Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Valdība nolemj, ka PČ dalībnieki burbuļa ietvaros drīkstēs pulcēties uz ēšanu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Valdība nolemj, ka PČ dalībnieki burbuļa ietvaros drīkstēs pulcēties uz ēšanu
Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Valdība šodien veica grozījumus Ministru kabineta noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lai hokeja pasaules čempionāta dalībniekiem burbuļa ietvaros būtu tiesības pulcēties uz ēdienreizēm.

No 21. maija līdz 6. jūnijam Rīgā risināsies pasaules čempionāts hokejā, kur piedalīsies 16 pasaules labākās izlases, kopumā aizvadot 64 spēles. Čempionāta laikā tā dalībnieki, ievērojot īpaši izstrādāto čempionāta Covid-19 drošības protokolu, ārpus treniņiem un spēlēm uzturēsies viesnīcā, kur arī ir paredzēts nodrošināt dalībnieku ēdināšanu.

MK noteikumu Nr. 360 20. punkts nosaka, ka sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts ēdienu izsniegt tikai līdzņemšanai. Izņēmumi no minētā noteikuma līdz šim bija attiecināmi tikai uz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem ārtelpās, kā arī ražošanas uzņēmumiem, kur tas nav iespējams, vienlaikus arī nosakot ražošanas uzņēmumu darbinieku ēdināšanai specifiskus nosacījumus (tai skaitā, ka ēdināšanas laikā pie viena galdiņa atrodas tikai viena persona un starp galdiņiem ir divu metru distance). Čempionāta dalībnieki nav pielīdzināmi ražošanas uzņēmumu darbiniekiem, tādēļ uz viņu ēdināšanu būtu attiecināmi vispārējie noteikumi par ēdiena izsniegšanu tikai līdzņemšanai (faktiski individuāla ēšana viesnīcas numurā). Turklāt ne visi no ražošanas uzņēmumu darbinieku ēdināšanas nosacījumiem būtu piemērojami arī čempionāta dalībnieku ēdināšanai, ņemot vērā sporta komandu režīma specifiku.

Atzīmējams, ka saskaņā ar čempionāta Covid-19 drošības protokolu čempionāta dalībniekiem ir izvirzīti īpaši stingri noteikumi, tai skaitā ir paredzēta regulāra dalībnieku testēšana, noteikta pārvietošanās kārtība un maršruti, komandu savstarpēja saskare iespējama tikai spēles laikā u.tml. Vienlaikus komandas dalībnieki treniņu un spēļu laikā (tai skaitā ģērbtuvēs) objektīvu iemeslu dēļ uzturas kopā, tomēr saglabājot kontaktus tikai komandas (spēlētāju, treneru, apkalpojošo sporta darbinieku) „burbuļa” ietvaros. Tādēļ uz čempionāta dalībnieku ēdināšanu noteiktas personu grupas (arī komandas) ietvaros, kurai ir objektīva ikdienas saskare, ir attiecināmi nosacījumi par ēšanu vienas mājsaimniecības vai ražošanas uzņēmumu grupu plūsmas ietvaros, vienlaikus ņemot vērā čempionāta specifiku.

Izskatot šo jautājumu, ar Ministru kabineta 2018. gada 10. jūlija rīkojumu Nr. 313 „Par rīcības komitejas izveidi 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas uzraudzībai” (ar grozījumiem) izveidotās Rīcības komiteja 2021. gada 6. maija sēdē, tika atbalstīts priekšlikums izdarīt grozījumus MK noteikumos Nr. 360, lai čempionāta dalībniekus to uzturēšanās vietā viena „burbuļa” ievaros varētu ēdināt kopā.

Ievērojot minēto, valdības šodien veiktie grozījumi paredz, ka MK noteikumu Nr. 360 20. punktā minētais ierobežojums neattiecas uz čempionāta dalībnieku ēdināšanu to uzturēšanās vietā, nodrošinot, ka personu grupu plūsmas, kurām nav ikdienas saskares, fiziski nepārklājas.

Izmantotie resursi:
Izglītības un zinātnes ministrija / mk.gov.lv

  +4 [+] [-]

, 2021-05-13 17:17, pirms 3 gadiem
Kas taalaak, atljaus uz ledus iet!?

  +3 [+] [-]

, 2021-05-13 18:12, pirms 3 gadiem
hantele rakstīja: Kas taalaak, atljaus uz ledus iet!?
Atļaus, bet.. ar divu metru intervālu

     [+] [-]

, 2021-05-13 19:56, pirms 3 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2021-05-13 20:03, pirms 3 gadiem
shnee rakstīja: Atļaus, bet.. ar divu metru intervālu
Un obligàti uzpurņos !

     [+] [-]

, 2021-05-13 22:46, pirms 3 gadiem
Ãksti, stulbums. .
Diez vai Latvijai kãdreiz vél uzticés rïkot nozîmîgas sacensîbas?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-13 23:00, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ãksti, stulbums. .
Diez vai Latvijai kãdreiz vél uzticés rïkot nozîmîgas sacensîbas?
neuztraucies...
rene būs!

     [+] [-]

, 2021-05-14 09:24, pirms 3 gadiem
Soreiz atbalstu Kalvīti, ka ievērojot stingrus kontroles pasākumus, vismaz kaut cik skatītāju varēja ielaist.
Pasaules čempionāts hokejā Latvijā notiek reizi 10-20 gados un to aizvadīt pie galīgi tukšām tribīnēm nav prāta darbs.
Turklāt saslimstība ar covid praktiski stāv uz vietas, bet Dumpis un Pavļuts ceļ paniku. Vajag vakcinēties un katram par sevi uzņemties atbildību, sēdēt tikai 4 sienās vai pilnvērtīgi dzīvot.

     [+] [-]

, 2021-05-14 13:57, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Soreiz atbalstu Kalvīti, ka ievērojot stingrus kontroles pasākumus, vismaz kaut cik skatītāju varēja ielaist.
Pasaules čempionāts hokejā Latvijā notiek reizi 10-20 gados un to aizvadīt pie galīgi tukšām tribīnēm nav prāta darbs.
Turklāt saslimstība ar covid praktiski stāv uz vietas, bet Dumpis un Pavļuts ceļ paniku. Vajag vakcinēties un katram par sevi uzņemties atbildību, sēdēt tikai 4 sienās vai pilnvērtīgi dzīvot.
Vakcinētos varēja laist iekšā... Kas negrib, tas lai skatās pie TV ekrāna.