Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Šveices izlasei PČ Rīgā palīdzēs arī NHL spēlējošie Kuraševs un Zīgentālers

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šveices izlasei PČ Rīgā palīdzēs arī NHL spēlējošie Kuraševs un Zīgentālers
Filips Kuraševs. Foto: AP/Scanpix

Šveices hokeja izlase turpina gatavošanos 2021. gada pasaules čempionātam hokejā, kurš no 21. maija līdz 6. jūnijam notiks Rīgā. Divi NHL spēlējošie - Jonass Zīgentālers un Filips Kuraševs piekrituši spēlēt čempionātā. Tāpat treneris izsaucis astoņus vietējās līgas finālistu komandu spēlētājus uz nometni. Šveices izlase uz Rīgu izlidos 13. maijā, 14. un 15. maijā aizvadot pārbaudes spēles ar Latviju.

No 21. maija līdz 6. jūnijam Rīgā notiks 2021. gada pasaules čempionāts hokejā. Turnīru ar atklāšanas spēli uzsāks Latvijas un Kanādas savstarpējā spēle. Vēl B grupā spēlēs Somija, ASV, Vācija, Kazahstāna, Itālija un Norvēģija. A grupā spēlēs Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija.

14. un 15. maijā Latvijas izlase aizvadīs noslēdzošās pārbaudes spēles, kad ''Arēnā Rīga'' spēkosies pret Šveici. Jau ziņots, ka Šveices izlasei pasaules čempionātā piekrituši palīdzēt divi NHL spēlējošie - Timo Maiers un Niko Hiršīrs. Šveices hokeja federācija informē, ka piekrituši tās rindās spēlēt ir arī ''Devils'' aizsargs Jonass Zīgentālers un Čikāgas ''Blackhawks'' uzbrucējs Filips Kuraševs. Zīgentālers šosezon NHL nospēlēja 14 spēles ''Devils'' un ''Capitals'' rindās, kamēr Kuraševs 53 spēlēs ''Blackhawks'' labā guva astoņus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles. Visi NHL hokejisti izlasei pievienosies Rīgā 15. maijā, kas nozīmē, ka pārbaudes mačos pret Latviju tie nespēlēs.

Tāpat izlases galvenais treneris Patriks Fišers uz trešo nometnes nedēļu izsaucis astoņus hokejistus no vietējās līgas finālistēm - ''EV Zug'' un ''Servette''. Šie spēlētāji izlases treniņdarbā iesaistīsies tikai no ceturtdienas. Visi, kas līdz šim gatavojušies čempionātam, šodien atkārtoti veiks Covid-19 testus. Otrdien plānots atsākt treniņdarbu, bet ceturtdien pēcpusdienā valstsvienība izlidos uz Rīgu.

Šveices hokeja izlase 2018. un 2013. gada čempionāta aizkļuva līdz finālam, izcīnot sudraba medaļas. 2019. gada čempionātā tā finišēja astotajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/national-tea...

  -2 [+] [-]

, 2021-05-10 11:54, pirms 3 gadiem
bEt nHl SpēLEtājI takš šOgAd uz pč NeBūs 😂

     [+] [-]

, 2021-05-10 15:58, pirms 3 gadiem
Kurashev ļoti tehnisks labs jauns talants!