Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Bruņotie spēki tiks iesaistīti hokeja pasaules čempionāta nodrošināšanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bruņotie spēki tiks iesaistīti hokeja pasaules čempionāta nodrošināšanā
Nacionālo bruņoto spēku pasākums. Foto: Armīns Janiks, Aizsardzības ministrija

11. maijā valdība lems par Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanu 2021. gada hokeja pasaules čempionāta organizēšanas darbu izpildē. Tas jau saskaņots noteiktajā kārtībā, tādējādi tiek lēsts, ka gaidāmais lēmums ir tikai formalitāte.

Pēc biedrības “Latvijas Hokeja federācija” (LHF) paustās informācijas, lai čempionāts sekmīgi norisinātos, īsā laika posmā ir jāveic milzīgs darba apjoms, turklāt esošo situāciju apgrūtina arī pašreizējie ceļošanas ierobežojumi un noteiktās epidemioloģiskās prasības saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanu. Līdz ar to LHF lūdza iesaistīt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvjus kā papildspēkus čempionāta organizēšanas procesā, veicot autovadītāju pienākumus. Tādējādi saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma 6. panta otro daļu (šajā likumā neparedzētu uzdevumu veikšanā NBS vienības drīkst iesaistīt ar Ministru kabineta rīkojumu) ir nepieciešams izdot atsevišķu Ministra kabineta rīkojumu, kas ļautu iesaistīt NBS čempionāta organizēšanas darbu izpildē, nodrošinot atbalsta sniegšanu čempionāta organizēšanā.

NBS ir apzinājuši 14 karavīrus, kuri sniegtu atbalstu čempionāta organizēšanā. Katrs no NBS pārstāvjiem tiks norīkots par autovadītāju ("Škoda" elektromobiļiem) kādai no komandām uz čempionāta laiku, veicot personu transportēšanu. Grafiks katram autovadītājam būs individuāls (atkarīgs no komandas spēļu un treniņu grafikiem), kas var svārstīties no plkst. 7.00 līdz 23.00. Pēc darba dienas beigām autovadītājs varēs atgriezties savā pastāvīgajā dzīvesvietā. Ar autovadītājiem tiks atsevišķi slēgts līgums par auto nodošanu – automašīnas tiks apdrošinātas ar OCTA un KASKO apdrošināšanām. Ņemot vērā situāciju saistībā ar Covid-19 infekciju, autovadītājiem reizi trijās dienās būs jāveic Covid-19 testi. Autovadītājiem tiks izsniegts apģērbs – "Škoda" jakas, bikses un apavi jānodrošina pašiem, bet jāievēro, ka militārajos formastērpos ģērbties nedrīkstēs.

Ņemot vērā biedrības “Latvijas Hokeja federācija” izteikto lūgumu un pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku likuma 6. panta otro daļu, tiks parakstīts rīkojums "Par Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanu 2021. gada IIHF Pasaules čempionāta hokejā organizēšanas darbu izpildē". NBS komandierim būs jānodrošina atbalsta sniegšanu čempionāta organizēšanas darbos atbilstoši pieejamiem resursiem.

2. februārī Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) izlēma noteikt Latviju kā vienīgo 2021. gada pasaules čempionāta rīkotājvalsti. Paredzētais čempionāts risināsies Rīgā no 2021. gada 21. maija līdz 6. jūnijam, sacenšoties 16 dalībvalstu izlasēm. Pasākums norisināsies tiks trīs vietās – “Arēnā Rīga”, Olimpiskajā sporta centrā un Daugavas ledus hallē. Tiek plānots, ka visas 16 komandas tiks izmitinātas vienā viesnīcā.

Izmantotie resursi:
mk.gov.lv

  +5 [+] [-]

, 2021-05-10 14:38, pirms 3 gadiem
Kāpēc bruņoto spēku karavīriem jāmaskējas PČ sponsoru jakās? Solīdāk būtu formastērpos!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 14:44, pirms 3 gadiem
Kādēļ NBS? Kādēļ ne Bolt šoferi? Būtu jautrāk

  +2 [+] [-]

, 2021-05-10 15:20, pirms 3 gadiem
Bujumbura rakstīja: Kādēļ NBS? Kādēļ ne Bolt šoferi? Būtu jautrāk
Jo karavīriem nav jāmaksā, viņi ir dienestā, nevis pelna, visu naudu rīkotāji var paturēt sev kabatās.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-10 15:21, pirms 3 gadiem
Cerams, ka "Sportacentrs" iesaistīsies kāda konkursiņa nodrošināšanā!
Slēpts komentārs: IAmJamesHarden

     [+] [-]

, 2021-05-10 15:51, pirms 3 gadiem
Vajag informēt jebaneku un citus strīpainos, ka NBSa snaiperis viņus Latvijas izlases spēļu laikā vēros caur optiku!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-10 18:33, pirms 3 gadiem
Varēja vēl NATO spēkus iesaistīt😅
Jautājums ekspertiem vai tad tie cilvēki ,kas ir bruņotajos spēkos nav jau vakcinēti pret Covid?

  +2 [+] [-]

, 2021-05-10 18:42, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Varēja vēl NATO spēkus iesaistīt😅
Jautājums ekspertiem vai tad tie cilvēki ,kas ir bruņotajos spēkos nav jau vakcinēti pret Covid?
Pagājšnedēļ sāka potēties. Šīs nedēļas beigās visi būs jau saņēmuši 1. vakcīnu

     [+] [-]

, 2021-05-12 17:46, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Varēja vēl NATO spēkus iesaistīt😅
Latvija ir NATO dalībvalsts un tās bruņotie spēki reizē ir arī NATO spēki.