Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Girgensonam noraidījums un -1, "Sabres" trešais zaudējums pēc kārtas

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Girgensonam noraidījums un -1, "Sabres" trešais zaudējums pēc kārtas
Zemgus Girgensons cīņā pie borta. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo neveiksmi pēc kārtas piedzīvojusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres". Tā viesos ar 2:4 piekāpās Nešvilas "Predators". Girgensons nospēlēja nepilnas 13 minūtes un ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās. "Predators" rindās ar hat-trick atzīmējās Filips Forsbergs.

Zemgus Girgensons zaudējumā pret "Predators" (2:4) nospēlēja 12 minūtes un 21 sekundi (26 sekundes viņam mazākumā). Sev atvēlētajā laikā Girgensons izpildīja vienu metienu, izdarīja divus spēka paņēmienus, saņēma divas soda minūtes, uzvarēja astoņus iemetienus (8/12) un spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju (-1).

• Spēles rezultātu pirmā perioda ceturtajā minūtē atklāja Filips Forsbergs. Viņš realizēja vairākumu, izvirzot vadībā "Predators" (1:0).

• Pavisam īss brīdis bija nepieciešams, lai "Sabres" sniegtu rezultatīvu atbildi. Bovens Bairams pēc Rasmusa Dalīna piespēles panāca 1:1. Bairams tika iegūts maiņas darījumu rezultātā un šī bija viņa pirmā spēle "Sabres" rindās.

• Interesanti, ka Bairams uzstādījis "Sabres" komandas rekordu. Viņš guvis ātrākos vārtus aizsarga izpildījumā debijas spēlē "Sabres" rindās. Iepriekšējais rekords piedērēja Aleksejam Žitņikam – uzstādīts tika 1995. gadā.

• Pirmā perioda turpinājumā "Predators" panāca 2:1, savukārt otrajā periodā neviena no komandām vārtus gūt nespēja.

• Forsbergs trešā perioda otrajā un septītajā minūtē guva vārtus, nokārtojot sev hat-trick (4:2). Trīs vārtus spēlē viņš iemetis devīto reizi karjerā. Starp Zviedrijā dzimušajiem spēlētājiem tas ir trešais visu laiku labākais rādītājs NHL vēsturē.

• Noslēdzošajā perioda 13. minūtē aizsargs Ovens Pauers vienus vārtus atspēlēja. Viņam rezultatīvi asistēja pirmo vārtu autors Bairams. Viņš kļuvis vien par trešo aizsargu komandas vēsturē, kurš "Sabres" debijā spējis iekrāt vismaz divus rezultativitātes punktus.

• "Sabres" piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas un ceturto pēdējo sešu maču laikā. 64 spēlēs "Sabres" izcīnījusi 63 punktus, kas dod 13. vietu Austrumu konferencē un sesto vietu Atlantijas divīzijā.

Nākamās trīs "Sabres" spēles

DatumsLaiksPretinieks
09.03.19:30mājās pret "Oilers"
13.03.01:00mājās pret "Red Wings"
15.03.01:00mājās pret "Islanders"

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Zemgus GirgensonsSabres457+2955 (13.0%)-1170+0
Teodors BļugersCanucks495+182373 (6.9%)+7230+0
AizsargsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Uvis BalinskisPanthers181+1218 (5.6%)060+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinūtesSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets3512-13-790.4%976/10803.2519461

     [+] [-]

, 2024-03-08 10:41, pirms 2 mēnešiem
Es citreiz brīnos kāpēc kāds vēl seko līdzi Buffalo komandai. Viņi ir pilnībā sabradājuši Girgensona jebkādu kreativitāti, uzdrīkstēšanos un progresu. No viņa ir uztaisīta darba mašīna, kas kapā kā rakstīts rokasgrāmatā un maksimums notur rezultātu kamēr līderu maiņas atpūšās.
Ideāla Girgensona spēle pēdējās sezonās statistiski ir 0-0-0-0 un viens spēka paņēmiens. Šī vakara -1 jau ir anomālija.
Tie kas nav redzējuši pilnu Buffalo spēli - tā ir tieši tikpat "interesanta". Girgensona maiņu vispār nav vērts skatīties - reklāmas būtu interesantākas. Ripas bakstīšana gar bortu, iemešana pretinieku zonā... standarta NHL, bet bez dažādības. Viens un tas pats.

Domāju, ka Girgensona vienīgā iespēja izpausties un izkļūt no ieaudzinātās atkapātāja mentalitātes un atcerēties, ka viņš var ko vairāk - būtu izlasē. Bet NHL kapļu sezona viņu tā nodauza, ka viņš arī uz to fiziski nav spējīgs atbraukt. Žēl, reāli žēl.

Atceros kā naktī skatījos Buffalo spēles, kad Girgensons gāja uz vārtiem. Kā ar pirmo metienu karjerā iemeta vārtus. Kā līda ārā no kapātāju maiņas un uzdrīkstējās spēlēt ar ripu. Auga cerība kādreiz redzēt vēl vienu latvieti spēlējot play-offs.
Še tev. Labi ka ir Bļugers. Varbūt šogad plejofos tiks arī uz ledus!