Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:167, Did:0, useCase: 3

Pret Kanādu pavisam bezcerīgi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pret Kanādu pavisam bezcerīgi
Foto: AFP

Svētdienas vakarā pasaules čempionātā hokejā pavisam bezcerīgu zaudējumu pret turnīra mājiniekiem kanādiešiem piedzīvoja Latvijas hokejisti - 0:7.

Pirmais periods: auksta duša.
Šo maču mūsējie aizvadīja neparastajās retro formās, kurās Latvijas izlase spēlēja 1936. gada Olimpiskajās spēlēs. Jau spēles sākumā kanādieši ņēma iniciatīvu savās rokās un trešajā minūtē pēc ilgstoša uzbrukuma atklāja rezultātu – Patriks Šārps no diezgan tuvas distances trāpīja Edgara Masaļska sargāto vārtu tuvējā stūrī. Ilgi nebija jāgaida arī līdz otrajiem vārtiem – ceturtajā minūtē aizsargs Maiks Grīns nodemonstrēja savu individuālo tehniku, apspēlējot gan aizsargu, gan Masaļski. Pie 2:0 spēle mazliet nomierinājās un mūsu vārtsargam darba palika mazliet mazāk. Savukārt 10. minūtē, pateicoties Mārtiņa Cipuļa pūlēm, Latvijas izlase tika pie pirmā vairākuma. Diemžēl tas bija neveiksmīgs, tika izdarīts tikai viens patāls uzmetiens. Uzreiz pēc mazākuma izturēšanas kanādieši panāca 3:0 – Denijs Hītlijs 13. minūtē ar pamatīgu šķēlienu raidīja ripu vārtos.

Pirmos trīs vārtus Kanāda nepiespiestā manierē guva, spēlējot vienādos sastāvos, tāpēc pēc tam, kad 15. minūtē uz noraidīto soliņa devās Guntis Galviņš, šķita, ka vairākumā kritīs arī ceturtie vārti. Tomēr mazākumā mūsējo sniegums bija veiksmīgs un Masaļskim nemaz tā īsti nebija jāiesaistās spēlē. 18. minūtē labāko uzbrukumu periodā izveidoja latvieši – Lauris Dārziņš piespēlēja Miķelim Rēdliham, kurš uz pauzes apspēlēja pretspēlētāju un bīstami meta pa vārtiem, taču kanādiešu vārtsargs Paskāls Leklērs bija vietā. Pēc brīža Miķelis atkal bija aktīvs un meta, parādot, ka ātruma ziņā ar hokeja dzimtenes pārstāvjiem ir iespējams konkurēt. Trešdaļas izskaņa gan atkal bija neveiksmīga, jo noraidījumu nopelnīja Viktors Bļinovs. Pirmajā periodā šo mazākuma daļu mūsējie izturēja, taču vēl minūti mazākumā bija jāspēlē arī otrās trešdaļas sākumā. 3:0 Kanādas labā pēc spēlētām 20 minūtēm.

Otrais periods: par traku...
Perioda sākums sanāca vēl sliktāks nekā pirmajā trešdaļā – šoreiz trešdaļas sākumā Kanāda ātri iemeta trīs ripas. Trešdaļu bija jāsāk mazākumā un šķita, ka tas tiks izturēts, tomēr pašās pēdējās vairākuma sekundēs Riks Nešs guva vārtus un panāca 4:0 Kanādas labā. Uzreiz pēc tam pēc precīza Martina Sentluī metiena 5:0, bet vēl pēc mirkļa krita arī sestie vārti – šoreiz atzīmējās Kriss Kunics (6:0). Nomācošs brīdis... Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks Masaļska vietā vārtos sūtīja Sergeju Naumovu.

Piektajā minūtē Armands Bērziņš pārkāpa noteikumus un atkal mazākumā latvieši izskatījās cienīgāk nekā vienādos sastāvos – kanādieši neko sakarīgu neizveidoja. Pēc tam cīņa iegāja mierīgākā gultnē, un mūsu komanda atzīmējās ar Laura Dārziņa un Cipuļa metieniem. Netrūka arī skaistu epizožu, kad vārti tomēr netika gūti. Tā otro vārtu guvējs aizsargs Grīns uz vietas apspēlēja pāris mūsējos un gandrīz arī Naumovu, bet latvieši atbildēja ar masīvu uzbrukumu, kurā piedalījās Dārziņš, Galviņš, M. Rēdlihs.

