Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Žerdevs aizved "Rangers" līdz uzvarai Floridā

Andrejs Siliņš

Žerdevs aizved "Rangers" līdz uzvarai Floridā
Nikolajs Žerdevs izgaisināja "Panthers" cerības uz uzvaru.
Foto: AFP

Aizvadītajā naktī Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Floridas "Panthes" savās mājās ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienu sērijā atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu.

Maču viesi uzsāka ļoti veiksmīgi, jau trešajā minūtē izvirzoties vadībā ar 2:0 - vispirms "Rangers" uzbrukuma līderis Žerdevs raidīja vārtos atlēkušo ripu, bet mirkli vēlāk Fričs "Panthers" aizsardzības zonā pārtvēra kļūmīgi piespēlēto ripu un dubultoja pārsvaru. 13. minūtē tomēr mājiniekiem izdevās atgūt vismaz vienus vārtus - Peltonens no aizvārtes vārtu priekšā atrada Dvorāku, kurš ar vairākiem mēģinājumiem ripu iedabūja vārtos - 1:2.

Otrās trešdaļas laikā emocijas uzkarsa, izcēlās arī pagrūstīšanās, taču tiesneši uzreiz iejaucās un līdz kautiņam spēlētāji nemaz nenonāca. 39. spēles minūtē Būmīsters beidzot izmantoja skaitlisko vairākumu, izlīdzinot rezultātu - 2:2. Pēdējās trešdaļas sākumā Voross no vārtu priekšas atkal izvirzīja vadībā viesus.

Voross bija tuvu tam, lai panāktu arī divu vārtu pārsvaru, kas visdrīzāk jau būtu pielicis punktu uzvarētāja noteikšanai, taču pēc videoatkārtojumu noskatīšanās tomēr tika nolemts, ka ātrajā uzbrukumā raidītā ripa nav šķērsojusi vārtu līniju. Pusotru minūti līdz beigām Skrastiņš iesāka uzbrukumu, ripu saņēma Dvorāks, tālāk nogādāja labajā malā to Būvmīsteram, kurš savukārt pretējā pusē atrada Būtu, un pēdējais guva jau savus kārtējos - 12. - vārtus šosezon, panākot atkal neizšķirtu - 3:3.

Papildlaikā vārti netika gūti, un sekoja pēcspēles metienu sērija. To ar veiksmīgiem mēģinājumiem uzsāka gan Oļezs, gan Naslunds, kam sekoja Veisa neveiksme. "Rangers" līderis Žerdevs savu iespēju garām nelaida, bet Froliks vārtus gūt nespēja, līdz ar to uzvaru visā spēlē ar rezultātu 4:3 svinēja "Rangers" hokejisti.

Kārlis Skrastiņš laukumā pavadīja 22 minūtes un divas sekundes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus pretinieku mēģinājumus iekarot vārtus, izdarīja trīs spēka paņēmienus, kā arī laukumā sabija pirmo vārtu zaudējumā un pēdējo vārtu gūšanas brīdī, līdz ar to nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

NHL regulārā sezona

SpēleRezultāts
Bruins - Islanders7:2
Flyers - Hurricanes2:3
Wild - Lightning4:2
Ducks - Blackhawks1:0
Coyotes - Avalanche2:1
Capitals - Canadiens3:0
Sabres - Penguins4:3
Thrashers - Predators3:4
Panthers - Rangers3:4
Red Wings - Blue Jackets5:3
Stars - Sharks2:6

Izmantotie resursi:
nhl.com

     [+] [-]

, 2008-11-29 09:04, pirms 16 gadiem
Nu vo, izskatās, ka Koļa atradis savu komandu. Un var runāt par vēl vienu Krievijas superuzbrucēju. Tagad vēl Frolovam būtu "jāatveras" un Afinogenovam jātiek prom no Bufalo.

     [+] [-]

, 2008-11-29 09:12, pirms 16 gadiem
Frolovam būtu jāsāk mest iekšā, kaut gan Kings ir uzsākuši veiksmīgi sezonu. Starp citu ar kuru aizsargu vienā pārī Sharks spēlē Robs Bleiks? Viņš atkal iemetis vārtus. Bleikam tagad ir 4+15
Juris Miņins rakstīja: Nu vo, izskatās, ka Koļa atradis savu komandu. Un var runāt par vēl vienu Krievijas superuzbrucēju. Tagad vēl Frolovam būtu "jāatveras" un Afinogenovam jātiek prom no Bufalo.

