Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Otavas vārtsargs pēc spēles pret Girgensonu un "Sabres": "Man bija garlaicīgi"

Rolands Eliņš

Otavas vārtsargs pēc spēles pret Girgensonu un "Sabres": "Man bija garlaicīgi"
Kreigs Andersons
Foto: AP/Scanpix

Pēc šonakt aizvadītās NHL spēles Otavas "Senators" vārtsargs Kreigs Andersons atzina, ka pretinieki Bufalo "Sabres" hokejisti viņam likuši garlaikoties, savukārt Zemgus Girgensons uzņēmās atbildību, sakot, ka vairākumā tiek spēlēts nepietiekami kārtīgi.

"Man vārtos bija garlaicīgi," sacīja Kreigs Andersons. "Nē, nu ir jau labi, ka tā. Tas nozīmē, ka protam iziet no zonas bez liekām problēmām un pietiekami ātri, mūsu aizsargi izdara labas pirmās piespēles. Tas nozīmē, ka paspējam atgriezties aizsardzībā un izsekot ripai. Ja pieļaujam mazu metienu skaitu pa mūsu vārtiem, tad esam ieguvuši vairākas priekšrocības. Protams, ne katra nākamā spēle būs tāda pati, taču jācenšas pieļaut pēc iespējas mazāk pretinieku metienu un tad arī uzvaras nāks vairāk."

Andersons spēlē pret "Sabres" atvairīja 19 metienus no 21, taču trešajā periodā Bufalo hokejisti izdarīja tikai divus statistikā reģistrētus metienus pa vārtiem. Ar vidēji tikai 23,5 metieniem vidēji spēlē "Sabres" ir pārliecinoši pēdējā vietā visā NHL, taču vismaz šonakt to centās labot Zemgus Girgensons, kurš izdarīja piecus metienus vārtiem un bija viens no diviem Bufalo hokejistiem, kuri Andersonu tomēr pārspēja. Tiesa, pilnībā apmierināts viņš tāpat nebija:

"Beidzot jāsāk parādīt spēle vairākumā," Bufalo medijiem sacīja latviešu uzbrucējs. "Mēs vienkārši nespējam paveikt savu darbu, to neizdarīju arī es. Mēs neizdaram metienus pa vārtiem, pieņemam nepareizus lēmumus un pietiekami nesadarbojamies."

"Sabres" vairākumā pret "Senators" spēlēja četras reizes, un teju piecas minūtes uz ledus vairākumā bija arī Girgensons, taču nevienu no tām neizdevās izmantot, kas statistiku sezonā kopumā padara pavisam drausmīgu - realizēti tikai deviņi no 105 vairākumiem, turklāt šis rādītājs izbraukuma spēlēs ir vēl sliktāks (trīs no 43).

"Šī bija mīksta nakts," par spēli sacīja "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans. "Mūsu vārtu priekšā neviens pretinieks netika aiztikts, mēs nepadarījām viņu spēli grūtāku. Un, ja mēs nespēlējam asi, tad pretiniekiem paveras viegla spēle. It sevišķi, ja pretinieks ir tik talantīgs spēlētājs kā Bobijs Raiens."

Iespēja reabilitēties un uzlabot gan savu uzvaru, gan vairākuma statistiku "Sabres" būs Vecgada vakarā, kad tā sacentīsies ar Austrumu konferences līderi Tampabejas "Lightning". Pēc Latvijas laika šī spēle gan sāksies jau Jaunajā gadā, proti, 1:00. "Sabres" un "Senators" ar attiecīgi 31 un 37 punktiem šobrīd dala divas pēdējās vietas Atlantijas okeāna divīzijā.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Power play fails Sabres on the road - BN Hockey

 +16 [+] [-]

, 2014-12-30 15:42, pirms 10 gadiem
Andersons ir totāls alnis...
Tamdēļ, ka bija garlaicīgi...nepiespiedi ripu un ļāvi Zemgum iemest???
Tā jau būtu savācis...bet garlaicīgi...!

  -2 [+] [-]

, 2014-12-30 15:47, pirms 10 gadiem
Tūlīt sāksies komentāri. Jūs jau saprotat, kādi

  +3 [+] [-]

, 2014-12-30 15:50, pirms 10 gadiem
nu lai jau tā tik turpina teikt,Girgensonam ir vajadzīga motivācija,kā jau viņš pats teica ,no tā viņš tikai ir paedis !
Viņš no kļūdām mācas

  -4 [+] [-]

, 2014-12-30 15:55, pirms 10 gadiem
Šī bija mīksta nakts.

     [+] [-]

, 2014-12-30 16:00, pirms 10 gadiem
Peleeciits rakstīja: Andersons ir totāls alnis...
Tamdēļ, ka bija garlaicīgi...nepiespiedi ripu un ļāvi Zemgum iemest???
Tā jau būtu savācis...bet garlaicīgi...!
Tas, protams, skaidrs, ka arī pretinieku vārtsargiem vienīgais izaicinājums ir Girgensons - iemetīs viņš, vai neiemetīs. A tā spēle kopumā diezgan pofig.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-30 16:02, pirms 10 gadiem
Tagad, vismaz zinu ko darīt Jaunajā gadā vērošu Zemgu darbībā!

     [+] [-]

, 2014-12-30 17:12, pirms 10 gadiem
anjo rakstīja: Tūlīt sāksies komentāri. Jūs jau saprotat, kādi
Iedomaajaties labaak, kaa juutas Latvijas izlases pretinieku vaartsargi shajaa jautaajumaa!
Dzelzaina logika ne?
Nekaa personiiga, chali!

  -1 [+] [-]

, 2014-12-30 17:29, pirms 10 gadiem
Zemgus ar gafiem būs tik pat cienīgs kā Ozo! Viņš spēli ņem uz sevi kā īsts kapteinis un cienīgs komandas galva! Labi,ka puisim nav zvaigžņu slimība,jo bez tās viņš tiks ļoti,ļoti tālu!

     [+] [-]

, 2014-12-30 17:55, pirms 10 gadiem
Malacis Zemgus. Lai tam puikam veicas un viņš kļūs par īstu vīru. Cepuri nost viņa un vecāku priekšā. Žēl, ka mums tāda čaļa vairāk nav tuvākajā apkārtnē. Pelšs bija mazliet solīti tuvāk, bet, traģēdija( Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-30 18:11, pirms 10 gadiem
Buffalo vairaakums tieshaam tragisks. Vai ta Nolans tieshaam nespeej iemaaciit speeleetaajiem, kaa zonaa ieiet?
Vakar vispaar bija komiska situaacija, ka viens staaveeja sekundes 15 aiz saviem vaartiem, saakumaa nespeedams izdomaat, ko nu dariit, tad laikam gaidiidams nomainju

  -1 [+] [-]

, 2014-12-30 20:03, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Šī bija mīksta nakts.
to par sevim?

     [+] [-]

, 2014-12-30 21:59, pirms 10 gadiem
ja bija garlaicigi kota nenostaveja uz sausos spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja