Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pointam vārti sestajā mājas spēlē pēc kārtas; Zīgrasam divas piespēles uzvarā par Vegasu

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Pointam vārti sestajā mājas spēlē pēc kārtas; Zīgrasam divas piespēles uzvarā par Vegasu
Breidens Points. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vieglu uzvaru izcīnījusi bez Rūdolfa Balcera spēlējošā Tampabejas "Lightning", kas ar 4:1 pārspēja Monreālas "Canadiens". Uzvaras aizvadītajā naktī izcīnīja arī Bostonas "Bruins", Anaheimas "Ducks" un Kalgari "Flames".

Rūdolfs Balcers turpina atgūties no savainojuma un izlaida kārtējo spēli šosezon. Viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar 4:1 viegli pārspēja Monreālas "Canadiens".

• "Lightning" 20. reizi šosezon guva pirmos vārtus spēlē. Kad tas noticis, "Lightning" bilance ir 15-4-0. Vairāk uzvaru, kad komanda gūst pirmos vārtus, ir tikai trīs komandām.

• Sesto reizi pēc kārtas vārtus savā laukumā guva Breidens Points. Garāka sērija "Lightning" komandas vēsturē ir tikai Ņikitam Kučerovam, kurš 2021./22. gada sezonā savā laukumā ar vārtiem atzīmējās septiņās spēlēs pēc kārtas.

• Andrejs Vasiļevskis 2022. gadā iekrājis bilanci 50-32-3. Viņš otro reizi karjerā kalendāro gadu noslēdzis ar vismaz 50 uzvarām. Vairāk reizes šo iespējuši tikai divi vārtu vīri – Martins Brodērs piecas reizes, bet Patriks Rojs trīs reizes.

Bostonas "Bruins" izbraukumā ar 3:1 uzveica Ņūdžersijas "Devils". Interesanti, ka pēc pirmajiem diviem periodiem rezultāts uz tablo bija 1:0 par labu Bostonai. Bostonas bilance, esot vadībā pēc pirmajām divām trešdaļām, šosezon ir 18-0-1. Tā ir labākā visā NHL.

• Linus Ulmarks "Bruins" vārtos izcīnīja 39. uzvaru kalendārajā 2022. gadā. Viņš atkārtojis Tūka Raska sasniegto, kurš 39. uzvaras izcīnīja 2013. gadā. Tas ir "Bruins" rekords. Bostonai šajā gadā palikusi vēl viena spēle – 31. decembrī pret Bufalo "Sabres".

Anaheimas "Ducks" savā laukumā bullīšos ar 3:2 pārspēja jaudīgo Lasvegasas "Golden Knights". Pirms spēles Vegasas bilance pret "Ducks" bija 10-2-0, kas bija labākā bilance pret jebkuru no NHL komandām.

• Trevors Zīgrass 30. reizi karjerā iekrāja vismaz divus punktus spēlē. Kopš 2020./21. gada sezonas, kad viņš debitēja NHL, nevienam citam "Ducks" spēlētājam nav vairāk šādu maču. Otrajā vietā šajā nogrieznī ar 25 spēlēm ir Trojs Terijs.

• Džons Gibsons Anaheimas vārtos bija lielisks. Viņš atvairīja 49 no 51 pretinieku metiena. Karjeras laikā Gibsons vairāk metienus spēlē atvairījis vien trīs reizes. Rekords ir 52 atvairītie metieni pret Floridas "Panthers" šī gada aprīlī.

NHL rezultāti, 29. decembris

SpēleRez.Trīs zvaigznes
Devils – Bruins1:3Hišers (1+0); Beržerons (1+0); Ulmarks (30;96.8%)
Lightning - Canadiens4:1Hedmans (0+2); Vasiļevskis (25;96.2%); Points (2+0)
Kraken – Flames2:3Eberle (0+2); Grubauers (41;93.2%); Kadri (1+1)
Ducks – Golden Knights3:2 PMStouns (1+0); Henriks (2+0); Gibsons (49;96.1%)

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay" platformā.

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.