     [+] [-]

, 2008-11-29 09:25, pirms 16 gadiem
Nu Sharks ja neskaita dažus spēlētājus ir ļoti ziemeļamerikāniska komanda. Konkrētajā spēlē 2 goli Boilam. 0+2 Torntonam un Setoguči, bet 0+3 Klovam.visi kanādieši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-29 10:46, pirms 16 gadiem
A cikos sievietēm?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-29 11:07, pirms 16 gadiem
Krievu uzbrucēju top 5 NHL: 1.Ovechkin;2.Malkin;3.Datsyuk;4.Kovalchuk;5.Semin. uz piekto vietu vēl varētu padiskutēt,bet krievu uzbrukuma spēks ir EL FNTASTICO!!!

     [+] [-]

, 2008-11-29 11:14, pirms 16 gadiem
ZORRO rakstīja: Krievu uzbrucēju top 5 NHL: 1.Ovechkin;2.Malkin;3.Datsyuk;4.Kovalchuk;5.Semin. uz piekto vietu vēl varētu padiskutēt,bet krievu uzbrukuma spēks ir EL FNTASTICO!!!
Nu par vietu sadalījumu jau var strīdēties, taču klāt nāk vēl Žerdevs, Frolovs, Afinogenovs, Fjodorovs, Samsonovs + KHL nesliktie uzbrucēji - Radulovs, Jašins, Morozovs un vēl kaudze...

     [+] [-]

, 2008-11-29 11:20, pirms 16 gadiem
Un gandrīz vai aizmirsu - "brāļi" Kozlovi!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-29 11:29, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu par vietu sadalījumu jau var strīdēties, taču klāt nāk vēl Žerdevs, Frolovs, Afinogenovs, Fjodorovs, Samsonovs + KHL nesliktie uzbrucēji - Radulovs, Jašins, Morozovs un vēl kaudze...
Tā tiešām ir kaudz un ar ko gan Radulovs un Morozovs piemēram ir sliktāki par Žerdevu un Frolovu, īstenībā ne ar ko, viņi mierīgi varētu spēlēt NHL ja gribētu un spēlētu viņi pirmajās maiņās!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-29 11:46, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: Tā tiešām ir kaudz un ar ko gan Radulovs un Morozovs piemēram ir sliktāki par Žerdevu un Frolovu, īstenībā ne ar ko, viņi mierīgi varētu spēlēt NHL ja gribētu un spēlētu viņi pirmajās maiņās!
Jašins jau arī mierīgi... tāpat kā ir vairāki citi vēl nepieminēti. Sušinskis, Zaripovs utt. Galvenais jau ir kā šie spēlētāji tiek izreklamēti. NHL no viduvējības var sataisīt superstāru, kamēr Eiropā tā nenotiek.
Viens labs piemērs. Vakar skatījos "Wild"-"Lightning" spēli pa NASN. Un pārtraukumā sāk rādīt kkādus tur Krosbija hailaitus ar paša Sida komentārim un nenormāli slavē šamo, bez maz vai par supermenu pataisa. Jā, Sids ir labs spēlētājs, taču reklāma viņam sataisa tādu tēlu, ka viņš var visu un tā tiek darīts ar visiem puslīdz populārajiem Ziemeļamerikas hokejistiem... tajā pat laikā Ovi, Kovi, Malkins, Datsjuks, Zeterbergs, Bekstrēms (vārtsargs), Lidstrēms, Koivu u.c. netiek reklamēti nemaz... tāpēc arī liekas, ka NHL kanādieši ir baigie veči.

  -2 [+] [-]

, 2008-11-29 12:57, pirms 16 gadiem
Labai precei reklaama nav vajadziiga

     [+] [-]

, 2008-11-29 13:04, pirms 16 gadiem
Un, tajaa pasjaa laikaa - Tu gruzies par Crosby - overratet , paarreklameets utt . virsraksts sjim rakstam arii ir reklaama - Zherdevs ( krievs ) - aizved rangers liidz uzvarai - cool! ar visiem izrietosjajiem prokhlistu komentiem - bet, ja Sids aizved Penguins liidz uzvarai - tad - Sids tiek paareklameets utt - iisteniibaa nav veerts diskuteet.

     [+] [-]