13. minūtē 7:0 panāca Riks Nešs, kurš viegli iemeta no vārtu priekšas pēc labas Raiana Geclafa piespēles. Mūsējo pūles beidzot gūt pirmos vārtus ne tikai šajā spēlē, bet arī visā turnīrā nekādi nevainagojās panākumiem – pat pēc lieliska Cipuļa metiena no tuvas distances „devītniekā” Leklērs spēja noreaģēt un ripu tvert. Vēl daži uzbrukumi, Agra Saviela, vēlāk Krišjāņa Rēdliha metiens un atkal nekā. Metienu attiecība tobrīd pieklājīga (19:23), bet rezultāts nepavisam. Latviešu aktivitātes vismaz noveda pie kanādieša Grīna noraidījuma, kas ļāva periodu noslēgt vairākumā. Pašā trešdaļas noslēgumā pie metiena no labas pozīcijas tika Aleksandrs Ņiživijs, taču Leklērs bija savu uzdevumu augstumos. Noslēdzoties otrajam periodam 7:0 Kanādas labā.

Trešais periods: Ivanāns grib piekaut Geclafu.
Periods sākās ar Alekseja Širokova noraidījumu, un mazākums atkal mūsējo izpildījumā bija sekmīgs. Līdzīgos sastāvos latvieši spēlēja aktīvi, un Bērziņš neiemeta ripu vārtos ar diviem mēģinājumiem no ļoti labas pozīcijas. Pēc tam vārtu priekšā ripu neuztvēra Cipulis, savukārt Jāņa Sprukta, Kaspara Daugaviņa un Dārziņa saspēlē beidzās ar kanādieša noraidījumu. Vēlreiz varēja pārliecināties, ka vairākuma izspēle pret spēcīgu pretinieku mūsējo izpildījumā ir saraustīta un haotiska, ar acīmredzamu problēmu ieiet pretinieka aizsardzības zonā. Spēles turpinājumā Kanādas hokejisti sāka spēlēt mierīgāk, sagādājot mazāk darba Naumovam. Šādā gaisotnē pēc Daugaviņa metiena pat izvirzījāmies vadībā pēc metienu skaita (27:26), bet ko tas dod, ja tablo rāda 0:7?

Širokovs 12. minūtē "apzaga" kanādiešu aizsargu un piespēlēja Cipulim, kura metienu no vārtu priekšas bloķēja pretinieks. Pēc brīža lielisku iespēju neizmantoja Geclafs, kuru vēlāk arī rupji nogrūda Raitis Ivanāns. Geclafs parādā nepalika un iesita Ivanānam, kurš ne pa jokam aizsvilās un gribēja kanādieti sodīt par šādu atļaušanos, tomēr tiesneši spēja latvieti noturēt. Ivanānam par šādu uzrīkoto "akciju" iedeva piecas plus 20 minūtes, kas iespējams liegs viņam dalību mačā ar Slovēniju.

Pēc Herberta Vasiļjeva noraidījuma mūsējiem pilnas divas minūtes bija jāspēlē mazākumā trijatā pret pieciem (joprojām spēkā bija Ivanāna piecu minūšu sods). Gods kam gods, šādā situācijā latvieši izturēja, neļaujot kanādiešiem iemest astotos vārtus. Arī Naumovs pelnījis uzslavas - savu pavadīto laiku uz ledus mūsu veterāns pavadīja teicami. Spēlei beidzoties – 7:0 Kanādas pārliecinoša uzvara.

Par labāko mūsējo rindās šajā spēlē pelnīti atzina Miķeli Rēdlihu, bet Kanādas zvaigzne nr.1 pret Latviju - vārtsargs Leklērs. Kanāda izcīnījusi otro uzvaru, bet latviešiem otrais zaudējums ar skumju kopējo vārtu attiecību - 0:11...

Pasaules čempionāts hokejā.
B apakšgrupa.
Kanāda – Latvija 7:0 (3:0, 4:0, 0:0)

Vārti: 02:35 1:0 Sharp (Mayers, Jovanovski), 03:45 2:0 Green (Heatley), 12:15 3:0 Heatley (Getzlaf), 21:03 4:0 Nash (Heatley, Burns, vair.), 22:00 5:0 St Louis (Spezza), 22:42 6:0 Kunitz (Roy), 32:20 7:0 Nash (Getzlaf, Heatley).
Vārtsargi: Leclaire – Masaļskis
Metieni: 37:30 (13:10, 11:13, 13:7)
Soda minūtes: 8:39
Latvijas izlases virknējumi: Masaļskis - Pujacs, Reķis, Širokovs, Sprukts, Cipulis - K.Rēdihs, Jerofejevs, Daugaviņš, Vasiļjevs, Ņiživijs - Laviņš, Galviņš, M.Rēdlihs, Bērziņš, Dārziņš - J.Rēdlihs, Saviels, Štāls, Bļinovs, Ivanāns.
Kanādas izlases virknējumi: Leclaire- Jovanovski, Statios, Chimera, Getzlaf, Roy - Hamhuis, Bouwmeester, Kunitz, Spezza, Mayers - Keith, Burns, Staal, Toevs, Doan - St.Louis, Green, Nash, Sharp, Heatley.

