Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Kā alternatīva Daugavas ledus hallei tiek izskatīta Volvo halle

Jānis Celmiņš

Kā rezerves variants gadījumā, ja neizdosies pabeigt Daugavas ledus halles būvniecības un nodošanas procesu, pasaules hokeja čempionāta organizatori izskata Volvo ledus halles (Imantā) izmantošanu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj turnīra orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Buncis atklāja, ka viņam nav pārliecības, ka Daugavas ledus halle tiks pabeigta līdz pasaules čempionāta sākumam un būs izmantojama kā turnīra treniņu halle. Viņš neslēpa, ka “barošana ar solījumiem”, ka viss būs kārtībā nepārliecina un joprojām pastāv šaubas, ka viss tiešām būs kārtībā.

“Negribētos pieļaut domu, ka būs jāievieš korekcijas, taču kaut kāds risinājums tiks meklēts. Pie tā būs nopietni jāstrādā. No treniņu plāna, loģistikas un arī Covid 19 drošības prasību viedokļa vienīgais risinājums ir Volvo halle, kur ir divi ledus laukumi. Ar vienu nav pietiekami. Šādas korekcijas mums ļoti sarežģīs dzīvi. Lai gan Valsts policija aktīvi līdzdarbosies, dalībnieku transporta jautājums krietni sarežģīs dzīvi. Ļoti ceru, ka līdz rezerves plānam nenonāksim,” cerību pauž PČ orgkomitejas vadītājs.

Pasaules čempionāts hokejā Rīgā sāksies jau 21. maijā, tomēr joprojām ekspluatācijā nav nodota šo sacensību treniņiem paredzētā Daugavas ledus halle. Būvniecība aizkavējās, un nodošana tika atlikta uz šīs nedēļas ievadu.

Lai halli varētu nodot, tai ir jāsaņem vairāku institūciju atzinums, piemēram, no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB), Veselības inspekcijas. Tomēr piektdien nepilnības atklājuši VUGD pārstāvji, kā arī vēl nav saņemti citi atzinumi.

  -3 [+] [-]

, 2021-05-10 09:58, pirms 3 gadiem
Nu ja tiešām tā būs, ka Daugavas halli nenodos laikā, tas būs milzīgs pazors :/

  +7 [+] [-]

, 2021-05-10 10:18, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Nu ja tiešām tā būs, ka Daugavas halli nenodos laikā, tas būs milzīgs pazors :/
Jā, nu vnk ārprātā pazors !!! Visa pasaule sekos līdzi, kur tad PČ dalībnieki trenējas. Tu ar droši vari nosaukt visu bijušo PČ treniņhalles
Bet ja nopietni, tas radīs neertības, bet nekas tāds akūts. LHFs savu projektu tāpat izbīdīja un savu halli Daugavas projektā iebīdīja pirms vieglatlētiem.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-10 10:19, pirms 3 gadiem
Kur džamšuti un ravšani
Tie pabeigtu laikā
Kamēr vietējie pipeļojas

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 10:20, pirms 3 gadiem
Vīruss vainīgs būs pie visa. Tā jau būtu pabeiguši...

  +3 [+] [-]

, 2021-05-10 10:24, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Kur džamšuti un ravšani
Tie pabeigtu laikā
Kamēr vietējie pipeļojas
100 punkti tur puse darbinieku ir ukraiņi, ja ne vairāk

  +3 [+] [-]

, 2021-05-10 10:37, pirms 3 gadiem
asta rakstīja: 100 punkti tur puse darbinieku ir ukraiņi, ja ne vairāk
Savā laikā ukraiņi kolhozos bija pieprasīti celtnieki

  +4 [+] [-]

