Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Latvijas pirmā pretiniece PČ Kanāda par galveno treneri ieceļ Galānu

Latvijas pirmā pretiniece PČ Kanāda par galveno treneri ieceļ Galānu
Žerārs Galāns. Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlase paziņojusi, ka 2021. gada pasaules čempionātā Rīgā par tās galveno treneri strādās Žerārs Galāns, kurš savas karjeras laikā trenējis tādas NHL komandas kā Lasvegasas ''Golden Knights'', Floridas ''Panthers'' un Kolumbusas ''Blue Jackets''. Par viņa palīgiem nozīmēti Maiks Kelijs un Andrē Turiņī.

Kanādas hokeja izlase iepriekš paziņoja, ka par tās ģenerālmenedžeri 2021. gada pasaules čempionātā Rīgā strādās Roberto Luongo. Kanāda turpina komplektēt izlasi, šodien paziņojot treneru sastāvu.

Par galveno treneri nozīmēts bijušais Lasvegasas ''Golden Knights'' galvenais treneris Žerārs Galāns. Galāns bija pirmais ''Golden Knights'' galvenais treneris, divu sezonu laikā aizvedot vienību līdz Stenlija kausa finālam un izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai. 2017./2018. gada sezonā speciālists tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri. Savas karjeras laikā Galāns bijis galvenais treneris arī tādās komandās kā Kolumbusas ''Blue Jackets'' un Floridas ''Panthers'', bet 2016. un 2017. gada pasaules čempionātos strādāja kā asistents. Ar Kanādas izlasi šajos turnīros Galāns izcīnīja zelta un sudraba medaļas.

Kā asistenti Galānam nozīmēti Maiks Kelijs un Andrē Turiņī. Kelijam jau ir darba pieredze kopā ar Galānu. Abi kopā strādājuši gan ''Golden Knights'', gan Floridas ''Panthers''. Tāpat Kelijs strādājis kā asistents Vankūveras ''Canucks''. 2003. gadā speciālists bija galvenais treneris U18 izlasei, ar kuru kopā izcīnīja zelta medaļas tā gada pasaules čempionātā. Savukārt Turiņī savas karjeras laikā vairāk strādājis ar jaunajiem hokejistiem. Divus gadus speciālists atzīts par Ontārio hokeja līgas labāko gada treneri. Ar Kanādas junioru izlasi Turiņī izcīnīja zelta medaļas 2021. gada pasaules čempionātā. No 2013. līdz 2015. gadam Turiņī strādāja kā asistents Kolorādo ''Avalanche'', bet 2015./2016. gada sezonā līdzīgus pienākumus veica Otavas ''Senators''.

''Žerārs un Maiks ir kopā strādājuši NHL un abi zina, kā uzvarēt. Andrē papildina šo treneru sastāvu ar savu pieredzi un līdzšinējo darbu ar junioru izlasi. Mēs ticam, ka izvēlētie treneri būs tie, kuri vedīs Kanādas izlasi pretī zelta medaļām,'' par izvēlēto treneru sastāvu Kanādas Hokeja federācijas mājas lapā citēts Toms Rīnijs.

21. maijā tieši starp Kanādas un Latvijas izlasēm tiks atklāts 2021. gada pasaules čempionāts hokejā. Vēl vienā grupā ar abām izlasēm spēlēs ASV, Norvēģijas, Kazahstānas, Vācijas, Itālijas un Somijas izlases. Kopš 1931. gada Kanādas izlase pasaules čempionātos uzvarējusi 20 reizes, 13 reizes izcīnījusi sudraba medaļas, bet septiņas bronzu.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeycanada.ca/en-ca/n...