, 2008-11-29 15:58, pirms 16 gadiem
gollum rakstīja: Un, tajaa pasjaa laikaa - Tu gruzies par Crosby - overratet , paarreklameets utt . virsraksts sjim rakstam arii ir reklaama - Zherdevs ( krievs ) - aizved rangers liidz uzvarai - cool! ar visiem izrietosjajiem prokhlistu komentiem - bet, ja Sids aizved Penguins liidz uzvarai - tad - Sids tiek paareklameets utt - iisteniibaa nav veerts diskuteet.
Par to, ka Krosbijs ir labs spēlētājs, neviens nešaubās, bet ja paskatās kād "promoušens" ir Krosbijam un kāds tam pašam Ovečkinam, tad, piedodiet, tas būtu tāpat kā salīdzināt Rīgas "Dinamo" un DHK "Latgale" reklāmas apjomus... .
Jebšu Ziemeļamerikāņi vienalga visur "izbīda" savējos. VISUR! Eiropiešiem var būt superspēlētāji, bet Ziemeļamerikāņi, ar veiksmīga PR palīdzību, to kkā pamanās noslēpt. Runa jau nav par mūsdienām un tikai par Krievijas hokejistiem. Kaut vai "Oilers" dinastija... vispirms tiek nosaukts Mesjē, Greckis, vēl puse kanādiešu, visi Grecka policisti un tikai tad, tā starp citu, piemin, ka tur bija arī "kaut kāds" Jarri Kurri.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-29 16:12, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu par vietu sadalījumu jau var strīdēties, taču klāt nāk vēl Žerdevs, Frolovs, Afinogenovs, Fjodorovs, Samsonovs + KHL nesliktie uzbrucēji - Radulovs, Jašins, Morozovs un vēl kaudze...
Nu un kas gan īpašs ir Afinogenovs, Žerdevs, Samsonovs, "brāli" Kozlovi un pēdējās sezonās arī Fjodorovs? Visparastākās NHL viduvējības. Arī Morozovs vairākus gadus nospēlēja NHL - nebija jau slikts, bet līdz zvaigznes statusam, kāds viņam ir Krievijā, viņam bija ļoti tālu. Arī Sušinskis nospēlēja NHL pussezonu un aizbēga atpakaļ uz rōģinu. Piekrītu, ka Sids tiek pamatīgi pārvērtēts, atliek viņam iemest vienu golu vai atdot pāris piespēles, automātiski tiek atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Daudzi arī aizmirst, ka šogad Sids rezultativitātē krietni atpaliek no komandas biedra Malkina. Bet visi šie Tavi komentāri par Ovi, Vovi, Ženkām, Koļkām un Vasjkām liekas krietni neobjektīvāki un vērsti vienā virzienā.

     [+] [-]

, 2008-11-29 16:39, pirms 16 gadiem
Domaaju, ka Jarri Kurri, ar PIECIEM kausa gredzeniem, to iipasji nepaardziivo!

     [+] [-]

, 2008-11-29 16:51, pirms 16 gadiem
Janinens rakstīja: Nu un kas gan īpašs ir Afinogenovs, Žerdevs, Samsonovs, "brāli" Kozlovi un pēdējās sezonās arī Fjodorovs? Visparastākās NHL viduvējības. Arī Morozovs vairākus gadus nospēlēja NHL - nebija jau slikts, bet līdz zvaigznes statusam, kāds viņam ir Krievijā, viņam bija ļoti tālu. Arī Sušinskis nospēlēja NHL pussezonu un aizbēga atpakaļ uz rōģinu. Piekrītu, ka Sids tiek pamatīgi pārvērtēts, atliek viņam iemest vienu golu vai atdot pāris piespēles, automātiski tiek atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Daudzi arī aizmirst, ka šogad Sids rezultativitātē krietni atpaliek no komandas biedra Malkina. Bet visi šie Tavi komentāri par Ovi, Vovi, Ženkām, Koļkām un Vasjkām liekas krietni neobjektīvāki un vērsti vienā virzienā.
Kas ir Fjodorovs? "Caps" līderis! Žerdevs? Pats redzi... Viens no NYR līderiem. Kozlovi - labi melnā darba darītāji, kuri mierīgi var arī uzņemties līderu lomu, ja vajag. Afinogenovs ar Samsonovu, principā ir All-Stars materiāls.
Par Marozovu un Sušinski. Protams, ka viņi atbrauca atpakaļ, jo līmeņu atšķirība nav jau nemaz tik liela, maksā vairāk, atzinība lielāka, sadzīves problēmu nav, valodu zini. Un šeit jau arī parādās viens "fokuss" - būtu tāda paša līmeņa spēlētāji kanādieši, viņiem būtu sataisīta "raskrutka" jau no AAA līmeņa.

Par tām viduvējībām gribētos atsevišķi pierakstīt. NHL NAV Eiropiešu-viduvējību! NAV! Jo tādā gadījumā uzreiz tiek paņemts vietējais!

Par neobjekivitāti. Pirmkārt, es uz objektivitāti nepretendēju, vienkārši piedāvāju uz lietām paskatīties no citas puses. Un kā par neobjektivitāti var dēvēt to, ka es norādu, ka pagājušās sezonas labākais spēlētājs, pēdējo gadu labākais vārtu guvējs, Čempionu komandas galvenais spēlētājs (kopā ar citu eiropieti - Zetebergu) un aizvadītās sezonas Stenlija kausa finālistu labākais spēlētājs nav ne par kapeiku sliktāki par "izbīdīto" Krosbiju?