, 2021-05-10 10:55, pirms 3 gadiem
Par tām"nepilnībām" labi zināja būvnieki,taču laikam gaidīja,ka kaut kā jau VUGD pieņems.Un ne jau viņi būs tik dumi,ka par šādu objektu ķepā ņems.Atbildīgie par bardaku ir zināmi.
Ne jau strādnieki te vainīgi,starp citu- par ukraiņu strādniekiem ļoti maz sūdzību Latvijā,jo viņi atbraukuši rukāt,nevis mumū laist!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-10 11:07, pirms 3 gadiem
Nu jau atkal aizgājis. Izrādās pie vainas ukraiņi, moldāvi, putins un soross
Gan jau katrs vaņa, feģa vai ravšans savu darbu ir padarījis. Cik no lasītā var saprast, problēma ir vairāk birokrātiska un atbildīgie par ugunsdrošību un citām drošībām toč nav "celtnieki parastie", lai kādas tautības tur nebūtu.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 11:13, pirms 3 gadiem
pajāt!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-10 11:17, pirms 3 gadiem
Štrunts ar ugunsdzēsējiem, tas tiešām ir sakārtojams jautājums. Ja vien nav būtiskas kļūdas pieļautas jau projekta stadijā (nav zināms atteikuma iemesls). Gan jau VUGD pārstāvji arī ir gatavi panākt soli pretī un dot atzinumu uzreiz, bez vilcināšanās (ierasti vairākas darba dienas), ja vien tiek viss sakārtots.

Taču, tas bardaks, kas notiek pie ēkas, labiekārtojums - pat gājēju ceļi nav nobruģēti. Mērnieks pat nav uzmērijis, tad sanāk? Tur darbam vajadzētu ritēt viscaur diennakti, ja tiešām soda % iet par katru nokavēto dienu. Kas tad diez iekštelpās notiek?

Ar pareizu darba vadību un resursu visu var paātrināt un izdarīt ātrāk, taču vai tas tiek pieaicināts? Solīt ir viens, bet reāli pamatoti palielināt darba jaudu ir kas cits. Neizskatās, ka tas notiek.

Gribētos uzzināt pamatotu informāciju par lietām, kas ir trūkstošas un vēl ir darāmo darbu sarakstā. Visu var izvērtēt (par reālu pabeigšanu). Jāpiesaista atbilstoši pārstāvji no malas un jāsaprot situācija (kas izvērtē situāciju). Beigu beigās sanāks treniņi VOLVO hallē un IIHF rājiens par neizpildītām garantijām.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 11:20, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Jā, nu vnk ārprātā pazors !!! Visa pasaule sekos līdzi, kur tad PČ dalībnieki trenējas. Tu ar droši vari nosaukt visu bijušo PČ treniņhalles
Bet ja nopietni, tas radīs neertības, bet nekas tāds akūts. LHFs savu projektu tāpat izbīdīja un savu halli Daugavas projektā iebīdīja pirms vieglatlētiem.
kārtējais LV pazors ar būvniekiem.. tas ir tas, ko vēlējos pateikt. Nevis pašam faktam, ka treniņu process tiktu pārcelts uz citu halli

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 11:26, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: kārtējais LV pazors ar būvniekiem.. tas ir tas, ko vēlējos pateikt. Nevis pašam faktam, ka treniņu process tiktu pārcelts uz citu halli
Es pat nezinu ko vainot, bet zinu ka pastāvēja samērā nopietns nokavēšanas risks un LHF to zināja jau sākumā.

     [+] [-]

, 2021-05-10 11:27, pirms 3 gadiem
quarterr rakstīja: Ja vien nav būtiskas kļūdas pieļautas jau projekta stadijā (nav zināms atteikuma iemesls).
Tad gan ir te jau pieminētais "pazors"

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 12:04, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Es pat nezinu ko vainot, bet zinu ka pastāvēja samērā nopietns nokavēšanas risks un LHF to zināja jau sākumā.
Tas ka vainīgi celtnieki, domāju katram skaidrs. Algas maksāt negrib, ņem apakš'firmas, tās maksā vēl mazāk un rezultātā nav cilvēku kas strādā, tāpēc arī visi termiņi kavējas.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 12:20, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Tas ka vainīgi celtnieki, domāju katram skaidrs. Algas maksāt negrib, ņem apakš'firmas, tās maksā vēl mazāk un rezultātā nav cilvēku kas strādā, tāpēc arī visi termiņi kavējas.
katram ir skaidrs, ka tu šo izdomāji piržot dīvānā.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-10 13:02, pirms 3 gadiem
Latvieshi, pa lielam, nav nekaadi vadiitaaji. Valsti vadiit neprot, uznjeemumus vadiit neprot un arii darbus ne. Buuvdarbu vadiitaji Latvijaa ir kaa no Meeness nokritushi, liela dalja nekad nav laapstu rokaas tureejushi.
Lai arii kaa gribeetos domaat, ka esam smagi straadaajosha tauta, patiesiibaa taadi bumbuleetaaji vien esam. Tie kas smagi straada, to dara ljoti neefektiivi. Patiik lielaakajai dalijai vilkt gumiju un slinkot, bet pie visaam kjibeleem vainot citus.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-10 13:33, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: katram ir skaidrs, ka tu šo izdomāji piržot dīvānā.
Neizdomāju gan, bet redzu kā celtniecības firmas strādā citos valsts pasūtijuma objektos. Pie tam vēl atklāti saka, pofig par termiņu un soda naudām, tāpat pietiekami nopelnīs.