B apakšgrupa U UP ZP Z +/- P
Kanāda 2 0 0 0 12:1 6
ASV 1 0 0 0 4:0 3
Slovēnija 0 0 0 1 1:5 0
Latvija 0 0 0 2 0:11 0

Saistītie raksti:
Pēc 1. perioda: Latvija - Kanāda 0:3
Pēc 2. perioda: Latvija - Kanāda 0:7

Piedalies spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”

Prognozē sekmīgākos Latvijas izlases spēlētājus ikvienā mūsējo spēlē un laimē vērtīgas balvas. Lai piedalītos spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”, spied šeit.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 434 komentāri

 +96 [+] [-]

, 2008-05-05 00:41, pirms 16 gadiem
Ja Ivananam par kko tadu iedeva 5+20 Tad ko vinam dotu ja vins butu kadam iesitis? Muza diskfalifikaciju?

Nu ir cilveki kuri radas kludas del, Bet kadel tiem cilvekiem ir jatiesaa musu hokeya speles? kadel?

Bet musu Latvijas izlasei respekts (iznemot musu treneriem)

 +19 [+] [-]

, 2008-05-05 00:41, pirms 16 gadiem
Hū, vismaz tas murgs ir garām. Malači mūsējie, ka noturēja zem 10! (lai cik stulbi tas arii neskanētu)

Žēl vienīgi, ka tas līmenis ir tik zems mūsējiem, ka pilnā hodā skrienot un no visas sirds mēģinot apspēlēt, kanādietis vienkārši pieliek nūju un atņem ripu.

Nospļaujamies un aizmirstam šito murgu

Pret slovēņiem Kirovam laikam būs jāmet iekšā, citādi būs grūti. Priekā!
Slēpts komentārs: kasparsp124
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2008-05-05 00:41, pirms 16 gadiem
Būtībā esmu apmieerināts ar pašu spēli, rezultāts nav tas labākais un gribētu teikt, ka pat neobjektīvs, jo metieni mums bija ļoti līdzīgi. protams 1 trešdaļa bija pilnīgs murgs, bet otrās trešdaļas vidus bija tas brīdis, kad mūsējie sajuta spēles garšu. 3 trešdaļa bija pilnīgi līdzīgā cīņa aizvadīta, protams kanadieši nespēlēja no visas jaudas, bet tomēr...
vienkārši fascinē tā nespēja ripu iedabūt vārtos pat no 99% iespējām. Raita sods bija super bija prieks redzēt, kā cīnās Miķelis būtībā esmu pat vairāk kā apmierināts, jo spēles sākumā nonakot zaudētājos pat 6:0 atgriezties spēlē ir jamāk. Naumovs ar pārsteidza, ka spēj tādā brīdī veiksmīgi stāties vārtos. galvenais, ka metieni nebija daudz mazāk kā kanādiešiem un kautkad tam burbulim ir japlīst un beidzot jasāk krist iekšā. Patika, ka tika atskaņotas latviešu dziesmas. man šķiet, ka 2001 gadā ķelnē arī tika atskaņots ''man saujā benzīns''.
bet ir labi, rezultāts neatbilst īstenībai slovēņi jauzvar

 +39 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
bet Raitis ir labs

 +51 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
Ja godīgi, tad morāli sagrauts.. :/ Tiesnesis vsp kkāds āksts, kā var par tādu mazu pārkāpumu iedot 5+20?? Tas jau ir par daudz. Prieks par Naumovu. Viņš 4ist malo4iks grūtā brīdī nācas iet laukumā, bet parādīja izcilu sniegumu. 3 trešdaļa kopumā patīkama. Domāju, ja pret Slovēniju spēlēs tā, kā pret Kanādu trešajā trešdaļā, tad Slovēņi tiks nolikti pie vietas. Davai čali, kas sitās tur Kanādā, ATNESIET musm visiem uzvaru pret Slovēņiem VEIKSMI
Slēpts komentārs: FCB4E
Slēpts komentārs: kenijss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
Saapiigs zaudeejums! bet nu taads ir muusu liimenis speelees pret Kanaadu - ko padariisi...

