Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" vārtsargam Lēneram veikta operācija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" vārtsargam Lēneram veikta operācija
Robins Lēners
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" pirmajam vārtsargam Robinam Lēneram veikta operācija, kuras dēļ sezonai nāksies likt punktu.

Robins Lēners laukumā pēdējo reizi devās 16. martā, kad pret Monreālas "Canadiens" pagarinājumā piedzīvotajā zaudējumā ar 2:3 atvairīja 19 no 22 metieniem. 24 gadus vecais zviedrs, kuru Bufalo "Sabres" vasarā ieguva maiņas darījuma rezultātā no Otavas "Senators", kopumā laukumā devās 21 mačā, atvairot 92,4% sāncenšu metienu, vidēji ielaižot 2,47 ripas un vienu reizi nosargājot cietoksni neskartu.

Bufalo "Sabres" izplatītajā paziņojumā lasāms, ka Lēneram veikta veiksmīga labās potītes operācija, kuras dēļ viņš šajā sezonā laukumā vairs nedosies. Komanda ar 77 mačos sakrātajiem 73 punktiem ieņem 14. vietu Austrumu konferencē un piekto reizi pēc kārtas neiekļūs Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs.

Čads Džonsons vārtus sargājis 42 spēlēs, atvairot 91,8% metienu un vidēji ielaižot 2,41 ripu. Citam zviedram Līnusam Ulmarkam statistika ir nedaudz pieticīgāka - 91,5% un 2,58 vārti vidēji mačā.

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā komanda nākamo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, kad pulksten 2:00 pēc Latvijas laika uzņems Nacionālās hokeja līgas pēdējā vietā esošo Toronto "Maple Leafs", kas gan uzvarējusi sešās no pēdējām desmit cīņām.

Girgensons ar 66 spēlēs sakrātajiem 17 punktiem (seši vārti un 11 piespēles) ir 11. rezultatīvākais Bufalo "Sabres" spēlētājs. Pēc sezonas viņam beigsies uz trim gadiem noslēgtais līgums, tādējādi latvietis kļūs par ierobežoti brīvo aģentu un drīkstēs uzklausīt citu komandu piedāvājumus.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...