Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Razgals pirms spēles pret Kanādu: "Laukumā ejam tikai ar vienu domu – uzvarēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Razgals pirms spēles pret Kanādu: "Laukumā ejam tikai ar vienu domu – uzvarēt"
Frenks Razgals
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu nav sasniegusi kopš 2009. gada. Iespēja lauzt sēriju būs otrdienas vakarā, kad jāuzvar laukuma saimnieki dāņi, taču pirms tam jāaizvada mačs pret Kanādas valstsvienību. Kā norādīja 21 gadu vecais uzbrucējs Frenks Razgals, komandas uzdevums katrā spēlē paliek nemainīgs – jāiet un jācīnās par uzvaru.

"Uzvara pret Vāciju – tā jau ir vēsture. Gatavojamies nākamajai spēlei. Protams, visiem ir labs noskaņojums – saprotam, kādā situācijā atrodamies, un viss ir mūsu rokās," pēc aizvadītā treniņa teica uzbrucējs Frenks Razgals. Viņš bija viens no sešiem vakar spēlējušajiem hokejistiem, kuri uz ledus devās arī šodien. Lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, mūsējiem noslēdzošajā spēlē jāuzvar laukuma saimnieki dāņi. Savdabīgi, ka situāciju nemainīs pat uzvara pret Kanādas izlasi.

"Tas jālemj treneriem, bet mēs laukumā ejam tikai ar vienu domu – uzvarēt. Visi labi saprotam, ka pret Dāniju būs svarīgākā spēle šajā turnīrā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet domāju, ka pret Kanādu gatavosimies kā jebkurai citai spēlei," teica Razgals. Viņš laukumā devies visos piecos mačos, vidēji uz ledus pavadot 6:13 minūtes.

Latvijas nākamā pretiniece Kanādas izlase vakar piedzīvoja zaudējumu pret somiem – 1:5. "Paskatījos, kā tika gūti vārti, bet nezinu, vai visi redzējuši. Pirms pasaules čempionāta spēlējām pret kanādiešiem. Zinām, ka viņiem ir labs sastāvs un ka viņiem vārtsargu līnija ir diezgan pieklājīga. Varbūt pret somiem nebija viņu diena, taču rīt būs jauna diena," sāncenšu sniegumu komentēja uzbrucējs, kurš piecās spēlēs pa pretinieku vārtiem metis divas reizes un vienreiz pārkāpis noteikumus.

"Hokejs ir komandas sports – galvenais, lai komanda gūst svarīgas uzvaras. Savu sniegumu nevērtēju. Vienmēr varētu labāk, gribētu pienesumu ar gūtajiem vārtiem, bet prieks, ka komandai izdodas uzvarēt," teica Razgals. Viņš pasaules čempionātā debitēja pērn, aizvadot tikai divas spēles. "Bija pavisam cita situācija – lielāko daļu spēļu skatījos tribīnēs. Šogad man dod spēlēt, treneri tic. Protams, spēles laiks nav tik liels kā vadošajām maiņām, bet jāpriecājas par to, ka vispār tiek dota iespēja. Mans darbs ir iet laukumā un cīnīties par katru centimetru, palīdzēt komandai, cik vien ir manos spēkos."

Viņa tēvs Aigars, kurš piecas reizes kļuva par Latvijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, tomēr uz pasaules čempionātu nedevās ne reizi, mačus vērojot mājās. "Viņš pēc katras spēles pasaka, ko varēju izdarīt vienā vai otrā situācijā. Ja vajag – paslavē. Ja vajag – kritizē. Viņš ir priecīgs par uzvarām."

"Atbraucām spēlēt hokeju, aizstāvēt savu un valsts godu, tāpēc uz sadzīves lietām pārāk neskatāmies. Ēst ir kur, padzīvoties ir kur, ar to pilnīgi pietiek," sadzīves apstākļus 40 kilometrus attālajā Silkeborgā komentēja Razgals. "Dažreiz ir iespēja ar autobusu aizbraukt līdz Herningas centram, tomēr pārsvarā visi turpat iziet ārā un pastaigājas. Blakus ir upe – var aiziet un paelpot svaigu gaisu, atpūtināt prātu." Ar peldēšanu gan neviens nenodarbojas, un arī makšķeres nevienam līdzi neesot – ir tikai nūjas.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-13 16:02, pirms 6 gadiem
Viss ir pavisam vienkārši. Zaudējums pamatlaikā = pret Dāniju nepieciešami 3 punkti. Jebkas cits = pret Dāniju pietiekami ir 2 punkti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-13 16:05, pirms 6 gadiem
Pret Kanādu visu spēli aizvadīt ar vienu aizsargu (Oskaru Cibuļski visas 60 minūtes, mīnus tās, ko viņš sēdēs uz sodīto soliņa) un 4 uzbrucējiem. Pret Dāniju Cibuļski atpūtināt ceturtdaļfinālam.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-13 16:43, pirms 6 gadiem
Man jau gan liekas ka vajadzeetu pirmajaa perioda iet uz pilnu banku, bet ja nesanaak tad labaak atlaist gaazi, jo pret Daaniju taa pat buus izskiroshaa speele.
Jo neticu ka gan Lat gan Ger var uzvareet Can.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-13 17:02, pirms 6 gadiem
Jāpiekrīt Ābramam.
Tikai pajoļi "cīnās par uzvaru katrā spēlē" un par "katru kvadrātcentimetru"
Gudri sportisti spēkus sadala.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-13 18:43, pirms 6 gadiem
Un ko viņam teikt? Pret Kanādu ejam paslidot? Un vienkārša ''atspēlēšana'' komandu principā var ietekmēt sliktāk, nekā nogurums..

  -1 [+] [-]

, 2018-05-13 18:49, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Viss ir pavisam vienkārši. Zaudējums pamatlaikā = pret Dāniju nepieciešami 3 punkti. Jebkas cits = pret Dāniju pietiekami ir 2 punkti.
3 punkti pret Kanādu = 1 punkts pret Dāniju, bet Kanāda brauc mājās. Lai gan stipri šaubos, vai 1 punkts pret Dāniju ir daudz vienkāršāk iegūstams, kā divi.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-13 18:56, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Jāpiekrīt Ābramam.
Tikai pajoļi "cīnās par uzvaru katrā spēlē" un par "katru kvadrātcentimetru"
Gudri sportisti spēkus sadala.
Kaa tur kautko var sadalit pajoli??? Kapec visi iespringusi par 4 vietu, nevis piem 3,2 grupa??? tipiska Latviesu domasana!!!!

     [+] [-]

, 2018-05-13 19:22, pirms 6 gadiem
Daanijas izlasei buus atpuuta, kameer muuseejie rausies vaiga sviedros ar CAN izlasi. Gruuti teikt, kaa buutu labaak. Cerams, ka treneris to zin.

     [+] [-]

, 2018-05-13 21:19, pirms 6 gadiem
Kanadciem kranti! Tīri 5:1 Pa periodiem 0:0, 1:1, 4:0 Šie fizuhā saplīsīs un aklimatizācijā.

     [+] [-]

, 2018-05-13 22:08, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Kaa tur kautko var sadalit pajoli??? Kapec visi iespringusi par 4 vietu, nevis piem 3,2 grupa??? tipiska Latviesu domasana!!!!
Tātad, tu nesaproti tik elementāru lietu, kā var sadalīt spēkus, bet par pajoli sauc mani?