, 2021-04-28 18:08, pirms 3 gadiem
Ņemot vērā, ka Turiņī vadīja ši gada Kanādas U20 izlasi (kura izcīnija zeltu), nebrīnīšos, ka Kļavu lapu sastāvā būs vismaz kāds pārītīs no tās izlases ar...
, 2021-04-28 18:16, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Ņemot vērā, ka Turiņī vadīja ši gada Kanādas U20 izlasi (kura izcīnija zeltu), nebrīnīšos, ka Kļavu lapu sastāvā būs vismaz kāds pārītīs no tās izlases ar...
Kas Kanādas izlasē 15.maijā ieradīsies uz čarteri vispār ir liels nezināmais tas pats par amīšiem sakāms.
tiem būs riktīgi jāiespringst sakasīt sastāvu PČ.
, 2021-04-28 18:19, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Kas Kanādas izlasē 15.maijā ieradīsies uz čarteri vispār ir liels nezināmais tas pats par amīšiem sakāms.
tiem būs riktīgi jāiespringst sakasīt sastāvu PČ.
Pat par mūsējiem tajā ļotenē ir lielāka skaidrība🤣🤣🤣
Varbūt paņems kādus legus no juropas
Kuri vēl nav aizpirduši aiz dīķa
, 2021-04-28 18:27, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Varbūt paņems kādus legus no juropas
Kuri vēl nav aizpirduši aiz dīķa
drīzāk veselu rindu no NCAA...
, 2021-04-28 18:28, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: drīzāk veselu rindu no NCAA...
Arī var būt
būs brīnums uz ledus 2021🤣
Mums labāk
Studentus mūsù profi saraus gabalos🤣🤣🤣
, 2021-04-28 18:31, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Kas Kanādas izlasē 15.maijā ieradīsies uz čarteri vispār ir liels nezināmais tas pats par amīšiem sakāms.
tiem būs riktīgi jāiespringst sakasīt sastāvu PČ.
a jeņķi galveno treneri vispār ir nominējuši? Es tik viņu federācijas mājas lapā redzu, ka nosaukts vien GM - Kriss Drūrijs... https://teamusa.usahockey.com/2021m... .
, 2021-04-28 18:37, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Arī var būt
būs brīnums uz ledus 2021🤣
Mums labāk
Studentus mūsù profi saraus gabalos🤣🤣🤣
kaut gan visticamāk, ņems tos, kas vēl "karsti" (kam sezona būs tikko, tikko beigusies) - NHL, AHL, pa kādam no junioru līgām...
NCAA jau sezona beidzās pirms mēneša, diviem - daļa labāko, kas studijām šogad pieliks punktu, jau spēlē AHL.
, 2021-04-28 18:37, pirms 3 gadiem
Tā pafantazējot - ja Galāns ir HC, tad kanādieši nemaz necer sastāvā redzēt savus stārus lielā daudzumā, bet taisīs kapļu/junioru/studentu komandu, kurai tāds Galāns tiešām arī būs ok treneris.
, 2021-04-28 18:52, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tā pafantazējot - ja Galāns ir HC, tad kanādieši nemaz necer sastāvā redzēt savus stārus lielā daudzumā, bet taisīs kapļu/junioru/studentu komandu, kurai tāds Galāns tiešām arī būs ok treneris.
Kas tur no stāriem šiem netiek plovos?
Ja piekrīt spēlēt, kādas 2-3 labas maiņas sanāk?
, 2021-04-28 19:03, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Kas tur no stāriem šiem netiek plovos?
Ja piekrīt spēlēt, kādas 2-3 labas maiņas sanāk?
Šogad ir vēl daudz jautājumu par tiem, kuri vispār gribēs lidot uz PČ, tāpēc par tām maiņām tāds pāragrs jautājums, taču, protams, arī PO netikušajām komandām ir gana daudz stāru.
, 2021-04-28 19:11, pirms 3 gadiem
Tas pats aikels no sābriem
Ă, šim trauma
, 2021-04-28 19:12, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Kas tur no stāriem šiem netiek plovos?
Ja piekrīt spēlēt, kādas 2-3 labas maiņas sanāk?
Ja runa ir par NHL un Kanādu - viņi var savākt (ja zvaigznes grib un var paspēt uz lideni) zvaigznes "ar bārdu" gan tiešā, gan pārnestā nozīmē - vārtos Marejs,Holtbijs aizsargos Bērns, Vlaseks, Dotijs, Džiordano, Tanevs, Stāls, uzbrukumā Lučičs,Ganjē, Kuturjē, Žīrū, Keins, Kutūrs, Marlo, Geclafs. Turklāt, tas ir nerēķinot zvaigznes vai vismaz labos spēlētajus, kam ir 26 un mazāk Tas, protams, jokojoties un jau pāris komandas norakstot, kamēr vēl ir teorētiskas cerības.
, 2021-04-28 19:16, pirms 3 gadiem
Usa līdzīgi. Uz papīra var savākt baigo blici - Aikels, Keins, brāļi Tkačaki, Gudro, Raens, Atkinsons, Rīmsdaiks uzbrukumā... Aizsardzībā un vārtos ar skaļus uzvārdus var salasīt.
, 2021-04-28 20:14, pirms 3 gadiem
tie, kas spēlē toto , kādas ir likmes kas vinnēs čempi?
, 2021-04-28 20:32, pirms 3 gadiem
Jurim Miņinam (lai tev jaukas dienas!). Ne par tēmu (reiz draudzīgi pakašķējāmies par tēvu un dēlu tēmu, tipa - kurš labāks).
Diezgan pasvaigs raksta gals:

