Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:167, Did:0, useCase: 3

Latvija sāk ar "sausu" zaudējumu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvija sāk ar "sausu" zaudējumu
Amerikāņi uzbrūk Edgara Masaļska
sargātajiem vārtiem. Foto: AP

Naktī no piektienas uz sestdienu Latvijas hokeja izlase aizvadīja savu pirmo spēli pasaules čempionātā, kas norisinās Kanādā. Mūsu hokejisti bija spiesti atzīt ASV komandas pārākumu ar rezultātu 0:4.

Pirmā trešdaļa: pabāli, taču tikai 0:1.
Tribīnes šajā mačā nebija pārpildītas, taču vairākumā bija tieši Latvijas izlases fani, neskatoties uz to, ka turnīrs notiek Ziemeļamerikā. Spēles sākums latviešiem mūsējiem padevās nervozs, tomēr labi, ka otrās minūtes beigās Miķelis Rēdlihs nopelnīja vairākumu. Tas mūsējo izpildījumā bija ļoti bīstams – vispirms Aleksandrs Ņiživijs gandrīz izkārtoja teicamu iespēju Kasparu Daugaviņam, bet mirkli vēlāk Georgs Pujacs trāpīja pa amerikāņu vārtu stabu. Bijām ļoti tuvu vārtu gūšanai, taču jāatzīst, ka tiklīdz atjaunojās spēle vienādos sastāvos, tā uzreiz amerikāņi uzņēma apgriezienus un pāris reizes ļoti nepatīkami apdraudēja Edgara Masaļska vārtus.

Septītajā minūtē noraidījumu nopelnīja Jēkabs Rēdlihs, un amerikāņi vairākumu ļoti ātri realizēja. Pēc tāla metiena Masaļskis atvairīja ripu savā priekšā, un Dastins Brauns nekavējoties raidīja to pustukšos vārtos – 1:0 ASV labā. Drīz vien pēc ielaistajiem vārtiem noraidījumu nopelnīja arī Agris Saviels un vēlreiz nācās spēlēt mazākumā. Šoreiz latvieši to darīja veiksmīgi un otro reizi iekarot savus vārtus neļāva. Līdzīgos sastāvos atkal spēle nevedās, amerikāņi daudz uzbruka un drīz vien tiesnesis signalizēja par trešo noraidījumu mūsējo sastāvā – šoreiz nogrēkojās Miķelis Rēdlihs. Mazākumā veiksmīgi nospēlēja Arvīds Reķis, kurš, pieturot ripu, lika amerikānim pārkāpt noteikumus un līdzsvarot spēlētāju skaitu laukumā. 50 sekundes varējām spēlēt vairākumā, taču tas tika darīts nesekmīgi – amerikāņi pretuzbrukumā varēja dubultot rezultāta starpību, taču glāba Masaļskis.

Juris Štāls 16.minūtē tika pie metiena no vārtu priekšas, taču ASV vārstsargs ar to tika galā. Vēl pēc brīža Kaspars Daugaviņš nopelnīja vairākumu. Viena vīra pārsvara izmantošanā neveicās,un ASV diezgan viegli nosargāja savus vārtus neskartus. Pēc pirmās trešdaļas – 1:0 ASV labā.

Otrā trešdaļa: labāk, bet jau 0:2.
Otro trešdaļu ASV sāka ļoti agresīvi, jau pirmajās sekundēs liekot pasvīst Masaļskim. Šādā brīdī svētīgi bija tas, ka Miķelis Rēdlihs otro reizi šājā spēlē lika amerikāņiem pret sevi pārkāpt noteikumus. Šo vairākumu droši var saukt par sliktāko šajā mačā – ne reizi nespējām pat normāli ieiet ASV aizsardzības zonā. Toties uzreiz pēc tam līdzīgos sastāvos Ņiživijs ļoti bīstami piespēlēja Daugaviņam, kurš nespēja pielabot ripu vārtu virzienā. Pēc tam arī Juris Štāls divatā ar Raiti Ivanānu izrāvās pret vienu amerikāņu aizsargu, un Štāls pats izdarīja metienu, ar kuru vārtsargs Tomass tika galā. Mūsējie turpināja uzbrukt – lieliska kombinācija Alekseja Širokova un Jāņa Sprukta izpildījumā, kuru ar bīstamu metienu noslēdza Mārtiņš Cipulis, taču ASV atkal glāba Tomass. Ļoti labs spēles nogrieznis latviešu izpildījumā.

