Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Andersons pagarina līgumu ar Otavu, "Blues" domā par Jāgra piesaisti

Andersons pagarina līgumu ar Otavu, "Blues" domā par Jāgra piesaisti
Kreigs Andersons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

NHL klubs Otavas „Senators” paziņojis par līguma pagarināšanu ar vārtsargu Kreigu Andersonu. Līgums ar viņu noslēgts uz diviem gadiem. Savukārt Sentluisas „Blues” vadība publiski izteikusies par iespēju piesaistīt čehu leģendu Jaromīru Jāgru, kuram rīt bija paredzēta spēle Čehijas otrajā līgā, taču tas tomēr nenotiks.

36 gadus vecais Otavas „Senators” vārtsargs Kreigs Andersons ar klubu vienojies par līgumu 9.5 miljonu vērtībā, vidēji gadā saņemot 4,75 miljonus dolāru. Andersonam gan vēl palicis spēkā iepriekšējais līgums, kurā ir vēl viena sezona, līdz ar to jaunais līgums sāksies tikai nākamsezon un noslēgsies brīdī, kad Andersonam būs 39 gadi.

Andersons NHL spēlē kopš 2004. gada un pirms pievienošanās Otavai pārstāvējis arī Čikāgas, Floridas un Kolorado komandas. Kopumā viņa rēķinā 506 NHL spēles un 238 uzvaras. Aizvadītajā sezonā Andersons piedalījās 40 spēlēs, vidēji ielaižot 2.28 vārtus un atvairot 92.6% pretinieku metienu.

Andersons aizvadītajā sezonā arī izpelnījās Bila Māstertona vārdā nosaukto balvu par nepadošanos un lojalitāti hokeja spēlei. Andersonam pēdējais gads bija ļoti sarežģīts, jo viņa sievai tika konstatēts vēzis, un šīs slimības dēļ Andersons divas reizes sezonas laikā arī atstāja komandu, lai būtu kopā ar ģimeni.

Tikmēr Sentluisas „Blues” ģenerālmenedžeris Dags Ārmstrongs nonācis sastāva komplektācijas problēmās, jo Robijs Fabri ceļgala traumas dēļ šosezon nevarēs atgriezties ierindā. Tāpat „Blues” pusgadu būs jāiztiek bez Zeka Senforda, ātrāk par decembri nav paredzēta Patrika Berjlunda spēlēšana un pašam sezonas sākumam gatavs nebūs arī Aleksandrs Stēns. Šī situācija likusi Ārmstrongam piesaukt brīvā aģenta Jaromīra Jāgra vārdu.

„Viņš ir lielisks spēlētājs,” Ārmstrongs teica par Jāgru. „Protams, ka komandā esam runājuši par iespēju redzēt viņu sastāvā, taču tāpat esam runājuši arī par citiem spēlētājiem. Mums ir daudz lietu, par kurām jātiek skaidrībā.”

Jāgrs joprojām uzskata spēlēšanu NHL par savu prioritāti, taču, gaidot piedāvājumus no okeāna otras puses, viņš bija gatavojies sestdien piedalīsies sev piederošās „Kladno” komandas spēlē Čehijas pēc spēka otrajā līgā. Šie plāni gan atcēlušies, jo Jāgrs nav oficiāli paspējis nokārtot savu reģistrāciju.

„Nepatīkama situācija, jo cilvēki gaidīja, ka spēlēšu,” čehu medijiem izteicās Jāgrs. „Taču mēs neko nebijām apsolījuši. Būtu absurdi man tagad kaut ko izreklamēt, ja es pats nezinu, vai šeit palikšu vai nē.”

„Kladno” spēles pēc tam paredzētas nākamajā trešdienā un sestdienā, taču arī par tām Jāgrs negribēja neko apsolīt: „Redzēsim. Vispirms man paredzētas sarunas ar dažiem NHL klubiem. Un NHL klubi arī var nevēlēties, lai spēlēju citā līgā, un man šī vēlme jāciena, tāpēc, kad redzēsim, kā sanāca pārrunas, zināsim arī pārējo.”

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/craig-ande...
https://www.nhl.com/news/st-louis-b...
Jágr v sobotu za Kladno nenastoupí! Čeká na...


Džons Kūpers. Foto: AFP/Scanpix

"Lightning" galvenais treneris Kūpers vadīs Kanādu olimpiskajās spēlēs

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" galvenajam trenerim Džonam Kūperam uzticēta Kanādas valstsvienības stūrēšana 2026. gada olimpiskajās spēlēs un 2025. gada ievadā paredzētajā Pasaules kausā.
Dilans Demelo. Foto: NHL

Demelo par 19,6 miljoniem pagarina līgumu ar Vinipegas "Jets"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vinipegas "Jets" uz četrām sezonām pagarinājis līgumu ar aizsargu Dilanu Demelo, un vienošanās kopējā summa ir 19,6 miljoni dolāru jeb 4,9 miljoni par sezonu.
Šejs Vēbers. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vēbers ar pirmo piegājienu tiek iekļauts Slavas zālē, beidzot zvanu saņem arī Roniks

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Slavas zālē iekļauti Šejs Vēbers, Pāvels Dacjuks, Džeremijs Roniks, Natālija Darvica, Krisija Vendela-Pola, Deivids Poils un Kolins Kempbels.