Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Severs pauž cerību nedēļas nogalē testēt "Daugavas" halles ledu

Severs pauž cerību nedēļas nogalē testēt "Daugavas" halles ledu
Daugavas ledus halles vizualizācija. Foto: daugavasstadions.lv

Optimistiskā scenārija gadījumā vēlākais trešdien "Daugavas" hallē plānots paveikt visus darbus un nedēļas nogalē kāda no komandām varētu iemēģināt ledu, lai nākamnedēļ tur varētu sākt trenēties pasaules hokeja čempionāta izlases, portālam Sportacentrs.com apliecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

"Daugavas" ledus hallei jākalpo kā gaidāmā pasaules hokeja čempionāta dalībnieču treniņvietai, tomēr jau teju par diviem mēnešiem ir aizkavējusies tās būvniecība. Šobrīd vēl nav saņemts pozitīvs atzinums no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), jo tas pagājušajā nedēļā pēc celtnes apsekošanas norādīja uz vairākām nepilnībām.

“Sestdien saņēmām oficiālu atzinumu, kur bija norādītas visas pozīcijas, kas jāuzlabo, lai šo objektu varētu nodot. Šajās dienās šie darbi tiek veikti. Optimistiskākajā scenārijā jau rīt varētu tikt aicināti VUGD inspektori atkārtotā vizītē,” cerību pauž Severs.

“Vēl bija nepieciešams “Rīgas ūdens” atzinums, tas šodien ir saņemts. Pozitīvs atzinums saņemts arī no Veselības inspekcijas, tāpat arī no Latvijas Valsts ceļiem. Vēl ir palicis tikai VUGD, un pēc pozitīva tā saņemšanas varēs objektu nodot ekspluatācijā. Konkrēti, kurā dienā – tas būs trešdien vai sestdien – nepateikšu. Mērķis ir visu izdarīt šodien, pēc tam ir jāiegūst VUGD atzinums, kam sekos jau darbības no Būvniecības valsts kontroles biroja. Ja nodošana ir ceturtdien vai piektdien, tas joprojām ierakstās mūsu gala termiņos,” Severs norāda, ka vēlākais trešdien plāns ir novērst visus VUGD atzinumā norādītos punktus.

Kā skaidro Severs, VUGD neesot konstatējis nepilnības, kas varētu ievērojami aizkavēt halles nodošanu ekspluatācijā – nekā fundamentāla.

“Kas attiecas uz ledu, tur viss notiek brīnišķīgi. Sestdien ledum jābūt pilnīgā kārtībā. Ja halli nodod ceturtdien vai piektdien un ledus tiek pabeigts sestdien, tad jau nedēļas nogalē tur var ielaist komandu, kas ledu kārtīgi izgriež,” kaut arī pasaules čempionāts Rīgā sākas 21. maijā, treniņus vienības uzsāk jau 18. datumā. “Ir mērķis izdarīt iespējami ātrākā laikā, bet ar vienu piebildi – kvalitatīvi un droši. Nav mērķa sasteigt.”

Latvijas Hokeja federācija (LHF) gan sākusi darbu pie rezerves varianta, jo šonedēļ “Volvo” halle sākts gatavošanās process, lai nepieciešamības gadījumā tā būtu gatava uzņemt pasaules čempionāta treniņus.

“Tas ir viņu lēmums, nevaru to nosodīt. Skaidrs, ka pie jebkura scenārija hokeja čempionāta laikā spēlētājiem jābūt vietai, kur trenēties,” saka Severs. “No mums nekādas papildus izmaksas nav prasītas. Valdība ļoti skaidri pateikusi, ka pasaules čempionāta izmaksas ir fiksētas un pārsniegtas netiks. Ja LHF redz, ka “Volvo” halle ir jāpiesaista, tad viņi to dara, un tās būs viņu izmaksas.

Severs arī atgādina, ka pamatā "Daugavas" hokeja halle netiek būvēta pasaules čempionātam. “Tā ir paredzēta hokeja, daiļslidošanas, šorttreka attīstībai. Kad Latvija ieguva rīkot pasaules čempionātu hokejā, tobrīd halli nemaz nebija plānots pabeigt līdz šī gada turnīram – tā bija tālākos plānos. Tika pārliktas prioritātes, jo sākumā priekšroka bija vieglatlētikas manēžai.”

  +1 [+] [-]

, 2021-05-11 18:31, pirms 3 gadiem
Edgar, nav smuki slēgt atpakaļgaitu - sākotnēji nebija plānots, pārliktas prioritātes, utt.
Ja bija vienošanās par martu, tad tā bija jāpilda.

     [+] [-]

, 2021-05-11 20:15, pirms 3 gadiem
Pabeigs ,tad kad Čempis beigies😅

     [+] [-]

, 2021-05-11 20:28, pirms 3 gadiem
Kukulīti kukulīti..cepi sever kukulīti

     [+] [-]

, 2021-05-13 16:14, pirms 3 gadiem
tāds dirsēj.s Severs