Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

A. Ābols: "Visi hokejisti, kuri šeit atrodas, var un grib spēlēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

A. Ābols: "Visi hokejisti, kuri šeit atrodas, var un grib spēlēt"
Artis Ābols un Latvijas izlase. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Ņemot vērā, ka kopā ar komandu nevar būt galvenais treneris Bobs Hārtlijs, šodien gatavošanos 2019. gada pasaules čempionātam hokejā Latvijas izlase sāka Arta Ābola vadībā. Viņš norādīja, ka prasības nav mainījušās un ka pirmajā nodarbībā nekādus pārsteigumus nav piefiksējis.

"Sagatavošanās posms ir oficiāli sācies, un prasības ir tieši tādas pašas, ko ieviesa Bobs. Spēlētāji ir sadalīti divās grupās, bet tāpat – sākam gatavoties. Rihardam Bukartam bija neliels savainojums, ko nācās ārstēt, bet visi pārējie pēdējā laikā laikam ir bijuši kustībā, darbībā. Pirmā nedēļa būs vērsta uz fizisko sagatavotību," plānu atklāja Ābols.

Pirmajā grupā šorīt laukumā devās spēlētāji, kuriem izlases krekla vilkšana mugurā nav ikdiena, kamēr otrajā grupā darbojās lielākā daļa līderu. Ābols norādīja, ka sadalīšana tiešām notikusi pēc spēku samēriem. "Noslēpt jau ir grūti. Ja teikšu, ka [Kaspars] Daugaviņš cīnīsies par vietu sastāvā, jūs neticēsiet. Viņš cīnīsies, bet – mēs esam tik, cik esam," norādīja Ābols. "Nekādu pārsteigumu nav, visi ir pozitīvi noskaņoti. Visi hokejisti, kuri atrodas šeit, var un grib spēlēt. Neviens nav piespiests ierasties."

Latvijas izlases kandidātu pulkā iekļauti arī divi hokejisti no pašmāju čempionāta – zelta medaļnieces uzbrucēji Rihards Marenis un Kārlis Ozoliņš. "Pagājušajā gadā bija deviņas pārbaudes spēles, šoreiz būs mazāk, tāpēc nevaram izskatīt tik plašu loku un dot iespējas spēlēt. Bet tad redzēsim, kuri brauks uz Franciju. Ikviens, kurš šeit atrodas, ir viens no. Redzēsim, kā viss saliksies kopā, kā sevi parādīs," teica Ābols.

"Marenis divas trešdaļas no sezonas nospēlēja Rīgas "Dinamo". Jā, pabeidza "Mogo", bet nav viņš Latvijas čempionāta hokejists – viņš ir "Dinamo" ar "Mogo" pieskaņu. Pašmāju čempionātam lielākais mīnuss ir fiziskā sagatavotība. Visu cieņu viņiem, bet treniņu ir mazāk nekā "Dinamo"," teica Ābols. "Marenis ir Ģirta Ankipāna atklājums un savā veidā – arī pārsteigums. To lomu, kas viņam tika atvēlēta "Dinamo", pildīja godam. Ar attieksmi un cīņassparu. Ar lomu tika galā, un viņš šeit ir pilnvērtīgs kandidāts."

"Ar Bobu esam strādājuši kopā, un viņš jau teica: "Tu zini, kas ir darāms." Katru dienu varbūt nesazināmies, jo spēles dienās viņam pietiek darāmā, taču runājām pirms sērijas piektās spēles un apspriedām, ko darīsim pirmajā nedēļā. Visus sarakstus un sadalījumus viņš zina, ir lietas kursā. Gan man, gan viņam ir provizoriski zināms, kuri brauks uz Franciju. Ideja mums ir viena. Komunikācija notiek," priekškaru treneru attiecībās pavēra Ābols.

"Es nesūdzos – man patīk," par iespēju vadīt Latvijas izlases treniņus teica Ābols. "Viss notiek, kā tam jānotiek. Apstākļi sakrita tā, lai gan jau pagājušajā gadā varēja paredzēt, ka tā būs."

"Mums ir tikai sešas pārbaudes spēles. Atbraucam no Francijas, jau pēc dienas ir divas spēles pret Krieviju. Skaidrs, ka paplašinātais sastāvs pēc tām spēlēm būs jāgriež nost. Tad trenēsimies vienā grupā, būs cita veida treniņi – vairāk ņemsim taktiku. Pirmajā nedēļā praktiski nepieskarsimies, bet pēc tam laika vairs nebūs daudz. Un diez vai Bobs būs uz Krievijas spēlēt, tātad viņam paliks tikai divi pārbaudes mači," ainu ieskicēja Ābols.

     [+] [-]

, 2019-04-08 19:11, pirms 6 gadiem
Varēja pateikt sadalījumu pa grupām.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 20:16, pirms 6 gadiem
raivis77 rakstīja: Varēja pateikt sadalījumu pa grupām.
To varētu kāds žurnālists izdarīt, kurš spēj atpazīt hokejistus pēc sejām.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-08 20:40, pirms 6 gadiem
Ja foto ir up-to-date, tad sadalījums ir skaidri redzams bildē..

     [+] [-]

, 2019-04-09 09:42, pirms 6 gadiem
arī šo Gata Kreicera rakstu TVnetā Brože ir nozadzis, jo nav norādījis oriģinālu un nav ielicis saiti uz TVnet.
https://www.tvnet.lv/6564462/artis-...

Brože - zaglis jeb plaģiators!