Tas nebija viss Latvijas izlases izpildījumā. Miķelis Rēdlihs ātrā uzbrukumā ASV vārtsargam izdarīja nepatīkamu metienu, taču atkal tieši Tomass izrādījās pārāks. Mūsu ofensīva beidzās līdz ar Aleksandra Jerofejeva izdarīto pārkāpumu. Diemžēl aizturētā soda laikā varenu šķīlienu uz savas ādas nācās izjust pašaizliedzīgi spēlējošajam Daugaviņam, kurš pameta laukumu vien ar komandas biedru palīdzību. Vairākumu ASV izmantoja – Patriks Keins trāpīja ļoti precīzi vārtu "devītniekā". 2:0 ASV labā. Vēl pēc brīža Saviels netika līdzi amerikāņu uzbrucējam Lī Stempņiakam, kurš pēc izskrējiena viens pret vienu ar Masaļski tika pie "bullīša" izpildīšanas – uzbrucēja un vārtsarga duelī labāks izrādījās Masaļskis. Turpinājumā laukumā bij vērojama tipiska aina – amerikāņi vairāk kontrolēja ripu, lielu daļu laika pavadot Latvijas izlases aizsardzības zonā, savukārt latvieši atbildēja ar pretuzbrukumiem. Pēdējās divas perioda minūtes ASV varēja aizvadīt vairākumā, jo noteikumus pārkāpa Reķis, taču mums par laimi varējāmspēlēt četri pret četri, jo amerikānis šajā epizodē atbildēja ar nevajadzīgu rupjību. Pusminūti pirms trešdaļas beigām lieliskā pozīcijā nokļuva Herberts Vasiļjevs un tikai nedaudz pietrūka līdz vārtu guvumam. Pozitīvu skatu uz trešo trešdaļu viesa amerikāņu noraidījums perioda izskaņā. Pirms trešā perioda – 2:0 ASV labā.

Trešā trešdaļa: vēl divi ielaisti vārti mazākumā.
Perioda sākums mūsejiem bija pagalam neveiksmīgs – vairākumā ilgi nespējām ieiet ASV zonā, un tas viss beidzās ar Jerofejeva noraidījumu. Un uzreiz pēc tam tiesnesis noraidīja arī Miķeli Rēdlihu, uz ilgu laiku atstājot mūsējos trijatā pret pieciem amerikāņiem. ASV lielo vairākumu latvieši varonīgi izturēja un atkal varēja sākt domāt par rezultāta starpības samazināšanu. Dzīvē gan viss bija citādāk – tieši amerikāņi uzbruka un kādā epizodē no droša vārtu zaudējuma glāba Guntis Galviņš, bet vēl pēc brīža uz sodīto soliņa devās Krišjānis Rēdlihs, un Latvijas izlase atkal bija spiesta spēlēt mazākumā. Atkārtojās pirmo divu periodu scenārijs – ASV arī trešo reizi realizēja vairākumu (Zahs Periss), panākot 3:0.

Drīz sākās asumi – divās epizodēs pēc kārtas amerikāņi agresīvi uzbruka Masaļskim un otrajā gadījumā mūsu vārtsargu sāka aizstāvēt Ivanāns. Noraidījumu nopelnīja abi, bet Raitis, sēžot uz sodīto soliņa, turpināja "pārmācīt" amerikāni arī mutiski. Pēc Laura Dārziņa noraidīšanas nācās ielaist ceturtos vārtus (Patriks O'Salivans), vēlreiz mazākumā... Skaidrs, ka spēles liktenis bija jau izšķirts. Iespējams tas mūsējiem palīdzēja atraisīties un radīt vairākas labas iespējas. Vistuvāk vārtu guvumam bija Daugaviņš, kuram tukšajos vārtos liedza trāpīt pretinieku aizsarga kāja. Lai kā latvieši centās, goda vārtus gūt neizdevās, un ASV izlase svinēja uzvaru ar 4:0.

Ātrums...
Kopumā jāsaka, ka mūsējie, spēlējot pašaizliedzīgi un centīgi, izdarīja visu, ko varēja. Jā, uzbrukumā dažbrīd neveicās un vismaz pāris vārtus varējām gūt, taču tai pat laikā nevar noliegt, ka arī amerikāņi varēja samest vairāk - atliek kaut vai paskatīties uz metienu atiecību. Paldies Masaļskim... Šķiet, lielākā meistarības atšķirība ir divos aspektos - ātrumā (ne tikai slidošanas, bet arī domāšanas) un virzībā uz vārtiem (amerikāņi nedomājot met pa vārtiem un tāpat nedomājot pēc šiem metieniem dodas meklēt laimi uz atsisto ripu rēķina). Pret Kanādu klāsies vēl grūtāk, tāpēc atliek vien cerēt, ka izdosies uzveikt Slovēniju, lai nebūtu jāuztraucas par vietas nosargāšanu augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāts hokejā.
B apakšgrupa.
ASV – Latvija 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Vārti: 7:21 1:0 Brown (Kane, Martin, vair.), 28:44 2:0 Kane (Martin, vair.), 47:09 3:0 Parise (Brown, Kane, vair.), 51:05 4:0 O’Sullivan (Mueller, Martin, vair.).
Vārtsargi: Tomass – Masaļskis
Metieni: 49:24 (14:5, 13:8, 22:11)
Soda minūtes: 18:26
Latvijas izlases virknējumi: Masaļskis - Pujacs, Reķis, Širokovs, Sprukts, Cipulis - K.Rēdihs, Jerofejevs, Daugaviņš, Vasiļjevs, Ņiživijs – Laviņš, Galviņš, M.Rēdlihs, Bērziņš, Dārziņš – J.Rēdlihs, Saviels, Štāls, Bļinovs, Ivanāns.

