Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čikāga iemaina tiesības uz Periju un izpirks iegūtā Beilija līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čikāga iemaina tiesības uz Periju un izpirks iegūtā Beilija līgumu
Korijs Perijs. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Čikāgas "Blackhawks" turpina darbīgo vasaru. Dienu pēc tam, kad ar pirmo numuru draftēts centra uzbrucējs Konors Bedārds, veikti vairāki spēlētāju apmaiņas darījumi.

Čikāgas "Blackhawks" ieguvusi tiesības uz 38 gadus veco uzbrucēju Koriju Periju, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Tampabejas "Lightning" un 81 regulārās sezonas spēlē izcēlās ar 25 (12+13) punktiem. Perijs pēc divām dienām var kļūt par brīvo aģentu, bet "Blackhawks" ieguvusi tiesības ar viņu sākt sarunas pirms tirgus atvēršanās. Pretī atdota 2024. gada drafta septītās kārtas izvēle.

Pirms tam "Blackhawks" iemainīja 33 gadus veco uzbrucēju Džošu Beiliju, kurš Ņujorkas "Islanders" rindās 64 spēlēs guva 25 (8+17) punktus. Kopā ar Beiliju iegūta arī 2026. gada drafta otrās kārtas izvēle, bet Čikāga pretī atdeva tukšu gaisu. Komandas ģenerālmenedžeris Kails Deividsons norādīja, ka Beilija līgums tiks izpirkts. Viņa sešu gadu līgumā bija atlikusi viena sezona par pieciem miljoniem dolāru. "Islanders" atbrīvojusi vietu zem algu griestiem.

Edmontonas "Oilers" aizmainījusi uzbrucējus Kaileru Jamamoto un Klimu Kostinu uz Detroitas "Red Wings", kas arī pretī atdevusi tukšu gaisu. 24 gadus vecais Jamamoto aizvadītajā sezonā iekrāja 25 (10+15) punktus 58 spēlēs, un viņa līgumā palikusi vēl viena sezona. Savukārt Kostins 57 mačos savāca 21 (11+10) punktu, un viņš 1. jūlijā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/corey-perr...
https://www.nhl.com/news/kailer-yam...