Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Latvieši nespēlē, Kolumbusa pārbaudes mačā uzvar Bufalo

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Latvieši nespēlē, Kolumbusa pārbaudes mačā uzvar Bufalo
Peitons Krebs un Kārsons Meiers. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) turpinās pārbaudes spēles. Vienā no tām tikās Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" un Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres". Latvieši šajā spēlē nepiedalījās, bet panākumu ar 4:1 izcīnīja "Blue Jackets".

Elvis Merzļikins iepriekšējā pārbaudes spēlē pret Pitsburgas "Penguins" nospēlēja 39:42 minūtes, atvairot visus pretinieku izdarītos 20 metienus. Mačā pret "Sabres" latvietis vārtos nestājās.

Zemgus Girgensons naktī uz otrdienu spēlēja, palīdzot komandai ar 2:1 sakaut Filadelfijas "Flyers". Mačā pret Kolumbusu Girgensons, kurš iepriekšējā pārbaudes mačā nospēlēja 11:12 minūtes, nespēlēja.

"Blue Jackets" šajā spēlē izpildīja par astoņiem metieniem vairāk (31:23) nekā Bufalo "Sabres". Tāpat tika gūti vārti gan vairākumā, gan mazākumā. Neviens no "Blue Jackets" spēlētājiem neiekrāja vairāk par vienu punktu. "Blue Jackets" uzvarēja ar 4:1.

• Maču aizvadīja arī Toronto "Maple Leafs", kas savā laukumā tikās ar Monreālas "Canadiens". Mājiniekiem sausais panākums ar 3:0.

• Pirms mača tika godināta 1972. gada Kanādas izlase, kas tolaik "Summit Series" ietvaros tikās ar Padomju savienības komandu. Pagājuši tieši 50 gadi kopš Pols Hendersons guva uzvaras vārtus, kas nodrošināja Kanādai uzvaru sērijā.

• Divu Kanādas komandu duelī pārāka izrādījās Toronto, kas noturēja savus vārtus neskartus. "Maple Leafs" izmantoja divus skaitliskos vairākumus, savukārt tās vārtu vīri atvairīja visus 27 "Canadiens" metienus.

• Galvaspilsētas komanda Vašingtonas "Capitals" arī tika pie panākuma – ar 3:1 pārspēta Filadelfijas "Flyers". Dilans Stroms atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, savukārt divas rezultatīvas piespēles Bobijam Nardellam.

• Neskatoties uz to, ka pretinieki izpildīja par 11 metieniem vairāk, uzvaru ar 4:2 pārbaudes mačā izcīnījusi Čikāgas "Blackhawks". Tai izdevās pārspēt Detroitas "Red Wings". ar 1+1 izcēlās divi Čikāgas hokejisti – Sems Lafertijs un Džujars Kaira.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/scores