Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Roberts Bukarts: "Treneris teica, ka kanādieši negrib spēlēt kā komanda"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Roberts Bukarts: "Treneris teica, ka kanādieši negrib spēlēt kā komanda"
Roberts Bukarts
Foto: Sipa/Scanpix

2018. gada pasaules čempionātā hokejā Latvijas valstsvienība šovakar pulksten 21:15 spēkosies ar kanādiešiem. Komandas kapteinis Roberts Bukarts pirms dueļa sacīja, ka Latvijas izlase pārbaudes spēlē pret Kanādu un Latvijas izlase tagad – tās ir divas dažādas komandas.

Latvijas un Kanādas izlases iepriekšējoreiz tikās 1. maijā – pārbaudes spēlē, kas notika Rīgā. Laukuma saimniekiem izdevās veiksmīgs cīņas ievads, tomēr turpinājumā izpaudās sāncenšu pārsvars meistarībā, kas noveda pie zaudējuma ar 1:6. Vienīgos vārtus latviešiem guva Rodrigo Ābols, kurš pielaboja metienu no zilās līnijas.

"Grūti spriest, jo viņiem puse komandas bija tikko sabraukusi kopā – kāds bija tikko sācis trenēties, kāds nebija ticis Stenlija kausā un pirms tam atpūtās," par mācību, ko devusi pārbaudes spēle pret kanādiešiem, teica Roberts Bukarts. "Viņi tobrīd izskatījās daudz savāktāki un labāki nekā mēs. Taču mēs turnīra laikā esam labi progresējuši, un tas ir pats galvenais. Ja salīdzinām Latvijas izlasi, kas spēlēja Rīgā, un to, kas spēlē tagad, tad tās ir divas dažādas komandas."

"Var labi iesākt, bet ko darīt, ja otrā un trešā trešdaļa vairs nav labas? Labi ir jāspēlē visas 60 minūtes. Skaidrs, ka jābūt gataviem spēles sākumam – jau no sākuma jāliek kanādiešiem sajust, ka nekāda pastaiga nebūs, ka esam atnākuši cīnīties par punktiem. Un tad jau redzēsim, kā iegrozīsies spēle," pauda komandas kapteinis, kurš piecās spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

"Skaidrs, ka viņiem visi ir Nacionālās hokeja līgas spēlētāji, zvaigznes. Mums jābūt kā komandai. Ja būsim kā komanda un kā ģimene, tad mums ir iespējas. Treneris teica, ka viņi īpaši negrib spēlēt kā komanda – vairāk grib kā zvaigznes. Jācenšas palīdzēt Gudim ieiet spēlē. Cerams, ka viņš nostāvēs kā Sočos," teica Bukarts.

"Mazliet izkustējāmies, jo vakar bija brīvdiena," par treniņā paveikto teica Bukarts. "Varējām beidzot izgulēties, pavadīt laiku istabās un atpūsties. Pirmā brīvdiena kopš, es pat nezinu, laikam Slovākijas pārbaudes spēles. Baigi sen bija brīvdiena. Atpūtāmies, komandai kopā bija vakariņas." Uz jautājumu, vai bijusi nepieciešamība izvēdināt prātu un nedomāt par hokeju, komandas kapteinis atbildēja ar skatu nākotnē. "Nav palikušas tik daudz spēles. Pēc tam varēs vēdināt visu vasaru."

  -2 [+] [-]

, 2018-05-14 15:24, pirms 6 gadiem
Varbuut muuseejie var vienoties ar CAN. izlasi pamatlaikaa nospeeleet neizskirti. Latvijas izlasei treneris ir speciaalists no KANAADAS.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-14 16:41, pirms 6 gadiem
Kalendārs, īstenībā, priekš LV lielisks - vari bez stresiņa uzspēlēt pret Kanādu, ieiet cīņa caur labu sparinga partneri un rīt būt labā formā pret īstajiem pretiniekiem.

Dāņiem nav nevienas no šīm priekšrocībām.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-14 17:17, pirms 6 gadiem
janis_silmalis_195741447853504 rakstīja: Varbuut muuseejie var vienoties ar CAN. izlasi pamatlaikaa nospeeleet neizskirti. Latvijas izlasei treneris ir speciaalists no KANAADAS.
un tas dos pilnīgi neko...tikpat liela jēga ir ar trampu sarunāt lai viņš katrā teikumā iepin latvijas vārdu...