  +4 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
zel latvijas...

 +52 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
Vajadzēja Raitim to čali sasist, tad mierīgi varētu atsēdēt tās 5 + 20 minūtes!

  +3 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
Likumsakarīgs iznākums. Bijām pelnījuši

  +4 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
Malači ka pēdējā cīnījās!!

  +8 [+] [-]

, 2008-05-05 00:42, pirms 16 gadiem
Ja nu kādam būs svētki 4. maijā tad tikai Kanādai ! Un tiesnešu urlas Ivanānam 5+20 min sods ! Es Ivanāna vietā būtu pieslidojis tam tiesnesim un pārskaitijis zobus, vismaz tad būtu pelnīts sods
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
wtf par to 5+20????? vnk debilisms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
Ivanana atriebiba bus salda Likas ka komanda uz speli iznaca ar parak lielu nolemtibas sajutu. Prieceja M.Redlihs un Naumovs. Gaidam izskiroso speli un nezaudejam optimismu.

  -2 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
Njaa nebuus Ivanāna kas pabiedee Slovēņus..

Bet nu malači ka wismaz notureejaa 3 periodu..

dusmaas izgaaziisiim pret sloveeņiem..

 +22 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
Simsons (par trešo trešdaļu): "Šajā ceturtdaļā vēl vārtus neesam zaudējuši... "
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mafuzis

 +19 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
Bet vienalga priekš manis, latvijas izlase ir un paliek labākā komanda čempionātā!

PAR LIELU LATVIJU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
stulbi ka ivananam iedeva to lielo sodu, galvenais ka neparko!
patika peedeejais periods!

 +24 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
Tikai nesakiet ka jūs bijāt gaidījuši ka Latvija spēs iekost Kanādai, ok vismaz vienu zobu viņiem vajadzēja izsist. Znaroka psigoloģija protams bija iepriekš paredzama - negriezt muguru nevienam pretiniekam, izskatās ļoti tipiska viņa rakstura īpašība (90. gadu stička Jūras Pērlē pret Haritonova bandu ir viņa zīmogs), nav slikta iezīme sportistam, bet vai kā trenerim viņam arī ir jāpielieto šī īpašība pret komandām kuras ir ne pat galvastiesu pārākas, bet kādas 3-4 galvastiesas pārākas? Agrāk vācieši un itāļi mūs pārsteidza ar nepārvaramu aizsardzības mūri uz zilās līnijas, kāpēc lai gan mēs nepielietotu ko līdzīgu (Znaroka ego?), nedomāju ka mums bija jāskrienās gan ar ASV, gan ar Kanādu, turklāt skriešanās ziņā mēs šīm divām izlasēm zaudējām bez varinatiem, te jautājums - kur ir mūsu fiziskā sagatavotība? ASV un Kanāda pirms čempionāta pat ne trešo daļu neveica no tā treniņprocessa ko veica Latvijas izlase (visvairāk pārbaudes spēļu)!!! Kur ir rezultāti? Kāds speciālists varbūt varētu pastāstīt šo taisnību, pēc manām domām atpūties zvērs ir divreiz bīstamāks nekā nodzīts...mūsu spēlētāji domāšanas un spēles izpratnes ziņā protams atpaliek no katra no šiem NHL spēlētājiem, tad varbūt neleksim augstāk par savām galvām un nekautrēsimies pielietot ko līdzīgu Starkova shēmām futbolā! Džeki cīnās un īpaši neviens nav pelnījis kritiku, pašatdeve ir tik liela cik tai vajadzētu būt, un ar pusspēku neredzu nevienu spēlējam. Akmeņi ir jāmet treneru lauciņā, lai Znaroks atskaitās kāds bija viņa spēles plāns!

P.s. Žoras sitiens ar kļušku kanādietim starp kājām bija vienīgais pozitīvais moments šajā spēlē

 +16 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
IVANĀNA "SODS" tiešām nonsenss

 +30 [+] [-]

, 2008-05-05 00:43, pirms 16 gadiem
haha Ivanaans vienkarshi pa fucking pussy to lo.u nosauca

NHL nakamajaa sezonaa vismaz zinasim tagad kuru Ivanans 100% izrubisss :d
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: DeSoul

 +29 [+] [-]

, 2008-05-05 00:44, pirms 16 gadiem
Ar katru gadu tiesneši paliek stulbaaki un stulbaaki...

Autor! Tu pēdējo trešdaļu skatījies?? tur nesmakas nebija bezceriigi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 434 komentāri