Saistītie raksti:
Pēc 1. perioda: Latvija - ASV 0:1
Pēc 2. perioda: Latvija - ASV 0:2

Piedalies spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”

Prognozē sekmīgākos Latvijas izlases spēlētājus ikvienā mūsējo spēlē un laimē vērtīgas balvas. Lai piedalītos spēlē „Labākā Latvijas hokeja izlase”, spied šeit.

1 2 3 4 5 6 7 8 275 komentāri

+104 [+] [-]

, 2008-05-03 04:39, pirms 16 gadiem
Ivanāns tāpat bija saimnieks laukumā!!!

 +49 [+] [-]

, 2008-05-03 04:39, pirms 16 gadiem
Spēles laikā aizsāktā AKCIJA - Dauzam tiesnešus turpinās!!

Paldies visiem par sastādīto kompāniju spēles laikā!

Mēs esam un būsim labākie,ļaunākais ir 4 vārti mazākumā, nepatika [cenzēts] asv rupjā spēle

Raitis vnk malacis, māk pretiniekā iedauzīt respektu!

 +34 [+] [-]

, 2008-05-03 04:40, pirms 16 gadiem
Latvija būtu uzvarējusi, ja spēle būtu 5 pret 5.
Tiesnesis ir lašara pa dzīvi.
cūkas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-05-03 04:40, pirms 16 gadiem
esporta aatrums kaarteejo reizi apliecina savu lielisko aatrumu!!!!
mazliet pietruuka liidz vaartiem, nekas sloveenji jaanjem!!!!

 +28 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
Kas par čortu tos vārtus bija nobūris es vēl tagad nevaru saprast!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
1. Amiishi bija paaraaki... BET... reti kad novelju vainu par pashu nevareeshanu uz tiesneshiem, bet shoreiz ir jaaizsaka "paldies" arbitriem par sava darba "godpraatiigu" veikshanu. Shiem purniem pashiem nav kauns uz sevi skatiities spogulii? Lai kaadas mees petiicijas peec shaadaam speeleem parakstiitu, tomeer kaa redzams nekas jau nemainaas! Varbuut Lipmanam vajadzeetu skaljaak runaat!

2. Komenteeja Janshevics? Psc, man vieniigajam vinja komenteeshanas stils un balss shkjiet pretiiga? Tv3 laikam ir finansiaalas probleemas, ja jaapienjem shis klauns! Nekaa personiiga!

3. Raitis peec epizodes 3. perdiodaa labi uzcepaas un pareizi ir- jo tiesneshi vairaak saak pietiesaast, jo arii pashi speeleetaaji kljuust bezkauniigaaki un tur jau nekas cits neatliek kaa sniegt liidz shim izpalikusho maaciibu kaartiiga shkjiiliena vai vismaz bargaaka vaarda formaa!

4. Pozitiivais: epizodes jau ir un pat ljoti labas! Vaartu stabinjsh pirmajaa periodaa, vismaz 3 lieliski metieni no vaartu priekshas veelaak... Bet jaarealizee!!!

5. Kaarteejo reizi jaasmiin par tiem, kas pirms tam pilnu esportu bija piespamojushi ar vaardiem, ka muuseejie noteikti uzvarees! Esiet tachu objektiivi un nepadariet sevi par mulkjiem! Vajag cereet, nevis pirms speeles jau veelamo pienjemt par esamo!

Nenokaram degunus- mees veel savu vaardu pateiksim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
Skumji, ka neiemetaa nevienus,kaut gan zideviibas, un tieshaam ljoti labas izdeviibas guut vaartus mums bija....

  -4 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
Ja Raiča varētu kauties...

Ivanāns jāliek citā maiņā, izskatās ka viņam īsti nepatīk ar saviem maiņas biedriem spēlēt.

Jākopj spēle aizsardzībā un mazākumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
NEGODIIGS ZAUDĒJUMS :/
BET NU BŪS LABI

 +64 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
Bakej rakstīja: Pie visa vainiigs ir Masaljskis


Pas šito tev banu vajadzetu!

  -2 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
Reāls rezultāts!

