Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikins pēc zaudējuma ''Bruins'': ''Ticu, ka varam iekļūt izslēgšanas spēlēs''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Merzļikins pēc zaudējuma ''Bruins'': ''Ticu, ka varam iekļūt izslēgšanas spēlēs''
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā NHL vienība Kolumbusas ''Blue Jackets'' naktī uz sestdienu ar 0:4 zaudēja Bostonas ''Bruins'', bet pats Merzļikins pēc otrā perioda tika nomainīts. Pēcspēles intervijā latvietis bija gana kritisks, taču neslēpa ticību komandai, norādot uz to, ka ''Blue Jackets'', viņaprāt, var iekļūt izslēgšanas spēlēs.

''Jūtos, ka šodien spēlēju labi. Ceturtie vārti ir mana vaina. Zaudēju mentālajā cīņā. Kļuvu ļoti dusmīgs, jo, vai ziniet to sajūtu, kad spēlē savā laukumā un tavi līdzjutēji tevi izsvilpj? Es to saprotu. Mēs to esam pelnījuši, taču tas nav patīkami. Šobrīd spēlējam pārāk mīksti. Esam šajā visi kopā un esmu pārliecināts, ka mēs no šī tiksim ārā, cik vien ātri iespējams, jo vēlāk būs par vēlu. Es ticu savai komandai un ticu, ka varam iekļūt izslēgšanas spēlēs. Mēs esam play-off cienīga komanda. Varam spēlēt krietni labāk. Līdz tam nonāksim,'' par aizvadīto spēli, atmosfēru arēnā un savu ticību komandai teica latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

Pēc otrās trešdaļas latvietis tika nomainīts, Kolumbusas vārtus trešā perioda sākumā ieņemot Daniilam Tarasovam. ''Trešajā trešdaļā komandai bija nepieciešams jauns sākums. Atkārtošos – nevēlos sevi vainot. Otrajos ielaistajos vārtos spēlējām vairākumā. Kā ir iespējams ielaist vairākumā? Mēs esam pieci, bet viņi ir četri. Vairākumā bija trīs pretuzbrukumi uz mūsu vārtiem. Būšu godīgs, tas nav par mani, jo man ir vienalga par sevi. Jā, neesmu sezonu sācis tā, kā to vēlējos un man nav nepieciešams neviens, kurš teiktu, kas man jādara. Cenšos pats izdomāt, kas jādara. Es spēlēju slikti un to apzinos, taču šobrīd viss ir par mums. Tas nav par vārtsargiem, aizsargiem vai uzbrucējiem. Komandai kopā jātiek ārā no šī visa,'' turpināja Merzļikins.

     [+] [-]

, 2022-10-29 11:38, pirms 2 gadiem
Šobrīd neredzu ne viņus, nedz Bufalo, nedz Penguisn play-off, reālāk ka tur spēlēs tikai Balcers ar Floridu..

  -1 [+] [-]

, 2022-10-29 11:55, pirms 2 gadiem
Elvi saņemies. Mēs Tev ticam.

     [+] [-]

, 2022-10-29 12:24, pirms 2 gadiem
Pēc uzbrukuma potenciāla Kolumbusa viennozīmīgi nav play off komanda.ir divas zvaigznes(Gudro un Laine)un viens uzbrūkošais aizsargs(Varenskis),pārējie visi viduvējības,vārtsargus ieskaitot.Ar to ir par maz,lai tiktu plovos.Tāds pats stāsts ir ar Buffalo,jo viņiem vēl vājāks sastāvs.Par Pitsburgu gan nepiekritīšu.Jā,lielās zvaigznes noveco(Krosbijs ujn Malkins),bet viņiem ir pietiekoši labi un rezultatīvi palīgi,kā Kapanens,Rusts,Rakels.Arī Jarry vārtos ir pietiekoši meistarīgs.Plus labi uzbrūkošie aizsargi,Letangs un Petri.Tā kā ,manuprāt,pingvīni plovos būs.Skaidrs,ka NHL ir līga,kurā jebkura komanda var uzvarēt jebkuru.Priekš tā ir pietiekoši meistarīgi spēlētāji visās komandās,tomēr noteicošais nav dažas spēles,bet gan stabilitāte visas sezonas garumā.Šeit tad arī saliekās tā puzle,kur galveno lomu spēlē tas ,cik spēcīga ir tava nokomplektētā komanda.Tādām komandām,ka Arizona,Sanhosē,Kolumbusa,Buffalo šobrīd plovi nespīd.Protams ir vēl milzums daudz citu aspektu,bet sastāva komplektācija ar labiem un rezultatīviem spēlētājiem,iekļaujoties algu griestos,ir viens no galveniem panākuma avotiem.Man nebija slinkums visu NHL komandu sastāvu spēlētājiem izvilkt vidējo rezultativitātes rādītāju(punktus dalīt ar aizvadītām spēlēm),tā dabūjot katra spēlētāja individuālo rezultativitātes koeficientu.Tad arī dabūjam kopainu,kā ir nokomplektētas komandas.Es saprotu,ka cipari nespēlē hokeju,bet tie neglābjami parāda,ko katrs spēj.Mazs piemērs ar mūsu pašu Rūdolfu Balceru.NHL viņš guvis 60 punktus 161 spēlē,kas dod koeficientu 0,372,šosezon viņš guvis 3 punktus 8 spēlēs ,kas ir 0,375.Tātad spēlē savā līmenī,kaut arī ir otrās maiņas spēlētājs,kur jābūt krietni rezultatīvākam.Jā,nianses,mazs ,spēles laiks,maz vairākumā utt,bet cipari nemelo.Kaut kā tā.Var piekrist ,var nepiekrist.Sezona parādīs.

     [+] [-]

, 2022-10-29 17:55, pirms 2 gadiem
Un ja tu būsi vārtos?