Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Grabovskis saņems balvu par mūža ieguldījumu hokejā

Ints Megnis
Ints Megnis

Grabovskis saņems balvu par mūža ieguldījumu hokejā
Ēvalds Grabovskis pie astoņdesmito gadu "Dinamo" modeļa stūres
Foto: LHF

Latvijas Hokeja federācija nākamnedēļ pirmoreiz svinīgā ceremonijā rīkos pasākumu “Latvijas Gada balva hokejā”, godinot Latvijas hokeja izcilniekus. Šajā ceremonijā balvu par mūža ieguldījumu saņems Ēvalds Grabovskis.

Pasākums ar Latvijas hokeja profesionāļu līdzdalību notiks šī gada 6. jūnijā, plkst. 19:00 kinoteātrī “Splendid palace”.

“Esam ļoti gandarīti aizsākt jaunu tradīciju Latvijas hokejā,” saka LHF prezidents Aigars Kalvītis. “Ieguldījumu Latvijas hokejā sniedz ne tikai profesionāli sportisti, bet gan arī hokeja dzīves veidotāji, tiesneši, bērnu treneri, žurnālisti, vecāki. Tādēļ balva ir lielisks veids, kā godināt visus iesaistītos cilvēkus, īpaši izceļot labākos, novērtējot viņu ieguldījumu. Ceru, ka šī iedibināsies kā nozīmīga tradīcija arī turpmākajos gados."

Apbalvošanas ceremonijā tiks sveikti laureāti divpadsmit nominācijās:

nominācijanominācijanominācija
labākā hokejistelabākais jauniešu treneris (U-15; U17 un JAHL)labākais hokeja kluba dzīves organizators
labākais hokejistslabākais tiesnesislabākā hokeja halle
labākais pieaugušo trenerisgada hokeja notikumslabākā aizvadītās sezonas hokeja fotogrāfija
labākais bērnu treneris vecuma grupā līdz U-13labākais hokeja žurnālistsmūža ieguldījums hokejā

Jau šobrīd zināms, ka apbalvojumu par mūža ieguldījumu hokejā šajā sezonā saņems Ēvalds Grabovskis, kurš visu savu spēku un sirdi atdevis hokejam. Grabovskis kā spēlētājs pārstāvējis Rīgas “Daugava” meistarkomandu, pēc karjeras beigām trenējis Rīgas “Dinamo”, arī Bulgārijas un Polijas izlasi, klubus Vācijā un Polijā, tāpat Latvijas izlasi 1995. gada pasaules čempionāta B grupā, bet 1998. un 1999. gada pasaules čempionātā A grupā bija Leonīda Beresņeva asistents. Tieši Grabovskis pagājušā gadsimta 70. gadu otrajā pusē atvilināja uz Rīgu Beresņevu un vairākus citus talantīgus PSRS dzimušus hokejistus, piemēram, Vladimiru Durdinu. Bijušais Latvijas izlases aizsargs Oļegs Sorokins nodēvējis Grabovski par “treneri no citas pasaules”, jo PSRS laikā treneriem ierasta parādība bijusi bļaut uz hokejistiem, bet viņš neatceroties, ka Grabovskis kādreiz būtu bļāvis.

“Latvijas Gada balva hokejā” uzvarētājus anonīmā balsojumā noteica LHF valde, komitejas, "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandu pārstāvji, LHF biedri un Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta (LBJČH) komandu pārstāvji.

Arī turpmāk “Latvijas Gada balva hokejā” tiks pasniegta katras sezonas beigās.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6344/pirm...

  +4 [+] [-]

, 2019-05-30 12:11, pirms 5 gadiem
Nu ļoti pozitīvi iecere gribas teikt!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-30 13:28, pirms 5 gadiem
beidzot kāds sporta gada noslēguma pasākums Latvijā notiek pareizā laikā - jūnijā(sezonas beigās) nevis sezonas vidū pie ziemassvētku eglītes...
p.s. ceru, ka labākā hokejista balvu iedos Bļuģeram, viņa akcijas manās acīs ir augušas izsitot savu vietu un laiku pingvīnos, kā arī pasakot, ka izlasē spēlēs neskatoties uz līguma neesamību, ka tas neko neietekmēs un protams PČ paveica milzīgu darba apjomu...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-30 13:49, pirms 5 gadiem
Pēdējā laikā nau nekas dzirdēds par Grabovski,kā viņam iet,ko viņš dara!
Atceros normāls vecis bij..

  +2 [+] [-]

, 2019-05-30 14:18, pirms 5 gadiem
pelnīti