  +7 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
Pelnīta uzvara ASV. LV nav ko pārmest džeki cīnījās kā varēja, mazliet pietrūka veiksmes noslēgu`mā, bet nu uzvarēt noteikti bija pelnījuši ASV, kas vienkārši bija krietni labāki slidojumā, kustīgumā un virzībā uz vārtiem. Līdz uzvarā nāksies gaidīt līdz SLO spēlei, kas arī bija gaidāms, zinot šī gada ASV sastāvu.

 +29 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
Ivanaans knapi cietaas! jau peec sejas izteixmes vareeja redzeet ka prasaas sadot kaadam! vot tagad es vai vaaros no dusmaam... amiishiem nepietkiek ka vinnee sausajaa, shiem veel vajag pagruustiities!!! s*kas ble

  +2 [+] [-]

, 2008-05-03 04:41, pirms 16 gadiem
spele skaista tikai tiesnesi tadi sudiigi tiesaaja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:42, pirms 16 gadiem
turējās jau mūsējie labi,nebij tik slikti, kautgan biju gaidījusi ko nedaudz labāk! bet pie mazākuma noteikti jāpiestrādā!

taču kopumā-man nekad nav patikušas spēles pret ASV, jo nu nepatīk tas amerikāņu spēles stils. un uz beigām ASV sāka atļauties par daudz, ipaši pret Masaļski.

bet mūsējiem- galvenais pret Kanādu nospēlēt godam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:42, pirms 16 gadiem
Bij ok, Masalskis un Cipulis labakie...... Bet tiesasana zem katras kritikas.......

  +1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:42, pirms 16 gadiem
manuprat spele bija laba, vienigi amisi izmantoja savas iespejas tacu lv ne

  -3 [+] [-]

, 2008-05-03 04:42, pirms 16 gadiem
Kaut kā mazliet liek raizēties momentu realizācija. Kanādas laukumos jau otro spēli pēc kārtas negūstam vārtus... sākumā pret baltkrieviem, tagad pet ASV.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-05-03 04:42, pirms 16 gadiem
respect ASV vartsargam

  +1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:42, pirms 16 gadiem
Tie, kas kko gaužās par tiesnešiem... nu neskatieties hokeju, nu ne bija te ko tiesnešiem pārmest, līdzīgās epizodēs pilnīgi visās spēlēs tiek svilpts. Normāla tiesāšana.

  -1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:43, pirms 16 gadiem
Znaroks buutu labaak iemaacijis nostaaveet vairaakumu ne vaartus iemest :/

Nevienu no speleetaajiem vainot 4ista nevar

 +32 [+] [-]

, 2008-05-03 04:43, pirms 16 gadiem
Raitim pāris upuri nākamajai sezonai jau sameklēti

  +1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:43, pirms 16 gadiem
Nu ko, nedomāju, ka ASV ir tā izlase, kurai vajedzētu ļaut pārņemt spēles iniciatīvu, cerot tikai uz veiksmīgiem pretuzbrukumiem un viņu kļūdām. Diemžēl skatoties spēli, likās, ka Latvijas hokeja izlase nedomā tā pat kā es. jau sākot no pašas pirmās spēles minūtes bija jūtams nospiedošs ASV pārsvars. Lai kā arī negribētos to atzīt, viņi šonakt bija labāki, gad fiziskā, gan tehniskā ziņā. Nevar uzvarēr hokeja spēli, necīnoties pie pretinieku vartiem. Likās, ka dažos brīžos mūsējiem ir nopietnas problēmas izkļūt no savas zonas, par saspēles veidošanu pretinieku aizsardzības zonā nemaz nerunājot. Latvieši šovakar centās spēlēt izteiktu aizsardzības hokeju, lai gan tas nepavisam nenāca par labu. Nebija jūtams ne mazakais presings no mūsu puses. Nevajadzīgās situācijās tika pārkāpti noteikumi, un bija problēmas ar vairākuma izspēli. Tas viss arī noveda mūs pie nelabvēlīga spēles iznākuma. Lai nu kā, bet es ar nepacietību gaidu nākošo spēli pret Kanādu. Ticu, ka mums paveiksies.

Sarauj Latvija!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-03 04:43, pirms 16 gadiem
nu jaa, asv izskataas ljoti labi, neaizmirsiisim, ka vinji sagraava arii Zviedrus... nav ko skumt, jaagatavojas speelei ar Sloveenjiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-05-03 04:44, pirms 16 gadiem
Nu neko darīt! Amīši bija ātrāki, stipraki un arī veiksmīgāki! Žēl, ka mūsejiem neizdevas kaut vienu ripu iemest!
Bet jāpadomā par skaitlisko vairākumu un mazākumu! 4 ripas ielaida mazākumā! Tā jau spēle ok!
Būs labi, sarauj!
Par Lielu Latviju!!!!
1 2 3 4 5 6 7 8 275 komentāri