Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Galageram 1+3, Monreālas "Canadiens" atgriežas Stenlija kausā

Agris Suveizda

Galageram 1+3, Monreālas "Canadiens" atgriežas Stenlija kausā
Brendons Galagers
Foto: Sipa USA/Scanpix

Pēc vienas sezonas pārtraukuma Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā atgriezusies Monreālas "Canadiens", kas savā laukumā ar 6:2 sakāva Floridas "Panthers". "Canadiens" ar 97 punktiem 77 spēlēs ir Atlantijas divīzijas līdere un kļuvusi neaizsniedzama Austrumu konferences devītās vietas īpašniecei Tampabejas "Lightning".

Pamatus uzvarai "Canadiens" ielika jau pirmajā trešdaļā, kurā guva trīs vārtus pēc kārtas. Rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad Pols Bairons bija precīzs no iemetiena apļa (1:0), bet attiecīgi 11. un 14. minūtē Tomāšs Plekanecs un pirmās ripas autors Bairons trāpīja no vārtu priekšas (3:0).

Visos trīs vārtos asistēja Brendons Galagers, kurš vēlāk vārtus guva arī pats, savukārt Plekanecs guva tikai otros vārtus pēdējo 25 maču laikā. Kamēr Galagers, Plekanecs un Bairons spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +4, "Canadiens" uzbrucējs Aleksandrs Galčeņuks pamanījās tikt pie negatīva lietderības koeficienta -2. Pretinieku rindās Denisam Malginam un Džeisonam Demersam negatīva lietderība -5.

Rietumu konferences Klusā okeāna divīzijā uz otro vietu pakāpās Edmontonas "Oilers", kas tabulas kaimiņu duelī ar 3:2 pieveica Sanhosē "Sharks", nostumjot to uz trešo pozīciju. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Konors Makdeivids, kurš 18. minūtē mazākumā panāca 2:1. Tikmēr Klusā okeāna divīzijas līdere Anaheimas "Ducks" nenosargāja divu vārtu pārsvaru, uzvaru izlaida 12 sekundes līdz pamatlaika beigām un pagarinājumā ar 3:4 piekāpās Vinipegas "Jets". Par pamatlaika izskaņas varoni kļuva Dastins Baflins, kurš izlīdzinājumu panāca cīņā pie vārtiem, bet pagarinājumā no iemetiena apļa uzvaras vārtus guva Marks Šaiflī.

Cīņu par izslēgšanas spēlēm Austrumu konferencē turpina Tampabejas "Lightning" un Karolīnas "Hurricanes", kuras savā laukumā pārspēja attiecīgi Kolumbusas "Blue Jackets" (2:1, pagarinājumā) un Detroitas "Red Wings" (5:3). Pēdējo "wild card" vietu pašreiz ieņem Bostonas "Bruins", kas mājās ar 2:0 apspēlēja Dalasas "Stars" un 77 spēlēs ieguvusi 88 punktus, kamēr "Lightning" un Hurricanes", kuras aizvadījušas par spēli mazāk, atpaliek par trim un četriem punktiem. Vēl divus punktus tālāk ir Ņujorkas "Islanders", kas ar 3:6 zaudēja Filadelfijas "Flyers" (Šonam Kuturjē un Veinam Simondsam pa 1+2).

Šobrīd vietu izslēgšanas spēlēs garantējušas šādas komandas: Vašingtonas "Capitals", Kolumbusas "Blue Jackets", Pitsburgas "Penguins", Ņujorkas "Rangers", Monreālas "Canadiens" (Austrumu konferencē), Čikāgas "Black Hawks", Minesotas "Wild", Anaheimas "Ducks", Edmontonas "Oilers" un Sanhosē "Sharks" (Rietumu konferencē).

SpēleRez
Hurricanes – Blue Jackets2:1 P
Flyers – Islanders6:3
Bruins – Stars2:0
Canadiens – Panthers6:2
Lightning – Red Wings5:3
Wild – Senators5:1
Predators – Maple Leafs1:3
Jets – Ducks4:3 P
Oilers – Sharks3:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-31 10:46, pirms 7 gadiem
"Visos trīs vārtos asistēja Brendons Galagers..."
Kāds vēl Galagers?

Valodniek Suveizda, kur ir Jūsu konsekvence cittautu personvārdu latviskošanā?
Īru izcelsmes kanādieša Brendan Gallagher uzvārda izruna ir 'Galaher'.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-31 11:07, pirms 7 gadiem
Patiesi priecājos par Monreālas sasniegumu un Kanādas klubu kopumā izcilo sezonu- pašlaik 5 no 7 Kanādas komandām ir PO zonā, un ceru, ka arī tās būs plovos.

https://www.nhl.com/standings/wildcard

     [+] [-]

, 2017-03-31 11:30, pirms 7 gadiem
Par Monreālas sniegumu neiesaku pārāk priecāties. Ar tādu spēli, kādu rāda pēdējā mēneša laikā, pret Rangers būs švaki.