Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:167, Did:0, useCase: 3

Jānis Stepītis: "Es ticu izlasei!"

Andrejs Siliņš

Jānis Stepītis: "Es ticu izlasei!"
Jānis Stepītis

Otrdienas „Sporta studijā” LTV 7 ciemojās Latvijas hokeja federācijas preses sekretārs, komentētājs Jānis Stepītis. Tā nu šoreiz sanācis, ka pats preses sekretārs šoreiz netika paņemts uz Kanādu, jo izlases delegācija izrādījusies pārāk liela.

Studijas tēma – aizvadītās divas Latvijas izlases spēles pasaules čempionātā Kanādā un prognozes pirms izšķirošās cīņas ar Slovēniju. Tagad jau rezultāts visiem zināms, bet arī otrdienas vakarā „Sporta studijas” viesis izteica pārliecību, ka beidzot pašiem ir jāgūst vārti un slovēņi jāuzvar.

Pats turnīra sākums mūsējiem ne sevišķi padevies, tomēr :”Mēs taču spēlējām pret divām izcilām komandām , turklāt viņiem ierastā vidē.” Turnīra sākumā vēl nekāda traģēdija nav notikusi, kaut arī iemesla svinībām arī nav.

„Nullīte gūto punktu ziņā pēc divām spēlēm - tas ir viens, bet nav vēl gūto vārtu līdzšinējās spēlēs un domāju, ka paši hokejisti un treneri to ļoti pārdzīvo. Tiesa, momenti bija arī pirmajās spēlēs, bet neveicās ar realizāciju. Latvijas izlase pirmajās spēlēs darbojās tā, kā ļāva pretinieks un ja jau amerikāņi un kanādieši dominēja laukumā, mēs vienkārši nevarējām uzspiest savu spēles stilu, atlika piemēroties pretiniekiem.”

Jānis Stepītis uzskata, ka turpmāk labāk jādarbojas arī savu vārtu priekšā, neļaujot pretiniekam izdarīt brīvus metienus un vispār tik bieži uzbrukt no pašas vārtu priekšas. Ja netiek galā aizsargi, jānāk palīgā uzbrucējiem.

Otrajā spēlē pret Kanādu bijis grūti ko izdarīt, jo mājiniekiem ir ļoti spēcīga izlase.„Kanādas izlase uz pasaules čempionātiem gadu gaitā jau sāk formēt arvien nopietnākas komandas, tagad nav kā 80.gadu vidū, kad izlase bija tīrie studenti un amatieri.”

Treneri noteikti bija noskaņojuši hokejistus cīņai pret kanādiešiem, bet viens ir ko teikt pirms spēles un otrs – visu to realizēt. „ Mūsu spēlētāji pie tāda ātruma un tādas fiziskās cīņas nav pieraduši, turklāt spēles notiek nedaudz mazākā laukumā.”

Jānis Stepītis domā, ka treneri vēl vairāk varētu izmantot Raiti Ivanānu, sevišķi vārtu priekšā cīņā vairākumā. „Policista statusa jau pasaules čempionātos nekad nav bijis, tas nav kā NHL, te jāmeklē cits pielietojums šādiem spēlētājiem.”

Daži skatītāji jautāja par Oļega Znaroka kompetenci vadīt komandu, taču studijas viesis atspēkoja šīs šaubas. Znarokam esot liela autoritāte izlasē, viņa teiktajā ieklausoties, turklāt spējas apliecinot arī Krievijas superlīgas kluba MVD izvēle par galveno treneri.

Šogad it kā jubilejas čempionāts, turklāt tas notiek Kanādā, tomēr organizācija neesot tajā augstākajā līmenī. To apstiprināja gan Jānis Stepītis, gan reportāžā no Kanādas vēstīja Dāvids Ernštreits .”Galvenais Kanādā tomēr ir Stenlija kausa izcīņa un lai arī tajā vairs nespēlē neviena kanādiešu komanda, tas tomēr ir primārais notikums. ASV – Kanāda tādēļ vien otrdien spēlē četros pēcpusdienā nevis vakarā. Tā vispār esot vienīgā spēle, uz kuru pagaidām izpārdotas visas biļetes.”

Šajā pasaules čempionātā visi finālā gaida vienu – Kanādas spēli pret Krieviju. Tad gan būšot milzu ažiotāža, līdzīgi kā tas bija Turīnas Olimpisko spēļu play –off. Latvijas uzdevums iekļūt pirmajā desmitniekā un Jānis Stepītis tic, ka tas tikšot arī īstenots.

- Vai nav tā, ka citās valstīs hokeja līmenis aug, bet mums krītas?
- Domāju ka nē, tas līmenis vienkārši izlīdzinās...
-Vai Znaroks varēs savienot darbu izlasē un Krievijas klubā ??
- Ir treneri, kas strādā gan klubā, gan izlasē, viss būs atkarīgs no rezultātiem šajā čempionātā, tad varēs lemt...
-Vai Rīgas Dinamo cels mūsu izlases līmeni, ja Kazahstānas hokejs to nepierāda?
-Par to vispār es stipri šaubos, jo viss jau jāsāk no sava čempionāta un tad jātiecas uz augšu. Gan Kazahstānas, gan Ukrainas izlases bāzes klubi spēlēja Krievijas augstākajā līgā, bet izlases elites grupā neiekļuva.
-Vai LHF ir tikai Kirovs Lipmans?
-Viņš noteikti nav vienīgais, kaut ir valdes priekšsēdētājs, ir valdes locekļi, štata darbinieki federācijā kopā ir kādi 10 – 12, vēl jau ir ārštata darbinieki dažādās komitejās.

  +5 [+] [-]

, 2008-05-07 11:27, pirms 16 gadiem
Nesaprotu, kā var LHF preses sekretārs čempionāta laikā atrasties Latvijā, nu nespēju ierubīties, tas taču galvenais cilvēks caur kuru vispār kautkāda saziņa/darbība notiek jebkurā jautājumā!

  +4 [+] [-]

, 2008-05-07 11:43, pirms 16 gadiem
Visus jautājumus risina Kira

  +2 [+] [-]

, 2008-05-07 11:45, pirms 16 gadiem
shitaa rakstīja: Nesaprotu, kā var LHF preses sekretārs čempionāta laikā atrasties Latvijā, nu nespēju ierubīties, tas taču galvenais cilvēks caur kuru vispār kautkāda saziņa/darbība notiek jebkurā jautājumā!

hmmm, preses sekretaars vai masieris? protamsd, ka masieris!

     [+] [-]

, 2008-05-07 12:14, pirms 16 gadiem
Kirovs-hokeja dievs Latvijā-pilda visas funkcijas!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 13:06, pirms 16 gadiem
Līdzīgs Martinam Dukuram

     [+] [-]

, 2008-05-07 13:25, pirms 16 gadiem
Pārsteigums, ka Stepītis izsakās negatīvi par "Dinamo", biju pārliecināts, ka viņš ir Kiras ķēdes suns.

     [+] [-]

, 2008-05-07 19:39, pirms 16 gadiem
Izlasiet SA, ko par Latviju baltkrievu žurnālistiem saka Fazels:"Latvijā visu nosaka viens cilvēks- Kirovs Lipmans"

     [+] [-]

, 2008-05-08 11:21, pirms 16 gadiem
Tas Dinamo projekts izgāzīsies,tas viss,lai noliktu pie vietas Lipmanu un Kaziols būtu pirmais

     [+] [-]

, 2008-05-08 17:57, pirms 16 gadiem
chaks noris rakstīja: Līdzīgs Martinam Dukuram

Es teiktu, ka Tomasam līdzīgāks!