Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Zīle: "Mēs jau smejamies, ka esmu labākais atbalstītājs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zīle: "Mēs jau smejamies, ka esmu labākais atbalstītājs"
Kristaps Zīle kopā ar Latvijas izlasi
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāta debitants Kristaps Zīle pirmajos mačos bija Latvijas izlases pamatsastāvā, bet kopš graujošā zaudējuma somiem viņš tiek pieteikts kā septītais aizsargs. Tomēr 20 gadus vecais Zīle par to nepārdzīvo un cenšas uzmundrināt komandas biedrus pirms izšķirošajām spēlēm.

"Mēs jau smejamies, ka esmu labākais atbalstītājs. Uzkurinu soliņu – cenšos palīdzēt vismaz tādā veidā. Lai nav tā, ka sēžu ar nokārtu galvu, ielīdis sevī un bēdājos, ka nespēlēju. Tieši pretēji – cenšos palīdzēt komandai, atbalstu čaļus, pēc labi padarīta darba, pēc bloķētiem metieniem uzsitu uz pleca. Esmu daļa no komandas," norādīja Kristaps Zīle. Lai gan viņa loma pēdējos mačos bija mazāka nekā turnīra ievadā, pret Kanādu un Dāniju aizsargs atkal būs rotācijā, jo no ierindas izkritis Uvis Balinskis.

"Dziedājis vēl neesmu," par komandas uzmundrināšanu ar smaidu saka Zīle, pirms mirkļa no ģērbtuvēm kādam velkot līdzi Prāta Vētras dziesmai. "Ja nobloķē metienu un pēc tam kāds pasaka, ka esi malacis, tas tomēr iedod sajūtu, ka kāds novērtē tavu darbu. Tas iedod pacilātu sajūtu, un pēc tam gribas to visu atkārtot." Zīle piedalījies visos piecos mačos, vidēji laukumā pavadot 3:52 minūtes.

Gan spēlējot Latvijas valstsvienībā, gan Rīgas "Dinamo" Zīlem metienu bloķēšana ir ikdiena, tomēr aizsargs teica, ka nekāda māksla aiz tā neslēpjas. "Pirmkārt, jāatrod metiena līnija, lai ripa vienkārši nevarētu aizlidot garām. Otrkārt, jāmāk sagrupēties, lai nebeidzas pārāk sāpīgi. Vairāk nekā nav – nav nekādas speciālas tehnikas. Galvenais ir gribasspēks – gribi vai negribi nobloķēt to metienu," teica aizsargs. Uz jautājumu, vai reizēm negribas bloķēt metienus, viņš atbildēja, ka "nekad tā nav bijis".

Pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase kanādiešiem Rīgā piekāpās ar 1:6. Laukumā devās vairākas spožākā kaluma zvaigznes, protams, priekšgalā bija Konors Makdeivids. "Jābūt gatavam, ka viņi reiz spēlēs pret tevi," par tikšanos ar Nacionālās hokeja līgas spīdekļiem teica Zīle. "Galvenais – koncentrēties. Jābūt ar galvām iekšā spēlē, jākapā, jāskrien, jāsitas, un tad jau viss būs kārtībā."

Mūsējiem pieveikt kanādiešus pasaules čempionātā nav izdevies, bet 2015. gadā par kārtīgu izrādi parūpējās U18 izlase, lai gan beigās tika piedzīvots zaudējums ar 6:11. Pēc pirmās trešdaļas Latvija bija vadībā ar 3:2, un rezultātu atklāja tieši Zīle. Kā vienai, tā otrai komandai no šī mača sastāvā ir trīs spēlētāji. Latvijai: Zīle, Rūdolfs Balcers un Kristiāns Rubīns. Kanādai: Mets Barzals, Antonī Boviljē un Tomā Šabo. "Bija parasts uzmetiens. Man liekas, ka bija arī rikošets, un beigās ripa nonāca vārtos. Pret viņiem būs grūti izspēlēt superkombinācijas uz tukšiem vārtiem. Jāmet, jābūt cilvēkiem vārtu priekšā, lai vārtsargs neko neredz, jāstumj iekšā ar gaļu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-13 21:04, pirms 6 gadiem
Zīle ir īsts vīrs, visu cieņu. Bloķēt ar ķermeni ripu, kas pēc aizsarga šķīliena lido ar ātrumu 170 km/h, tur vajag dūšu.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-13 21:16, pirms 6 gadiem
Zīlem nav ne vainas, būs lietaskoks, tik pagaidām ik pa laikam sanāk parupjas kļūdas, no kurām vaļā jātiek. Ar laiku un pieredzi gan jau viss atnāks. Pret Kanādu būs kārtīga mācībstunda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-14 07:57, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Diemžēl nekāds tur lietas koks nebūs. Balisnskis jau iepriekšējā gadā viņa vecumā jau bija stabīla izlases vērtība, netunājot jau par šogadu, bet Zīle tikai beņki silda. Labāk lai šis turpiuna apjūsmot NHLiešus ja reiz pats nav sanācis par lietas koku.
Nu, Balinskis ir izņēmums. Loti maz ir bijuši tādi aizsargi, kuri 20-21 gada vecumā izlasē ir spēlējuši tādu lomu, varbūt tikai Kārlis Skrastiņš savulaik