     [+] [-]

, 2008-11-29 16:53, pirms 16 gadiem
gollum rakstīja: Domaaju, ka Jarri Kurri, ar PIECIEM kausa gredzeniem, to iipasji nepaardziivo!
Viņš jau nepārdzīvo, bet fakts paliek fakts - NHL no sākuma skatās uz savējiem un tikai ja eiropietis ir nu nereāli ŪBERLABĀKS, tikai tad viņu ņem komandā... ja jau galīgi negribat tam ticēt (zinu, ka daudzi NHL un visu kas no tā gala nāk uzskata par pašu objektīvāko, pareizāko un taisnīgāko), paskatieties, kas notiek ar Mārtiņu Karsumu. Būtu viņam pasē, rindā "Nationality", pierakstīts CANADIEN, tad šamais jau B's otrajā maiņā vismaz spēlētu!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-29 17:09, pirms 16 gadiem
Baigaas probleemas Karsumam ieguut canadien nationality , tikai sjaubos, ka tas vinju uzreiz iecels BB 2 mainjaa.. Par objektivitaati runaajot, sjeit ir cilveeki, kuri izsaka viedokli iepaziistoties ar informaaciju kura naak ko abiem galiem, un nebaazjas visaam pudeleem par korkji lai paraadiitu savu ES

     [+] [-]

, 2008-11-29 18:11, pirms 16 gadiem
gollum rakstīja: Baigaas probleemas Karsumam ieguut canadien nationality , tikai sjaubos, ka tas vinju uzreiz iecels BB 2 mainjaa.. Par objektivitaati runaajot, sjeit ir cilveeki, kuri izsaka viedokli iepaziistoties ar informaaciju kura naak ko abiem galiem, un nebaazjas visaam pudeleem par korkji lai paraadiitu savu ES
Tikai jēgas no tā nebūs nekādas, jo Mārtiņš Latvijas izlasē ir spēlējis... . Starp citu, jautājums, laikam, Abragam - ja tiek nomainīta pase no Kaut kādas uz ASV/Kanādas, tad kurā čempionātā ir jāspēlē, lai varētu spēlēt ASV/Kanādas izlasē?

Protams, ka lasītāju auditorija ir dažāda, bet tieši tā paša iemesla dēļ arī ir jāpiedāvā arī cits viedoklis, lai nav domas NHL/KHL vai sazin vēl kas ir super, bet pārējai - mēsli.
Un vēl. Komentāri tāpēc jau arī ir komentāri, lai dalītos pārdomās, diskutētu utt., ja tev šis formāts sagādā neērtības, tad varu ieteikt vienu - ignorē to!

     [+] [-]

, 2008-11-29 18:27, pirms 16 gadiem
Diskusija un sava viedoklja uzspiezjana,kaa vieniigaa pareizaa - divas dazjaadas lietas - ne es viens to pamanu Tavaa "diskusijas" formaa. nekaa personiska, bet tas kriit aciis - gadu atpakalj veel bija diskusija - peedeejaa laikaa tikai TAVS viedoklis -teemaa/neteemaa - ja kaads oponee. Ja Tu objektiivi paarlasiitu savas "diskusijas" varbuut saprastu par ko iet runa - ... . Labpraat ignoreetu, bet, baidos Tev driiz vien kljuus vientulji

     [+] [-]

, 2008-11-29 18:34, pirms 16 gadiem
gollum rakstīja: Diskusija un sava viedoklja uzspiezjana,kaa vieniigaa pareizaa - divas dazjaadas lietas - ne es viens to pamanu Tavaa "diskusijas" formaa. nekaa personiska, bet tas kriit aciis - gadu atpakalj veel bija diskusija - peedeejaa laikaa tikai TAVS viedoklis -teemaa/neteemaa - ja kaads oponee. Ja Tu objektiivi paarlasiitu savas "diskusijas" varbuut saprastu par ko iet runa - ... . Labpraat ignoreetu, bet, baidos Tev driiz vien kljuus vientulji
Uzspiešana, t.i., kā? Tā, ka es kko uzrakstu, pamatoju, uzrakstu vēlreiz, vēlreiz pamatoju utt. Kamēr cits uzraksta vienu rindiņu ar, piemēram, "Sids ir kruts, jo met daudz un visa Kanāda apr viņu fano!"? Jā, ja tā, tad uzspiežu kā... es pat nezinu kas. Es vienkārši izklāstu viedokli, neko neuzspiežot. Ja tas ir pasniegts nedaudz agresīvākā formā, tad, neko darīt, kā jau nu ir... .
Un kas, piemēram, tev liedz tāpat izklāstīt savas domas (tikai vot nevajag stāstīt, ka tev nav laika netā drukāt utt.)? Personīgi es būšu tikai priecīgs, ja kāds vēl pievienosies "diskusiju klubam", kas te pa gadiem 3 jau ir visai stabils izveidojies.

