Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zvaigžņu spēles pauzē sadziedējis traumu, Girgensons šonakt atgriezīsies laukumā

Zvaigžņu spēles pauzē sadziedējis traumu, Girgensons šonakt atgriezīsies laukumā
Zemgus Girgensons. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo "Sabres" pirms Nacionālās hokeja līgas Zvaigžņu spēles svinēja uzvaras izbraukumā pār Losandželosas "Kings" (5:3) un Sanhosē "Sharks" (5:2), taču latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons savainojuma dēļ tās izlaida gandrīz pilnībā.

Losandželosā Zemgus Girgensons iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā un aizvadīja tikai 61 sekundi, bet Sanhosē viņš laukumā nedevās. Jau sākotnēji tika prognozēta drīza atgriešanās ierindā, un savainojumu māktās Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dons Granato pavēstīja, ka šonakt mājas spēlē pret Dalasas "Stars" sastāvā redzēsim gan Girgensonu, gan arī 35 gadus veco amerikāņu aizsargu Eriku Džonsonu, kurš izlaida četrus mačus.

30 gadus vecais Girgensons šosezon aizvadījis 31 spēli, guvis četrus vārtus, izdarījis 38 metienus, sakrājis 13 soda minūtes un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2. Bufalo "Sabres" ar diviem panākumiem un 48 punktiem 49 spēlēs pakāpusies uz sesto vietu Atlantijas divīzijā, apsteidzot Monreālas "Canadiens" (48) un esot priekšā arī Otavas "Senators" (42), bet par 10 punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas. Dalasas "Stars" ar 66 punktiem 49 spēlēs ir Centrālās divīzijas otrajā vietā.

Bufalo "Sabres" pret Dalasu sāks četru mājas spēļu sēriju, pēc tam uzņemot arī Sentluisas "Blues", Losandželosas "Kings" un Floridas "Panthers". Mājiniekiem nāksies iztikt bez vairākiem aizsargiem – ASV zviedram Matiasam Sāmuelsonam sezona ir beigusies, bet Džekvs Kvins nespēlēs 6-8 nedēļas.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/pham1717/status...


Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
56

Girgensons pēc 11 sezonām Bufalo pārceļas uz Tampabejas ''Lightning''

Latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons karjeru turpinās Tampabejas ''Lightning'', parakstot trīs gadu līgumu, paziņojusi komanda.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
139

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.