Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Sabres'' uzsākusi pārrunas ar Aikelu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Sabres'' uzsākusi pārrunas ar Aikelu
Džeks Aikels
Foto: USA Today/Scanpix

Kā vēsta Kanādas respektablās ziņu aģentūras TSN hokeja apskatnieks Pjērs Lebruns, Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' uzsākusi pārrunas ar komandas līderi Džeku Aikelu par sadarbības turpināšanu.

Aikelam atlicis vēl viens gads savā pirmā līmeņa līgumā, kas tika noslēgts uzreiz pēc daudzsološā uzbrucēja draftēšanas. 2015. gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā amerikāni ''Sabres'' draftēja ar otro numuru. Līgumā iekļautā summa ir 925 tūkstoši ASV dolāru, un nākamais gads līguma ietvaros būs pēdējais.

Nupat parādījās ziņas par 2015. gada drafta Konora Makdeivida iespējamo jauno līgumu, kura ietvaros šā gada NHL vērtīgākais spēlētājs varētu saņemt 13,25 miljonus gadā. Aikelam diezin vai tiks piedāvāts tik apjomīgs līgums, taču iespēja turpināt sadarbību ar ilgtermiņa līgumu pastāv. Kā ziņo Lebruns, sarunas starp jauno Bufalo ģenerālmenedžeri Džeisonu Boterilu un Aikela aģentu Pīteru Fišu esot ievirzījušās pozitīvā gultnē.

Bufalo ''Sabres'' uzsākusi pārrunas ar Aikelu par jaunu līgumu, taču tādu uzbrucējs varēs noslēgt tikai pēc 1. jūlija.
Sezonai noslēdzoties, NHL kuluāros uzvirmoja runas par Aikela izteikto ultimātu kluba vadībai, proti, ja netiks pārtraukta sadarbība ar vienības galveno treneri, uzbrucējs komandu pametīšot. Tiesa, amerikāņa komandas biedrs Zemgus Girgensons sarunā ar LTV žurnālistu R. Ošenieku teica, ka šī informācija esot nepatiesa un safabricēta. Jāatzīmē, ka pēc neveiksmīgās ''Sabres'' sezonas, kurā klubs atkal neiekļuva izslēgšanas turnīrā, tika atlaists gan galvenais treneris Dens Bailsma, gan ģenerālmenedžeris Tims Marejs.

Šosezon Džeks Aikels Bufalo rindās aizvadīja 61 spēli, sakrājot 57 (24+33) punktus. Pagājušajā, kas uzbrucējam bija debijas sezona, Aikelam par vienu punktu vairāk 81 spēlē. Bufalo ''Sabres'' komanda tikmēr sezonu noslēdza 15. vietā Austrumu konferencē, sakrājot 78 punktus un neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
TSN
WGR 550 SportsRadio | Home of the Buffalo...
LTV, ''Sporta Studija''