     [+] [-]

, 2021-05-10 13:38, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Neizdomāju gan, bet redzu kā celtniecības firmas strādā citos valsts pasūtijuma objektos. Pie tam vēl atklāti saka, pofig par termiņu un soda naudām, tāpat pietiekami nopelnīs.
Toč nepiekritīšu. Ja tā, tad kāpēc domā, ka kāds negribētu soda naudu arī nopelnīt (proti, atstāt to sev) ? Tas ir, pabeigt laikā? Tagad, sanāk, ka būvnieks, aiz labas gribas ir gatavs maksāt soda naudu, jo redz peļņa pārāk liela? Dīvāna eksperta viedoklis. Problēma ir kur citur. Iespējams, pēkšņajā būvmateriālu cenu kāpumā un to nepieejamībā. Taču žēl, ka nekur un neviens neizsaka konkrētus iemeslus, kāpēc tā ir noticis. Negribu ticēt, ka ir stāsts - aj, nesaplānojām un nepaspējām.

     [+] [-]

, 2021-05-10 13:45, pirms 3 gadiem
Bikars berzē rokas, ša lielo kāpostu nogrābs

     [+] [-]

, 2021-05-10 14:28, pirms 3 gadiem
quarterr rakstīja: Toč nepiekritīšu. Ja tā, tad kāpēc domā, ka kāds negribētu soda naudu arī nopelnīt (proti, atstāt to sev) ? Tas ir, pabeigt laikā? Tagad, sanāk, ka būvnieks, aiz labas gribas ir gatavs maksāt soda naudu, jo redz peļņa pārāk liela? Dīvāna eksperta viedoklis. Problēma ir kur citur. Iespējams, pēkšņajā būvmateriālu cenu kāpumā un to nepieejamībā. Taču žēl, ka nekur un neviens neizsaka konkrētus iemeslus, kāpēc tā ir noticis. Negribu ticēt, ka ir stāsts - aj, nesaplānojām un nepaspējām.
Ja VUGD nepieņem objektu,tad tas ir saistīts ar kaut kāda procesa neizbūvi vai novienkāršošanu. Sakotnējās tāmēs viss atrunāts.

     [+] [-]

, 2021-05-10 14:44, pirms 3 gadiem
striker rakstīja: Ja VUGD nepieņem objektu,tad tas ir saistīts ar kaut kāda procesa neizbūvi vai novienkāršošanu. Sakotnējās tāmēs viss atrunāts.
Ne vienmēr. Visādi projekti izslīd cauri.

     [+] [-]

, 2021-05-10 16:02, pirms 3 gadiem
Kā izslīd? Vbt.padalīsies pieredzē

     [+] [-]

, 2021-05-10 19:47, pirms 3 gadiem
Vai kàds zin, kas ir atbildìgais par šito bardaku ?

     [+] [-]

, 2021-05-10 20:50, pirms 3 gadiem
ej dillēs rakstīja: Vai kàds zin, kas ir atbildìgais par šito bardaku ?
Daugavas halles direktors ir tas pats krans,kas stadionam,kas futbola izlasei par dargu,Liepajas tenisa halle,kura nevienam nav interesanta utt...Sanem hren zin cik algas,bet tolka nekada...Pilnigs idiots tada joma,ka sports...

     [+] [-]

, 2021-05-10 20:52, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Neizdomāju gan, bet redzu kā celtniecības firmas strādā citos valsts pasūtijuma objektos. Pie tam vēl atklāti saka, pofig par termiņu un soda naudām, tāpat pietiekami nopelnīs.
tur celtnieki apaksnieki savaca intrumentus un aizgaja...gandriz menesi...Valsts nedod piki,ja nav rezultata,bet uznemums kas buve registrets Igaunija..Ipasnieki latvieshi,te ari sakas kartejas bedas...Tu nemaksa ej...Isuma ta ir ka apsloksne nonak istajas rokas