ir arī divi Hārtlijam ļoti labi pazīstami hokejisti - Olivers Kaski un Ville Poka, kas šosezon kopā ar kanādiešu treneri Omskas ''Avangard'' sastāvā kļuva par KHL čempioniem. Treneris nenoliedza, ka tas var nākt par labu, plānojot stratēģiju, taču uzsvēra, ka šie arī hokejisti zina Hārtlija iestrādnes un trenēšanas manieri: "Tā ir kombinācija - es zinu, kā viņi spēlē, bet viņi zina, kā es trenēju. Visu tomēr izlemj hokejisti uz ledus. Bet tas bija jautri - viņi ir divi lieliski hokejisti un cilvēki.''

Domājot par gaidāmo spēli pret vāciešiem, Latvijas izlasei arī iepriekš Hārtlija vadībā ir nācies pieredzēt līdzīgu scenāriju, kad spiediens ir milzīgs un vienā spēlē izšķiras viss. "Vienalga, kur es trenēju [mana pārliecība ir] - spēlē, lai uzvarētu, nebaidies ne no kā. Saprotam šādu spēļu spiedienu, bet tieši tāpēc mēs arī spēlējam. Mūsu hokejisti ir ļoti lepni pārstāvēt savu valsti. Mums ir fani, kas bļauj par mums pie viesnīcas, fani, kas bļauj par mums arēnas ārpusē pie autobusa. Saprotam situāciju, bet tā ir jāizbauda - tas ir pozitīvs izaicinājums," savu redzējumu izklāstīja Hārtlijs.

''Uz to var skatīties no divām pusēm. Man vienmēr patīk pozitīvi izaicinājumi - tas ir kas tāds, ar ko vari lepoties. Mana ziņa uzreiz pēc spēles bija - hei, gatavojamies un izbaudām to. Esam situācijā, kad varam spēlēt ceturtdaļfinālā, un spēlējam pret lielisku komandu. Mums būs jābūt gataviem. bet tāds ir mūsu plāns. Esam vienas uzvaras attālumā."


