Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikins pēc uzvaras: ''Pāris atvairītie metieni deva pārliecību''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Merzļikins pēc uzvaras: ''Pāris atvairītie metieni deva pārliecību''
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtsargs Elvis Merzļikins pēc uzvaras pār Ņujorkas ''Rangers'' īsā komentārā atklāja, ka daži atvairītie metieni ļāvuši sajust pārliecību, turklāt palīdzējuši komandas biedri, kuri bloķējuši pretinieku metienus.

Naktī uz pirmdienu ar 38 atvairītiem metieniem Elvis Merzļikins palīdzēja Kolumbusas ''Blue Jackets'' ar 4:2 apspēlēt Ņujorkas ''Rangers''. Pēc spēles latviešu vārtsargu atzina par spēles otro zvaigzni.

''Man nepatika spēle Losandželosā. Nejutu, ka tas ir mans vakars. Šodien bija laba cīņa, puiši bloķēja metienus, bet es ripu pārsvarā redzēju tīri labi, pat, ja bija priekšā spēlētāji. Pāris atvairītie metieni deva man nepieciešamo pārliecību,'' pēc spēles īsā intervijā teica Merzļikins.

''Jā, bija grūti,'' uz jautājumu, kā bijis spēlēt brīdī, kad ''Rangers'' nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, atbildēja Merzļikins. ''''Rangers'' ir ļoti laba komanda, kuras hokejistiem ir labs un spēcīgs metiens. Šis ir NHL, kurā spēlē labākie hokejisti pasaulē.''

Merzļikins šajā sezonā laukumā devies 33 spēlēs, kurās atvairījis 90.2 % pretinieku metienus un ielaidis 3.29 ripas spēlē. Nākamo maču Kolumbusa aizvadīs naktī uz ceturtdienu, kad atkārtoti, taču jau izbraukumā, spēkosies pret ''Rangers''.