A par manu vientulību, vai neuztraukties... man ir pietiekoši visādu lietu ko darīt arī bez tā kā mēģināt komunicēt vienu vai otru indivīdu par kaut ko. .

     [+] [-]

, 2008-11-29 20:40, pirms 16 gadiem
Viss šeit apspriestais ir koks ar diviem galiem. Kādam patīk Krievijas hokejs, tie izklausās ļoti "prokrieviski", kādam atkal Kanādas utt. Tā ir realitāte. Loģiski, ka krievi spēlē pirmās vijoles, jo savādāk viņi tur nespēlētu (nav vairs 90. gadu beigas.). Kanādieši vaido NHL mugurkaulu un arī viņiem daudz spilgtu individuāli spēlētāji. Izvērtējot visus par un pret, teiktu, ka Kanāda hokeja ziņā, kaut nedaudz, bet jau vismaz pēdēkos 15 gadus ir priekšā Krievijai.

     [+] [-]

, 2008-11-29 21:07, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Viss šeit apspriestais ir koks ar diviem galiem. Kādam patīk Krievijas hokejs, tie izklausās ļoti "prokrieviski", kādam atkal Kanādas utt. Tā ir realitāte. Loģiski, ka krievi spēlē pirmās vijoles, jo savādāk viņi tur nespēlētu (nav vairs 90. gadu beigas.). Kanādieši vaido NHL mugurkaulu un arī viņiem daudz spilgtu individuāli spēlētāji. Izvērtējot visus par un pret, teiktu, ka Kanāda hokeja ziņā, kaut nedaudz, bet jau vismaz pēdēkos 15 gadus ir priekšā Krievijai.
Kanāda, jā, bet vai Kanādas izlase ir priekšā?

     [+] [-]

, 2008-11-29 21:18, pirms 16 gadiem
ir ir ok - juus palieciet savaas vietaas, mees paliksim saveejaas patiikamu "diskusiju un domu apmainju"

P.S - ironiski

     [+] [-]

, 2008-11-29 22:20, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kanāda, jā, bet vai Kanādas izlase ir priekšā?
Nu, tas tituls šogad bija labs, bet man pēc spēles palika tāda pēcgarša, ka uzvarēja Kovaļčuks nevis Krievijas izlase. Nu man tomēr Kanāda šķita augstākas klases komanda. Starp citu ir tāda nianse, ka Krievijas izlasei (būsim rēali) lai izcīnītu titulu vajag i Ovečkinu, i Kovaļčuku, i Sjominu, i "Akbarsiešus", par Nobokovu nemaz nerunājot, kamēr Kanādai ne Krosbiju, ne Torntonu, Ne Lekavaljē, ne Luongo vai Brodēru utt. nevajag lai paņemtu čempi. Un te jau ir runa par resursiem. Sastāvs var būt par 70 % savādāks kā pērn, bet nekādā veidā mazāk nopietns, kamēr Krievijas izlasei tomēr apgrozās +/- tie paši spēlētāji. Savā komentārā vairāk tiešam domāju valsti, nevis izlasi, bet jā, manuprāt arī izlase tomēr ir labāka.

     [+] [-]

, 2008-11-29 22:26, pirms 16 gadiem
krieviem ir baigā problēma iekš NHL. lielākā daļa no viņiem ir gandrīz vai one-season wonder, un pēc tam kaut kā panīkst. Liela daļa 30gadnieku vispār atgriežas kur ūdeņi mierīgāki. tādi samsonovi, žerdevi, afinogenovi, frolovi, sjomini nospēlēs dažas labas sezonas, un tas arī būs viss. Īstas NHL zvaigznes, nākotnes hall of feimeri notur sevi līmenī gadus 15. Un Krosbijs tāds būs, viņs pēc visa šitā PR pat nevar atļauties nebūt .. kāds var nosaukt kādu krievu, kam būtu pie 40, kas vēl kapātu otrā dīķa malā - atšķirībā no tādiem džekiem kā Modano, Brindamūrs, Reki, Roberts, Roniks, Čelioss utt

Protams, krieviem ir daži izņēmumiem (Ovi), bet arī tas pats Fjodorovs superzvaigzne ir tikai pēc pagātnes nopelniem, tāpat kā Kovaļevs. arī Kovaļčuks nav tāds kā pirms pāris gadiem.

Tā kā secinājums viens: potenciāls un talants krieviem ir, bet par leģendām kļūs tikai retie. Laikam šņabi par maz dzer ..