Slēpts komentārs: es zinu labāk
, 2021-05-31 00:07, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Es teiktu, speles kvalitates zinaa
Somi lauj spelet, nebija svariga spele viniem. Runat par labako spele vesture pilns absurds
, 2021-05-31 00:11, pirms 3 gadiem
Spēle bija ļoti laba tīri no tā kā darbojās komanda, kā rīkojās momentos, kad kļūdījās (nevis kā pret NOR apstājās, bet skrēja līdz un traucēja) labāka spēka cīņa, Ķēniņš skaisti aizlika aiz borta Somu. Svarīga vai nesvarīga spēle, nedomāju, Somi spēlēja līdzīgi kā ar Vāciju neko vājāk.
, 2021-05-31 00:12, pirms 3 gadiem
Jā,var piekrist Bobam.
Bet tas tāpēc,ka spēlēja Dzierkals(redz,Kapteinim bija jādabū trauma,lai saprastu,ka šogad viņš nevelk un tajos trijniekos vnk.krita ārā),beidzot parādījās Kalniņš,kurš diez kāpēc šoreiz nebija ieguvis trenera uzticību kā 1. vārtsargs Arī Bičevska iesaiste bija brīnumstāpat kā vēl dažu..
Man vēl šajā čempī patīkams pārsteigums ir Jaks,kuram iekšā ir daudz un strādā kā motors,ātrumā nokožot pretspēlētājus
, 2021-05-31 01:04, pirms 3 gadiem
Bobs sācis lasīt sc un beidzot dara to, uz ko viņam jau sen norādīja eksperti🤣🤣🤣
, 2021-05-31 01:47, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Bobs sācis lasīt sc un beidzot dara to, uz ko viņam jau sen norādīja eksperti🤣🤣🤣
labāk vēlāk , kā nekad
, 2021-05-31 07:30, pirms 3 gadiem
Tu neesi treneris,bet stīvais koks.
, 2021-05-31 07:45, pirms 3 gadiem
Vakardienas spēle ļoti labi parādīja trūkumus - pilnīgi nekāda spēle vairākumā, faktiski vairākums mums ir kā divas nozagtas spēles minūtes, pilnīgi nekāds uzbrukums, abi goli vairāk bija laimīga sagadīšanās, nevis loģisks spēles epizodes noslēgums. Ļoti vāja spēle savu vārtu priekšā un pat tuvumā, ja somi gribēja, varēja pa diviem brīvi tikt pie sitieniem no vārtu priekšas. Un, protams, vārtsarga izvēle pret norvēģiem un kazahiem nebija tā patreizākā.
, 2021-05-31 08:10, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Vakardienas spēle ļoti labi parādīja trūkumus - pilnīgi nekāda spēle vairākumā, faktiski vairākums mums ir kā divas nozagtas spēles minūtes, pilnīgi nekāds uzbrukums, abi goli vairāk bija laimīga sagadīšanās, nevis loģisks spēles epizodes noslēgums. Ļoti vāja spēle savu vārtu priekšā un pat tuvumā, ja somi gribēja, varēja pa diviem brīvi tikt pie sitieniem no vārtu priekšas. Un, protams, vārtsarga izvēle pret norvēģiem un kazahiem nebija tā patreizākā.
Izskaidro to loģiku,kādā veidā ripas tika mūsu vārtos citās spēlēs (PRET MUMS) Pretiniekiem haļavas skaitas ja?
, 2021-05-31 08:30, pirms 3 gadiem
Spēle super varēja baudīt ar Vaciju nebūs viegli vienmēr esam situšies šoreiz mums mājās vajadzētu paņemt fričus!Janku vārtos beidzot vairākumā ko iemest tad jau būs labi.
, 2021-05-31 09:00, pirms 3 gadiem
Ļoti skatāma spēle, turnīra ietvaros pilnīgi noteikti labākā.
Bez Daugavas, ar Kalniņu… rītdien varam uzvarēt!
, 2021-05-31 09:11, pirms 3 gadiem
Nu, juristi, tad nu pasakiet, kas notiek gadījumā, ja 3 komandām vienāds punktu skaits? Te, brīdi atpakaļ, bija situācija ar tabulu, kur tika izvilkts gaismā punkts, ka tajā gadījumā skatās uzvaru skaitu, nevis savstarpējo.
Tad jau sanāk, ka varam palikt pie sasistas siles ar abām uzvarām (pret CAN, GER) rokās.
, 2021-05-31 09:38, pirms 3 gadiem
Ar ko tu duraks esi lepns,ar to ,ka nezini kurš metīs vārtus.
, 2021-05-31 09:51, pirms 3 gadiem
Go0dFather rakstīja: Izskaidro to loģiku,kādā veidā ripas tika mūsu vārtos citās spēlēs (PRET MUMS) Pretiniekiem haļavas skaitas ja?
Vai tad minēju, ka halavas neskaitās?!
, 2021-05-31 09:52, pirms 3 gadiem
Par pēdējo golu - ja Cibuļskis 20sek pirms beigām ripu būtu vnk iemetis gar bortu viduszonā, nevis mēģinājis kaut kur lauzties pats no zonas ārā, būtu tikuši līdz bullīšiem.
, 2021-05-31 10:01, pirms 3 gadiem
RobertsK rakstīja: Par pēdējo golu - ja Cibuļskis 20sek pirms beigām ripu būtu vnk iemetis gar bortu viduszonā, nevis mēģinājis kaut kur lauzties pats no zonas ārā, būtu tikuši līdz bullīšiem.
Ja nr.10 būtu ticis līdzi savam spēlētājam, tad tiešām nebūtu gols, bet nr.10 nav pieņemts kritizēt
, 2021-05-31 10:28, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Ja nr.10 būtu ticis līdzi savam spēlētājam, tad tiešām nebūtu gols, bet nr.10 nav pieņemts kritizēt
Protams, beigās vainīgs sanāca Dārziņš, taču tas bija tāpēc, ka bija pārguris, jo baigi ilga maiņa un nesanāca nomainīties. Būtu Cibulskis izmetis ripu, būtu nomainījušies
, 2021-05-31 11:04, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Vakardienas spēle ļoti labi parādīja trūkumus - pilnīgi nekāda spēle vairākumā, faktiski vairākums mums ir kā divas nozagtas spēles minūtes, pilnīgi nekāds uzbrukums, abi goli vairāk bija laimīga sagadīšanās, nevis loģisks spēles epizodes noslēgums. Ļoti vāja spēle savu vārtu priekšā un pat tuvumā, ja somi gribēja, varēja pa diviem brīvi tikt pie sitieniem no vārtu priekšas. Un, protams, vārtsarga izvēle pret norvēģiem un kazahiem nebija tā patreizākā.