https://www.yardbarker.com/nhl/arti...
, 2021-04-28 21:16, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: tie, kas spēlē toto , kādas ir likmes kas vinnēs čempi?
Tie, kuri finālā iemetīs visvairāk ripas. Nu, vismaz iepriekšējo gadu statistika tā liek domāt.
, 2021-04-28 21:26, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tie, kuri finālā iemetīs visvairāk ripas. Nu, vismaz iepriekšējo gadu statistika tā liek domāt.
tas labi, ka Jurim humora izjūta nav pazudusi šorīt satiekoties uz ielas ar "funarinu" baru
, 2021-04-28 21:26, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Jurim Miņinam (lai tev jaukas dienas!). Ne par tēmu (reiz draudzīgi pakašķējāmies par tēvu un dēlu tēmu, tipa - kurš labāks).
Diezgan pasvaigs raksta gals:

https://www.yardbarker.com/nhl/articles/the_nhls_top_25_forwards_of_all_time/s1__28639949#slide_25
Tops kā tops.

Ja pareizi atceros, toreiz visam sākums bija tas, ka tika apgalvots, ka Bobijs ir superstārs, kamēr Brets - nu tā, par tik, par cik, ko jau toreiz izrunājām.

Tādos topos ļoti bieži ir tādi izplūduši labuma rādītāji - vieniem rēķina golus, citiem piezīmē klāt tās sezonas, kas varēja būt, ja tā turpinātu, bet trešo liek topā, jo viņš ilgi spēlējis. Tas ir normāli un tāpēc tādus topus arī zīmē.

Tēva loma NHL attīstībā un "vēsturiskā pēda", protams, ir lielāka nekā dēlam. Tāpēc arī šamo liek reitingos.

Bretam vispār nepaveicās tādā ziņā, jo spēlēja vienā laikā ar Grecki, Lemjē un pārējiem, kas, protams, ietekmē viņa vēsturisko nozīmi. Turklāt, savā PRIME-TIME viņš netika pie kausiem.
, 2021-04-28 22:18, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Kas tur no stāriem šiem netiek plovos?
Ja piekrīt spēlēt, kādas 2-3 labas maiņas sanāk?
domāju, ka jāmeklē tie stāri, kam ap 20 gadiem - kāds no jaunajiem varētu arī atbraukt uz Rīgu
Roberts Pļāvējs. Foto: LHF
5

LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs: ''Pēc čempionāta Rīgā palika rūgtuma sajūta''

LETA. Pēc 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā rūgtuma sajūta palika ne tikai meistarsacīkšu organizētājiem, bet arī līdzjutējiem, intervijā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
Jaunais IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix
54

IIHF diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka tās padome pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no visiem saviem turnīriem visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un komandas, kā arī atņēmusi Krievijai 2023. gada junioru pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Savukārt pēc gada paredzētā pieaugušo pasaules čempionāta liktenis paziņojumā nav pieminēts.
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey
8

Rodrigo Ābols: "Nebūtu pret, ja Hārtlijs turpinātu darbu ar izlasi"

Vienam no Latvijas vadošajiem hokeja uzbrucējiem Rodrigo Ābolam nebūtu iebildumu, ja kanādietis Bobs Hārtlijs turpinās vadīt nacionālo izlasi, podkāsta “Ārpus kadra” jaunākajā epizodē atklāja spēlētājs.