     [+] [-]

, 2008-11-29 23:25, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Nu, tas tituls šogad bija labs, bet man pēc spēles palika tāda pēcgarša, ka uzvarēja Kovaļčuks nevis Krievijas izlase. Nu man tomēr Kanāda šķita augstākas klases komanda. Starp citu ir tāda nianse, ka Krievijas izlasei (būsim rēali) lai izcīnītu titulu vajag i Ovečkinu, i Kovaļčuku, i Sjominu, i "Akbarsiešus", par Nobokovu nemaz nerunājot, kamēr Kanādai ne Krosbiju, ne Torntonu, Ne Lekavaljē, ne Luongo vai Brodēru utt. nevajag lai paņemtu čempi. Un te jau ir runa par resursiem. Sastāvs var būt par 70 % savādāks kā pērn, bet nekādā veidā mazāk nopietns, kamēr Krievijas izlasei tomēr apgrozās +/- tie paši spēlētāji. Savā komentārā vairāk tiešam domāju valsti, nevis izlasi, bet jā, manuprāt arī izlase tomēr ir labāka.
A Kanādai nevajag savus stārus? Vienalga pa diviem trim atbrauc uz katru PČ. Un par to, ka "vajag visus labākos"... krieviem jau nebija visi labākie (Brizgalovs, Habibuļins, kas būtu ļoti noderējuši, kad visi vārtsargi bija ar traumām, Malkins, Datsjuks). Pie tam iepriekšējos gados Bija ne sliktākas brigādes, bet rezultātā maksimums - pusfināls. Šeit tomēr kaut kas cits pie vainas.
Un šo tēzi vari pārbaudīt attiecīgi pret Kanādu. Lai viņi sataisa komandu no bez maz vai AHL spēlētājiem un tad redzēsim kas un kā (attiecīgi krieviem būtu jāspēlē ar KHL komandu). Taču esmu 100% pārliecināts, ka Krievijas izlase, kas būtu komplektēta TIKAI no KHL spēlētājiem nemaz tik švaka nebūtu un būtu pretendenti uz medaļām.

Par tiem Lekavaljē, Krosbijiem un Luongo. Ir viens (iepriekš bija divi, bet nu jau tikai viens) turnīrs, kur ļoti labi parāda kas un kā ir, ja spēlē "visi labākie" - Olimpiskās spēles! Atgādināt kā Kanādai beidzās spēle ar Krieviju?
Un, ka spēlē vieni tie paši... jā, tāda ir Eiropas hokeja īpatnība. Kamēr ziemeļamerikāņi uz PČ paņem 20 izsitējus, no kuriem 10 var arī kko vairāk izdarīt, tikmēr Eiropas komandas (Ne tikai Krievija, bet lielākā daļa. TOP komandas - noteikti) balstās uz izspēlēm, kur galvenais ir savstarpējā sapratne. Var jau teikt, ka lieliem meistariem ir jāprot atrast saspēle ar visiem, un varu saderēt, ka ja Ovi ieliktu SK Rīga-18 ceturtajā maiņā, tad viņš prastu tur atrast kkādas saiknes, bet vai viņš varētu rādīt savu labāko spēli? Šaubos.

     [+] [-]

, 2008-11-29 23:30, pirms 16 gadiem
flyer rakstīja: krieviem ir baigā problēma iekš NHL. lielākā daļa no viņiem ir gandrīz vai one-season wonder, un pēc tam kaut kā panīkst. Liela daļa 30gadnieku vispār atgriežas kur ūdeņi mierīgāki. tādi samsonovi, žerdevi, afinogenovi, frolovi, sjomini nospēlēs dažas labas sezonas, un tas arī būs viss. Īstas NHL zvaigznes, nākotnes hall of feimeri notur sevi līmenī gadus 15. Un Krosbijs tāds būs, viņs pēc visa šitā PR pat nevar atļauties nebūt .. kāds var nosaukt kādu krievu, kam būtu pie 40, kas vēl kapātu otrā dīķa malā - atšķirībā no tādiem džekiem kā Modano, Brindamūrs, Reki, Roberts, Roniks, Čelioss utt

Protams, krieviem ir daži izņēmumiem (Ovi), bet arī tas pats Fjodorovs superzvaigzne ir tikai pēc pagātnes nopelniem, tāpat kā Kovaļevs. arī Kovaļčuks nav tāds kā pirms pāris gadiem.

Tā kā secinājums viens: potenciāls un talants krieviem ir, bet par leģendām kļūs tikai retie. Laikam šņabi par maz dzer ..
A kur tāds kanādietis var aiziet? Viņiem jau kopš mazotnes ir tikai 1 līga - NHL. Un arī alternatīvas (ar apmēram vienādu līmeni, algu utt.) uz kurieni doties nav. Savukārt Eiropiešiem ir kaudze ar iespējām, kur vecumdienās sapelnīt naudu... tas arī viss. Pie tam tie krievi, kas spēlē NHL panāk sava vārda ierakstīšanu grāmatās pa 4 sezonām, kamēr kanādiešiem arī vajag tās 15... .
Un par vanhitvonderiem... jā, ir bijuši tādi, taču pēdējā laikā tādu palicis maz, ja pat vispār ir izzuduši. Iepriekš par tādu gandrīz vai kļuva jau pieminētais Žerdevs, arī Sjomins no "Caps", bet izrādās, ka viņi savu vārdu nemaz vēl nebija teikuši... .
A Kovi spēlē slikti, jo viņam nemaz nav centra uzbrucēja... a malējais bez centra ir tāpat kā vārtsargs bez ekipējuma... .