Aha un itkā somiem nebūtu laimīgas sagadīšanās vakar. Tas pirmais gols bija totāli ar kāju iegrūsts
, 2021-05-31 11:13, pirms 3 gadiem
Kopumā vis pašu rokās, 3 punktu uzvara nepieciešama (Kanādieši un Vācieši nebūs konkorenti kaut uzvarēs abas komandas šodien un rīt). Savstarpēji būtu priekšā mēs. Protams pozitīvu noti vēl dotu ka Kazahi zaudētu 0:1 pret Norvēģiju (kaut šitam scenārijam es ticu uz 70%, jo Norvēģi spēles tādu hokeju, ka neko vairs nevar zaudēt, un brīvā formā dažkārt izdodas neparedzamas lietas) un ja Kazahi zaudētu varētu tēmēt uz 3 vietu grupā, kas būtu neticamākais variants (sapņošana).
, 2021-05-31 11:29, pirms 3 gadiem
ovečka rakstīja: Aha un itkā somiem nebūtu laimīgas sagadīšanās vakar. Tas pirmais gols bija totāli ar kāju iegrūsts
Es ne tik daudz par konkrēto spēli, bet sniegumu visa PČ garumā. Protams, arī citiem pret mums ir stulbi goli, kuru varētu arī nebūt.
, 2021-05-31 12:14, pirms 3 gadiem
skaidra bilde, ka Dzierkalam un Kalniņam jābūt laukumā. Joprojām DAUDZ vairāk gaidu no Ābola,, bet no Bukarta vec. laikam jau vairs nē. Tāpat vēl 1 lieliskā Boba darbība, kas īsti nepārliecina, izvēle par labu Marenim, šajā čempī viņš aizņem svešu vietu, piem., D.Bērziņš vai Švanenbergs nevis SWE -3
, 2021-05-31 12:47, pirms 3 gadiem
Bob, paldies, ka LV labākais mazākums turnīrā, bet
vairākums joprojām katastrofa!!! pēdējie turnīrā, knapi 2x no 20 iespējām iemocīti vārti!
, 2021-05-31 12:49, pirms 3 gadiem
RobertsK rakstīja: Par pēdējo golu - ja Cibuļskis 20sek pirms beigām ripu būtu vnk iemetis gar bortu viduszonā, nevis mēģinājis kaut kur lauzties pats no zonas ārā, būtu tikuši līdz bullīšiem.
Un tiešām tici, ka loterijā t.i pēcspēles metienos būtu salikuši, balstoties no tā ko redzējām iepriekšējās spēlēs? Varbūt jau paveiktos, bet neticu. Tad atkal komentāros būtu lējiens par to cik sūdīgi. Šī spēle tomēr ir ar pozitīvu iezīme spēles ritējumā, plus tas ka paņēmām visu ko vajadzēja. Ja pret Vāciju nospēlēsim šādi, ceturtdaļfināls neizpaliks.
, 2021-05-31 12:53, pirms 3 gadiem
Bob sapurini Ro.Bukartu, 6 spēlēs 16 metieni, bet punkti 0+0, +/- -3!
Līdera un snaipera vietā tik aktīva slidošana!
, 2021-05-31 13:18, pirms 3 gadiem
Detection rakstīja: Un tiešām tici, ka loterijā t.i pēcspēles metienos būtu salikuši, balstoties no tā ko redzējām iepriekšējās spēlēs? Varbūt jau paveiktos, bet neticu. Tad atkal komentāros būtu lējiens par to cik sūdīgi. Šī spēle tomēr ir ar pozitīvu iezīme spēles ritējumā, plus tas ka paņēmām visu ko vajadzēja. Ja pret Vāciju nospēlēsim šādi, ceturtdaļfināls neizpaliks.
Par bullīšiem - cerība mirst pēdējā
, 2021-05-31 14:21, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Bobs sācis lasīt sc un beidzot dara to, uz ko viņam jau sen norādīja eksperti🤣🤣🤣
Pats viņš vēl īsti nelasa, bet viņš seko un ieklausās, nodarbina transleiteri tulkojot kanādiešu valodā + šamais arī atpazīst Hujabela lietoto starptautisko terminoloģiju, ko apguvis Balašihā/ tā kā tā
, 2021-05-31 15:55, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Pats viņš vēl īsti nelasa, bet viņš seko un ieklausās, nodarbina transleiteri tulkojot kanādiešu valodā + šamais arī atpazīst Hujabela lietoto starptautisko terminoloģiju, ko apguvis Balašihā/ tā kā tā
Kanādiešu valoda, protams, ir angļu un franču valodu sajaukums ar eskimosu izrunas elementiem!
, 2021-05-31 16:11, pirms 3 gadiem
sjamba rakstīja: Kanādiešu valoda, protams, ir angļu un franču valodu sajaukums ar eskimosu izrunas elementiem!
jā, tā tas ir, īpaši to atceros kad centos brazīļu valodā jautāt apmaiņas studentam, kāpēc tā sauc viņa valsti- un atbilde bij' atšķirīga un loģiska atšķirībā no tā kas ir guglē un vikipēdijā
Roberts Pļāvējs. Foto: LHF
5

LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs: ''Pēc čempionāta Rīgā palika rūgtuma sajūta''

LETA. Pēc 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā rūgtuma sajūta palika ne tikai meistarsacīkšu organizētājiem, bet arī līdzjutējiem, intervijā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
Jaunais IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix
54

IIHF diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka tās padome pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no visiem saviem turnīriem visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un komandas, kā arī atņēmusi Krievijai 2023. gada junioru pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Savukārt pēc gada paredzētā pieaugušo pasaules čempionāta liktenis paziņojumā nav pieminēts.
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey
8

Rodrigo Ābols: "Nebūtu pret, ja Hārtlijs turpinātu darbu ar izlasi"

Vienam no Latvijas vadošajiem hokeja uzbrucējiem Rodrigo Ābolam nebūtu iebildumu, ja kanādietis Bobs Hārtlijs turpinās vadīt nacionālo izlasi, podkāsta “Ārpus kadra” jaunākajā epizodē atklāja spēlētājs.