     [+] [-]

, 2008-11-29 23:34, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: A kur tāds kanādietis var aiziet? Viņiem jau kopš mazotnes ir tikai 1 līga - NHL. Un arī alternatīvas (ar apmēram vienādu līmeni, algu utt.) uz kurieni doties nav. Savukārt Eiropiešiem ir kaudze ar iespējām, kur vecumdienās sapelnīt naudu... tas arī viss. Pie tam tie krievi, kas spēlē NHL panāk sava vārda ierakstīšanu grāmatās pa 4 sezonām, kamēr kanādiešiem arī vajag tās 15... .
Un par vanhitvonderiem... jā, ir bijuši tādi, taču pēdējā laikā tādu palicis maz, ja pat vispār ir izzuduši. Iepriekš par tādu gandrīz vai kļuva jau pieminētais Žerdevs, arī Sjomins no "Caps", bet izrādās, ka viņi savu vārdu nemaz vēl nebija teikuši... .
A Kovi spēlē slikti, jo viņam nemaz nav centra uzbrucēja... a malējais bez centra ir tāpat kā vārtsargs bez ekipējuma... .
bet kāds te sakars ar AHL. Es saprastu, ja kanādiešiem NHL būtu ap 30 spēlētājiem (kā krieviem) OK,noņemam viņus nost abām valstīm un tad komplektējam izlases, bet Kanādai ir tādi resursi, ka uz katru vietu izlasē kandidē 3-4 spēlētāji. Par Olimpiskajām spēlēl nevar nepiekrsist. Kas par daudz tas par skādi, tāpēc es vienmēr esmu bijis par to vai kanadieši uz OS koplektē sastāvu tāpat kā uz PČ. Bet nu to AHL tu iepini bez iemesla.

     [+] [-]

, 2008-11-29 23:39, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: bet kāds te sakars ar AHL. Es saprastu, ja kanādiešiem NHL būtu ap 30 spēlētājiem (kā krieviem) OK,noņemam viņus nost abām valstīm un tad komplektējam izlases, bet Kanādai ir tādi resursi, ka uz katru vietu izlasē kandidē 3-4 spēlētāji. Par Olimpiskajām spēlēl nevar nepiekrsist. Kas par daudz tas par skādi, tāpēc es vienmēr esmu bijis par to vai kanadieši uz OS koplektē sastāvu tāpat kā uz PČ. Bet nu to AHL tu iepini bez iemesla.
"Bez maz vai" nenozīmē, ka tīrie AHL spēlētāji... tb. tie var būt tie, kas nav superstāri. Kā jau pats pieminēji. Noņemt "augšu" un tad skatīties... .

  +1 [+] [-]

, 2008-11-30 08:47, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kas ir Fjodorovs? "Caps" līderis! Žerdevs? Pats redzi... Viens no NYR līderiem. Kozlovi - labi melnā darba darītāji, kuri mierīgi var arī uzņemties līderu lomu, ja vajag. Afinogenovs ar Samsonovu, principā ir All-Stars materiāls.
Par Marozovu un Sušinski. Protams, ka viņi atbrauca atpakaļ, jo līmeņu atšķirība nav jau nemaz tik liela, maksā vairāk, atzinība lielāka, sadzīves problēmu nav, valodu zini. Un šeit jau arī parādās viens "fokuss" - būtu tāda paša līmeņa spēlētāji kanādieši, viņiem būtu sataisīta "raskrutka" jau no AAA līmeņa.

Par tām viduvējībām gribētos atsevišķi pierakstīt. NHL NAV Eiropiešu-viduvējību! NAV! Jo tādā gadījumā uzreiz tiek paņemts vietējais!

Par neobjekivitāti. Pirmkārt, es uz objektivitāti nepretendēju, vienkārši piedāvāju uz lietām paskatīties no citas puses. Un kā par neobjektivitāti var dēvēt to, ka es norādu, ka pagājušās sezonas labākais spēlētājs, pēdējo gadu labākais vārtu guvējs, Čempionu komandas galvenais spēlētājs (kopā ar citu eiropieti - Zetebergu) un aizvadītās sezonas Stenlija kausa finālistu labākais spēlētājs nav ne par kapeiku sliktāki par "izbīdīto" Krosbiju?
Nu, nu, nevajag jau pārspīlēt. Neskaitīju, bet NHL spēlē apmēram kādi divi simti eiropiešu un gribi teikt, ka viņi visi ir līderi un baigie stāri?

Runājot atsevišķi par spēlētājiem. Nepiekrītu argumentam, ka Afinogenovs un Samsonovs ir All-stars līmeņa spēlētāji. Katram varbūt pa kādai labai (bet ne izcilai) sezonai ir bijis, Afinogenova ātrums un tehnika, Samsonova pirmā sezona un Kaldera balva (Bruins komandā togad debitēja arī Torntons) atmiņā ir palikuši. Bet kas viņi ir šobrīd? Samsonovu pagājušajā sezonā dēļ viņa bālā snieguma un, maigi izsakoties, viduvējās statistikas un attieksmes vispār gandrīz neviens negribēja, beigās tomēr paņēma Karolīna, kurš viņš aizvadīja spožas sezonas beigas. Šīs sezonas sākums atkal pierāda, ka tas laikam ir bijis izņēmums. Afinogenovam nav bijusi vispār neviena sezona, pēc kuras gribētos viņam piedēvēt zvaigznes vai vismaz savas komandas līdera godu. Labākais rādītājs - 23.vārti. Pat mūsu Žoltokam ir bijis vairāk. Un Fjodorovs? Kas viņš par Caps līderi? Labākajā gadījumā tikai un vienīgi Caps krieviņu līderis un autoritāte. Fjodorovs šobrīd ir devītais (!) rezultatīvākais komandas spēlētājs, un nevajag aizmirst, ka komandas kapteinis ir Klārks.

Un par razkrutku arī nepiekrītu. Dažubrīd eiropiešiem tās ir krietni vairāk. Viss arī atkarīgs no tā, kādā un kuras valsts masu mediju ietekmes zonā mēs atrodamies. Krievu masu medijiem, piemēram, ir raksturīgi pārspīlēt to pašu savējo NHL spēlētāju nozīmi, spējas un talantus. Ja kāds netiek pie spēlēšanas - vainīgs trenneris, nav normālu un cienīgi komandas biedru.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-30 09:14, pirms 16 gadiem
Janinens

Visi NHL spēlētāji savā laikā bērnu un jauniešu komandās ir bijuši TOP Scoreri, bet nonākot NHL vieņiem ir jāmaina ampluā, lai varētu palikt līgā. Vot arī eiropiešiem vajag pielāgoties situācijai, ka komandā jau ir tādi Korsbiji, Torntoni utt. un spēlēt otrās lomas. Bet kā viņiem iedod lielāku laiku un pēc pirmās kļūdas nerauj nost, tā uzreiz arī parādās tas par ko viņus ņem uz NHL.

Lasi rūpīgāk! Afinogenovs un Samsonovs ir All-Stars MATERIĀLS. Tb ar viņiem ir nedaudz jāpiestrādā un būs vēl 2 superstāri.

A par Fjodorovu vari neuztraukties. Pirmkārt, viņam pašlaik ir savainojums un mazāk nospēlēto spēļu nekā visiem kas ieņem pirmās astoņas rezultatīvāko vietas un pat ja viņš ir "krieviņu autoritāte" - visi 4 "Caps" krievi ir pirmo divu maiņu spēlētāji un reāli komandas līderi. Un pats laikam jau nojaut kas var sanākt, ja Sergejam neiepatiksies kaut kas... .

Piekrīti vai nē, es jau rakstu tikai savus novērojumus. Un, piemēram, arī ASV lokālajos medijos ir tieši tāda paša "čīkstēšana" par viena vai otra spēle'tāja neveiksmēm, maiņas partneriem utt.

     [+] [-]

, 2008-11-30 09:18, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kas ir Fjodorovs? "Caps" līderis! Žerdevs? Pats redzi... Viens no NYR līderiem. Kozlovi - labi melnā darba darītāji, kuri mierīgi var arī uzņemties līderu lomu, ja vajag. Afinogenovs ar Samsonovu, principā ir All-Stars materiāls.

Tiesjaam sasmiidinaaji

  -1 [+] [-]

, 2008-11-30 09:31, pirms 16 gadiem
gollum rakstīja: Juris Miņins rakstīja: Kas ir Fjodorovs? "Caps" līderis! Žerdevs? Pats redzi... Viens no NYR līderiem. Kozlovi - labi melnā darba darītāji, kuri mierīgi var arī uzņemties līderu lomu, ja vajag. Afinogenovs ar Samsonovu, principā ir All-Stars materiāls.

Tiesjaam sasmiidinaaji
Smejies, tā teikt, na zdorovje! Runā, ka tas paildzina dzīves ilgumu.